Inlägg från: Anonym (Jag blir såå arg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    jenni82 skrev 2010-03-29 20:31:51 följande:
    Okej att man kan tycka att det är irriterande när folker lägger sig i, men det känns lite som en överreaktion att det förstörde heeeeela din dag.Skit i det istället.
    Jag sket i det just när vi var på badhuset, men när vi kom hem så tänkte jag på det och detso mer argare blev jag. Jag undrar bara vad hon trodde att hon hade för rätt att säga så till mig??
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:31:47 följande:
    problemet här är att du väljer att tolka det som att folk säger att du är en dålig förälder. Vilket ingen här har gjort. Inte heller den lastgamla pensionären i badhuset. Istället för att vråla om hur alla är emot dig pga din ålder så kanske du kan stanna upp och fundera över om jag har en poäng.
    Jag ser ingen anledning att fundera på vad du skriver, lite saker vet jag redan, och andra saker tycker jag inte alls du har rätt i!
  • Anonym (Jag blir såå arg)

    En sak till, barn ska behandlas som indevider. Man kan inte göra samma sak på alla barn, alla barn har olika behov. Och det är du som förälder som måste veta just vad ditt barn behöver. Vad det har för behov och villka regler som krävs!

  • Anonym (Jag blir såå arg)

    Min son får mkt respekt, kärlek och allt annat som hör till i föräldrar rollen. Men det spelar ingen roll hur mkt jag älskar mitt barn, han får inte göra som han vill iallafall.

    Och min son är tidig med mkt, jag tänkte på att ditt barn inte fattar vad du säger vid 2år, men det gör ju mitt barn, konstikt att han gör det! Enligt dig så går ju inte det för då är han ju utanför grensen om vad ett barn i hans ålder ska klara av{#lang_emotions_smile}

  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym skrev 2010-03-29 20:46:49 följande:
    Det är vi som anser att barnen ska kunna lyssna som senare får höra vilka duktiga och väluppfostrade barn vi har. Då brukar även barnen sträcka på sig och känna sig stolta när de får höra av andra att de är så duktiga som kan lyssna på sin mamma /pappa.  Sen blir man som förälder också stolt över sitt barn när de lyssnar och det stärker barnet. Min mamma var unga mamma och råkade också ut för samma sak med mig. Men hon utgick från att jag förstog som 2-åring och det är nog därför jag är den jag är idag. Jag vet att jag kan eftersom mina föräldrar trodde det om mig. Fast egentligen borde jag sitta med låg självkänsla nu eftersom de ställde "höga" krav på migVissa mognar snabbare och det är bara för de som har barn som inte mognar lika snabbt att acceptera. Varför ska alla barn dras över en kant och utgå från att alla är som den som mognar sist? När mina barn började på föskolan var personalen förvånade över att de kunde förstå så pass mycket som de gjorde trots deras ålder. Men de tyckte inte det var något fel i det utan utgick då från att det gick att ställa högre krav istället.
    Kolla här på denna tjej hur väluppfostrad hon blev fast hennes mamma gjorde samma tabbe som jag gör nu{#lang_emotions_tongue_out} Det finns hopp om mitt barn iallafall, trodde nästan hoppet var ute *ironi*

    DEt är kul att du har samma värderingar som mig, jag anser att min son klarar av mer en vad man tror, och det gör han också, men om man är som förälder inte tror det så stoppar man ju barnens utveckling!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 20:52:50 följande:
    mitt barn får inte heller göra som hon vill. och jo hon förstår allt jag säger. Hon är dessutom tvåspråkig. Men att förstå vad som sägs och att kunna kontrollera sina impulser är två helt skilda saker. Det är märkligt att du inte verkar förstå skillnaden.
    Jag förstår skillnaden, men jag håller inte med dig, det är en viss skillnad...  det är därför du blir så sur{#lang_emotions_wink}
  • Anonym (Jag blir såå arg)

    Hehe kanske det,
    Nää ärligt tar jag inte åt mig så mkt av vad du skriver. Du visa tidigt i denna tråden att dina verderingar inte håller. Du svarar ju bara på vad jag skriver, men håller nån med mig skiter du i att svar. Bara för att du inte gillar mothugg{#lang_emotions_smile}

