Inlägg från: idetenklabordetvackra |Visa alla inlägg
  • idetenklabordetvackra

    Mola/Druvbörd

    Hej ! jag hade partiell mola januari 2013 efter missfall i v.12 , hade skyhögt hcg och missfallet var faktiskt de sjukaste jag varit med om.. förlorade stora mängder blod och blev inlagd..2 dagar efter ja kom hem ringde de och sa att ja hade en mola.. undrade va de var,hade såklart läst snabbt om det när jag blev gravid men bestämde mig för att inte läsa så mycket om sånt så ja skulle oroa mig..hade ett sjukt illamående dygnet runt men var glad över att känna symptom.. men sen kom det iaf och jag gick på kontroller varje vecka flera månader under 2013 & gravförbud.. mitt hcg sjönk väldigt snabbt så ja var snart fri från detta och efter fler kontroller av lungor mm hade den inte skjutit metastaser och jag hade inga rester kvar så hävde de vårt förbud oktober 13, och vi satte igång.. inget har hänt sen dess, och vi har gjort en utredning där de konstaterade att "inget var fel på oss" men skickade oss vidare för förmodligen ivf.. har inte hört nått därifrån än, och skulle precis ta tag i det.. då får ja ett oväntat +, lr ja har kännt de några dagar men ville inte tro på det.. men nu är jag gravid iaf, och i v5 .. överlycklig men jätterädd.. så ska ringa gyn nu och berätta för jag har blivit lovad tidiga kontroller med vul osv !

  • idetenklabordetvackra

    Ni som fått barn eftet mola, hur många tidiga ul/ vul fick ni vid nästa graviditet för stt kontrollera? jag har fått göra 2 st v6+2 och 10+2 ( blev då flyttad till 11+2) läkaren sa då att "allt just nu såg fint ut" och vad det verkar som får ja vänta till rul i v20 nu.. är 14+5 nu.. är så rädd att de avstannat lr liknande. . Ganska nojig kan man säga men inte så konstig eftet förra pärsen.. vill aldrig mer gå igenom de året även om gick bra för oss då..

  • idetenklabordetvackra
    Janniiique skrev 2016-06-05 19:16:20 följande:

    Jag har också drabbats av druvbörd/mola. Den snabba analysen visade sig vara partiell mola. Mitt hcg värde när detta upptäcktes låg på 7500, dagen efter då jag fick en rikligare blödning och blev inskriven för oberservation så låg det på 2200. Blev skrapad i fredags och det gick bra. I veckan ska jag röntga lungorna. Självklart är man orolig. Jag hade heller inge illamående underbemannad tiden som jag har läst är ett tydligt tecken, och "tvillingmage", det syntes fort. Jag fick en blödning i vecka 12 (11+3).

    Är det nåt jag behöver tänka på? Ni verkar veta allt om detta och jag är helt lost. Är så sjukt ledsen över att jag kanske har/får cancer.


    Jag fick det 2012.. hels världen rasade samma

    Inte bara ett missfall utan partiell mola oxå. . Gjorde röntgen som ingrt visade lch lämnade blod varje vecka i nästan 10 mån.. hemskt och vidrigt men jag har tur att klara det. . Jag hade extremt illamående bara i den graviditeten.. mådde som om ja vart till havs i flera år..riktigt grön av illamåendet.. hade lite mage .. men sen bara poff borta lch ja trodde de var spökveckor.. då kom ma & mola pang på.. tänk på att då stöd och hjälp att tala om det ,hjälpte mig..både vänner och kurator... tillåt dig att sörja , vara arg och ledsen. . Hoppas allt ser bra ut för dig så det sjunker snabbt !!! Jag är gravid nu i v19 och väntar på rul så ja får se att allt är fint nu oxå. Så nervös hela tiden att de ska ta stopp och en mola kmr tillbaka. .
  • idetenklabordetvackra
    Janniiique skrev 2016-06-05 22:29:22 följande:

    Hur såg dina värden ut? Dom jag förstår det så var inte mina skyhöga, finns dem som har 150.000. Och jag låg bara på 7700.


    Jag minns inte men de va rätt högt,närmwre 100.000 om ja inte minns helt fel.. men sjönk snabbt ner till 0 lr vad nu gränsen låg på.. låg där nere länge men fick ändå lämna blod varje vecka ! Men det är ju väldigt olika vad jag förstått i efterhand med värdet...
  • idetenklabordetvackra
    iris b skrev 2016-06-09 08:05:24 följande:

    Jag hade 88 000 när molan upptäcktes. Mådde såå illa. Fick gravförbud på 6 mån fr.o.m. datum hcg var normalt. Men Har gått o väntat i 8 mån pga lång kö för att få träffa läkare.. Får nu äntligen börja försöka bli gravid igen. Är dock livrädd att det ska bli en mola igen! Har blivit lovad ul i v 12 iaf så det känns skönt.


    Jag fick ett i v6+2 samt i 10+2 nu (där ja blev flyttad till 11+2) tkr man ska få minst 2 så säg att du vill kolla mer pga oro !sen får man göra kub om man väljer de så kan man se den igen (vilket jag inte valde att göra dock) Tänk på att de är minimal chans att få det igen , men förstår din oro..var skräckslagen för att bli gravid igen och ett tag ville jag inte alls när vi var mitt i gravförbudet.. men de verkar ju gå bra denna gången , känns helt annorlunda & rul nästa torsdag , är då i 19+3... .magen växer denna gång & jag mår fint..hände inget sist förutom ett hemskt illamående..
  • idetenklabordetvackra
    Janniiique skrev 2016-06-09 15:05:24 följande:

    Måste få uppdatera min lycka. Hade idag kl 9 tid för blodprov, 11.10 för lungröntgen och 14.45 läkarbesök. För en vecka sedan låg mitt hcg på 2220, idag ligger det på 58! Lungröntgen visade fina lungor utan anmärkning. Läkarbesöket idag med VUL, tunna slemhinnor, allt såg bra ut! Jag blev så lycklig över livet. Nu ska jag fortsätta att ta blodprov varannan vecka till det går ner till 0, sen en gång i månaden. Gravidförbud i 6 mån.


    Åh va härligt att höra !!!!
  • idetenklabordetvackra
    iris b skrev 2016-06-12 21:09:19 följande:

    Ja jag hade gärna haft en koll runt v 7 eller så men de är väldigt restriktiva med ul i detta landsting.. Tyvärr erbjuder de inte kub här heller där jag bor.. Så jag får nog nöja mig med att jag får en koll i v12 :/ Ja så sa min läkare också att risken är absolut inte ökad att få mola igen bara för att man haft det en gång tidigare. "Nu är det ett nytt ägg och en ny spermie som ska mötas" sa hon så fint :) Så det känns ju lugnande. Tog det tid för dig att bli gravid igen? Är det ditt första barn?


    Ja det är vårt första, efter 10 mån gravförbud fick vi ok att försöka igen men de tog 2 år innan de hände något.. hann göra en utredning som inte visade några fel.. och väntade på Ivf..så blev ja gravid naturligt :) v20 imorgon & rul på torsdag. . Är så spänd även om ja sett i 11+2 att fostret levde och att molan inte var där som sist.. synd att de inte ändrar för vissa som behöver få igenom sånt här , man behöver den stöttningen från vården.. men som sagt risken är minimal !!
  • idetenklabordetvackra

    Vi fick 1 års förbud först men sen sjönk hcg så stadigt så vi låg på 0 lr vad gränsvärdet är efter 7 mån , sen kollade vi 3 mån till och avslutade med vul ! Nu är de det 3 år sen så forskning osv hae säkert kommit en bit så reglerna ändras..

    Imorgon ska jag på RUL.. är så satans nervös , gråter emellanåt. Känner ju den lill* i magen men nu är jag nervös över andra sjukdomar. . Hwr inte oroat mig så värst innan och tänker att den är SÅÅ Välkommen till oss oavsett. . Men i mammagruppen jah är med i på fb , så skrev några nu att de minsann inte medvetet skulle sätta barn med tex DS till världen .. blev ännu mer ledsen.. men vi är olika helt enkelt. . Sen önskar jag ingen ett sjukt barn men ska hela världen vara så perfekt ? Blev lite nedstämd att man tar bort barn nu när vi är nästan halvvägs.. orkar inte med såna beslut om de inte går bra imorgon , sen beror de ju absolut på VAD det är för problematik! Men DS för mig är inget att göra abort för när ja är halvvägs i v20.... kanske när man haft stora problem på väg för att bli gravid att man resonerar annorlunda.. vet inte

  • idetenklabordetvackra
    AnnaT1983 skrev 2016-06-20 22:30:35 följande:

    Blev opererad idag pga trolig mola. Troligt missfall i vecka 7 (för tre veckor sedan) men pga stora blödningar och skyhöga hcg värden misstänker läkarna mola. Tog ett sista hcg förra veckan som var på 750.000 och ska på ny provtagning om några dagar. Mår så mycket bättre idag då jag konstant varit illamående i två-tre veckor och spytt de senaste fem dagarna. Håller tummarna att värdet sjunker fort nu


    hoppas de går bra för dig och värdena sjunker fort !!! mådde oxå extremt illa innan mitt MA i v12 ( avstannat ca v10) och partiell mola, hade enorma blödningar i samband när kroppen började stöta ut det. fick ligga kvar pga stor blodförlust..
  • idetenklabordetvackra
    Mylily skrev 2016-07-29 14:26:34 följande:
    Tror vi alla kommer tänka så när det blir en ny graviditet. Min läkare sa att det höjdes från 0,5% risk till 1% vilket är i princip noll och ingenting. Chansen att man ska drabbas igen är mikroskopisk. Grattis till din graviditet och försök och njut!
    jag var livrädd och ville knappt bli gravid igen av rädsla, kan vara de som gjorde att de tog 2 år innan dety tog sig igen efter vi blev friskförklarade... gjorde en utredning under den tiden oxå där man inte hittade några konstigheter.. var orolig nu till rul typ i v 20.. men allt har sett toppen ut hela tiden..men ja e fortfarande lite ledsen ibland för alla år vi kämpat för att bli gravida igen, molan gav ärr lixom..
  • idetenklabordetvackra
    Mylily skrev 2016-09-07 16:51:27 följande:

    Varit på vul idag och läkaren bekräftade ett friskt foster i v. 7+3.

    Inga tecken på någon mola.

    Så lättad och så häftig att se ett hjärta som slog :)


    Åh grattis ! vilken lättnad! vi fick 2 extra kontroller ( gjorde inget kub dock) innan rul , de va så skönt att få se att det såg bra ut efter molan !!!
  • idetenklabordetvackra
    ellinoras skrev 2018-01-05 14:20:20 följande:

    Jag ser att detta är en gammal tråd men kanske finns någon kvar...?

    I november var jag "gravid" i v 13 och gjorde ul för kub-test. Det fanns inget foster och efter vidare undersökning fick jag göra en skrapning då de misstänkte mola. Idag fick jag beskedet att det var en partiell mola. Jag är så oerhört ledsen och rädd. Jag sörjer fortfarande vårt lilla barn som inte fanns och det här gör det ju inte bättre. Vi har ett barn på 18 månader, jag vill så gärna få ett till och att hon ska få ha syskon. Nu är jag orolig att det inte blir så, jag är 34 år och har kanske inte hur mycket tid som helst att få syskon.

    Jag ser att ni som skrivit i tråden har haft olika långa "gravidförbud". Har det gått bra sen efteråt? Jag skulle bli så glad för några solskenshistorier!

    Kram på er alla som kämpat och kämpar med detta elände ?


    hej ?

    beklagar att ni fick gå igenom de här , det är hemskt stt behövde genomgå dettA !

    fick partiell mola 2013, i v12.. hade provtagning några månader & gravförbud i 10 mån.. sen tog se oss ända till 2016 innan vi fick ett + igen..men då gick allt fintså har en dotter på.15 mån nu ? vi fick några extra vul i början av gravidteten för att säkett veta att de inte blev mola igen..

    hoppas allt går bra för dig ?
  • idetenklabordetvackra

    Hej !jag fick en mola jan 2013.. gravförbud till dec-13..blev gravid feb 2016 och dottern kom i oktober. nu är jag äntligen gravid igen med bf april 2020., och undrar om man ska ringa kvinnokliniken igen , förra graviditeten fick ja göra 2 extra ul för att utesluta mola och se så de utvecklades normalt.första gjorde i v6-7 sen i v 11-12.. gjorde inget kub så nästa koll var rul v21.. Hur har de varit för er andra ?har ni fått göra kontroller vid fler graviditeter.. klart man är rädd att de ska hända igen,var ett hemskt år.. hade partiell mola om jag minns rätt..

  • idetenklabordetvackra
    maybelline skrev 2019-08-13 21:32:22 följande:

    Hej! Jag råkade ut för en mola, en komplett mola. Jag skapades för 6 veckor sen på fredag, första hcg innan skrapning var på 94 000, efter skrapningen sjönk det till 2133, provet förra månaden visade en förhöjbing till 2612.. blev ombedd att lämna nya prover nu igår, provsvaren på dom var idag 3255.. idag vid 13 tiden började jag dessutom att blöda, mycket blod och massa stora klumpar.. nu vid 21.30 blöder jag knappt alls, lite rosa i Vild än och lite rött i pappret.. Jag pratade med gyn tidigare och det fanns inget dom kunde göra, så Mälarsjukhuset bestämde sig för att skicka remiss till Linköping, och vad som händer nu, det vet jag inte, jag får inte svar på frågor, eller vad som kommer hända nu, eller vad som hänt, varför jag blöder? Någon som vart med om liknande?! :(


    Hej. det är inte så mycket aktivitet här vad de verkar ,jag hade partiell mola så vet inte mycket om komplett. men ring runt och fråga / kräv att bli kopplad/uppringd så du får svar på dina frågor ,de fick jag göra.. fick dålig info &var så jäkla orolig.. de är en jäklig tid i ovisshet så de minsta de kan göra är att besvara ens frågor !kram
  • idetenklabordetvackra
    hibiskus92 skrev 2019-08-28 16:45:39 följande:

    Känns som jag ska dö och aldrig kommer kunna få barn. Aldrig haft sån här stark ångest förut. Hoppas bara att de läst provsvaren fel eller något.


    kände likadant när jag fick partiell mola v12 2013.. visste inte om jag ville försöka bli gravid efter förbudet,var så himla rädd !! nu gick de väldigt bra för mina värden så efter 10 mån hävdes förbudet ,dock blev jag inte gravid förrän 16 igen och allt gick fint. 2 extrakontroller med vul så det kändes tryggt! är gravid nu igen och var häromdagen inne på vul igen för att kolla så graviditeten var normal. det var den så hoppas allt går vägen igen

    det är skrämmande och man har så många frågor ,iaf jag.. kändes väldigt ensamt och jag hade inte hört talas om mola.. be att få stöd när du är inne på kontroll !

    har du några frågor finns jag här ,de va några år sen men minns de som igår...
Svar på tråden Mola/Druvbörd