  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym skrev 2010-03-29 21:00:39 följande:
    TS: jg förstår mig, liknnde hr hänt mig. vi var på en stor parkering och sonen vr upprörd och lyssnade inte på mig, så jag förskte lugna ner honom när han plötsligt sprng i väg så jg tog tag i hns arm, rädd för han skulle bli på körd, sonen grät ju så klrt för han var arg för vi inte gick in på en djur affär, då kommer en kärring och fullkomligen skäller på mig att jag är var en fruktansvärt dålig mor och sånn som jag borde inte ha barn, hon skulle minnsan anmäla mig för barnmisshandel, jag blev så oaff, när jag vänder mig om och skulle säga till henne springer hon till sin karl i bilen och sticker. tårarna bara rann på mig, jag satte sonen i bilen och  ringde sambon och stor tjöt.hade det varit bättre min son blivit påkörd?
    Sånt har jag varit med om också, ibland handlar man i impuls bara för man blir rädd att barnet ska fara illa om det gör som det har planerat. Skulle göra precis som dig. Skulle häldre få ett barn med ont i armen en ett som blev påkörd av en bil...
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 21:01:58 följande:
    du gjorde det som krävdes i en nödsituation.
    Ja hon gjorde det i nödlust, jag gjorde det innan nöden kom. För enligt dig så ska man ju ha 100% koll på sina barn hela tiden. Så du har säkert aldrig handlat av impuls nån gång!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 21:00:41 följande:
    om jag inte gillade mothugg så skulle jag sluta posta. och på vilket sätt har jag visat att mina värderingar inte håller?
    Det håller inte p.g.a att du inte låter barnet få regler istället gagar med det. Jag låter mitt barn få regler fast han bara är 2, han måste lära sig om man inte lyssnar på mamma så måste vi åka hem. Och det håller jag sten hårt på....
    Hade han sprungit runt hur han ville skulle jag bara ta han under armen för att byta om så vi kan åka hem. Jag är rädd om mitt barn och han ska lära sig har respekt för vatten!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (gammal mamma) skrev 2010-03-29 21:12:00 följande:
    TS, att folk lägger sig i är inte vardag för endast unga föräldrar, det är så för ALLA! Jag har fler år på nacken än du och jag har fått kommentarer om det mesta; att jag har gått ut med barnet i dåligt väder (väl påpälsad och på väg till BVC), att jag inte g¨tt ut i fint väder, att jag tillämpar fri amning, samsovning, att barnet får "stå" med stöd av en vuxen....listan kan göras oändlig. Omgivningens ifrågasättande hör föräldraskapet till. Ibland har de kloka kommentarer och ibland inte. Skillanden mellan en bra förälder och en förälder som behöver skärpa sig är att en den senare lyssnar endast i affekt och en bra förälder lyssnar,  reflekterar, jämför och sen förkastar eller ibland till och med tar till sig.
    Okej, men det hon sa hade inget syfte, för jag vet att mitt barn fatta vad jag sa. Och hon känner inte oss och då tycker jag att hon inte behövde säga något! Jag tycker folk lägger sig i lite väl mkt ibland. Ibland är det bättre att vara tyst!!
    Jag var ju inte på något vis elak mot mitt barn och då kan man se mellan fingrarna och hon kunde lika gärna vara tyst!!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Lady Dahmer skrev 2010-03-29 21:13:36 följande:
    mitt barn har inte regler som är omöjliga att efterfölja, men det innebär inte att hon får göra som hon vill. Och jag har aldrig haft problem. tvärtom - hon är väldigt fin och lugn. Barn är sammarbetsvilliga. De vill vara till lags. De vill göra rätt. Man behöver inte hota eller straffa för att som du säger "lära dem folkvett".
    Det där med folkvett var ett skämt *Ironi*  Det är ju ditt barn och det är bra för ditt barn, men du måste fatta att mitt barn och ditt barn är 2 olika personer och att så du gör med ditt barn inte passar mitt barn!!
    Mitt barn har en hel del andra behov en vad ditt barn har.
    du måste fatta att det du gör inte passar alla och att du inte är bäst på barnuppfostran!
    Det som passar er passar er!
    Men du måste acceptera att det inte passar oss!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    pessl skrev 2010-03-29 21:21:30 följande:
    "Skillanden mellan en bra förälder och en förälder som behöver skärpa sig är att en den senare lyssnar endast i affekt och en bra förälder lyssnar,  reflekterar, jämför och sen förkastar eller ibland till och med tar till sig." Jättebra! En lite fråga till TS; varför tror du att alla är så fixerade vid din ålder? För min egen del kan jag säga att jag ytterst sällan reagerar över någon förälders ålder och tycker att det är väldigt svårt att gissa någons ålder. Jag tror snarare att om man ofta får komentarer om sitt föräldraskap så beror det på något annat än ålder.
    Ingen aning, men folk tror att man kan säga vad man vill till en ung mamma, och tror att dom behöver alla goda råd. Skulle jag göra som alla råd jag får så skulle jag bli helt vimmsen. Folk måste fatta att man måste hitta sin metod om hur man ska uppfostra sitt barn. och att alla barn inte uppfostras lika dant!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (gammal mamma) skrev 2010-03-29 21:36:23 följande:
    Detta undrar jag också. TS, varför tror du att alla är fixerade vid din ålder? Varför tror du inte att de hade kommenterar om du var äldre?Enligt våra erfarenheter ifrågasätts ju alla föräldrar, oavsett ålder. Så det är ju väldigt intressant att du tror att det handlar om just din ålder.
    jo för äldre har inte samma respekt för yngre. Har mkt erfarenhet av det. Jag säger inte att alla är sånna men många tror att unga hela tiden behöver deras knäppa råd!
    Har fått många dumma råd, vf ska man lyssna på nån man inte känner om man inte har gjort något fel. Jag kan ju inte veta hur hon är mot sina barn, hon kanske är jätte elak och så ska jag ta åt mig av hennes tips??? Omgivningen måste få lite mer respekt mot varann och att man inte ska kläcka ur sig vad som helst. Det lärde jag mig i 14års åldern. Man måste få lite mer respekt mot omgivningen, jag skulle aldrig få för mig att kläcka ur mig något dumt till nån annan, det lärde jag mig när jag gick i skolan.
    Men vf lär vi ut våra barn att visa respekt mot varann, inte mobbas och att man ska tänka på vad man säger?
    Om vi vuxna gör lika dant????
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 21:43:36 följande:
    jo för äldre har inte samma respekt för yngre. Har mkt erfarenhet av det. Jag säger inte att alla är sånna men många tror att unga hela tiden behöver deras knäppa råd!Har fått många dumma råd, vf ska man lyssna på nån man inte känner om man inte har gjort något fel. Jag kan ju inte veta hur hon är mot sina barn, hon kanske är jätte elak och så ska jag ta åt mig av hennes tips??? Omgivningen måste få lite mer respekt mot varann och att man inte ska kläcka ur sig vad som helst. Det lärde jag mig i 14års åldern. Man måste få lite mer respekt mot omgivningen, jag skulle aldrig få för mig att kläcka ur mig något dumt till nån annan, det lärde jag mig när jag gick i skolan.Men vf lär vi ut våra barn att visa respekt mot varann, inte mobbas och att man ska tänka på vad man säger?Om vi vuxna gör lika dant????
    En sak till vuxna tror att man får bete sig hur man vill, men barna ska uppföra sig,
    barn gör inte som du säger, dom gör som du gör!!!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (Mamma vid 20) skrev 2010-03-30 07:57:54 följande:
    Jag har aldrig fått några negativa kommentarer eller tillrättavisningar av okända människor ang mitt sätt att uppfostra och bemöta mina barn, men å andra sidan har jag alltid varit öppen för råd och tips och tagit så allvarligt på den och den blicken. Jag har bara upplevt leenden och kommentarer om hur mysiga barnen och jag verkar ha det. TS, ta inte åt dig så hårt av det kvinnan sa. Det vore också trevligt att slippa läsa om unga och gamla mammor - förälder som förälder!
    Det blir lätt att ta åt sig, jag vet att hon sa det till mig för att jag är ung!
    Min mamma hade samma problem när jag var liten. Men när hennes sista barn föddes var hon äldre och ingen sa något då!
    Jag accepterar inte att man kläcker ur sig vad som helst!
    Vill jag ha råd så frågar jag någon som känner mig och min son, jag får också höra att min son är en snäll och go kille. Det är han med.... Men det blir lätt att man tar åt sig, jag gillar inte att folk säger vad dom tycker och tänker! Jag har aldrig gillat det och kommer inte göra det i fortsättningen heller,

    Jag tycker också det är förälder som förälder. Men det var nån lite längre upp i tråden som sa att äldre mammor är bättre en unga. Då försökte jag förklara att att vara mamma inte är en ålder utan hur man tar sin mamma roll, jag tar min föräldrar roll på fullt allvar och vill bara min son gott. {#lang_emotions_smile}
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (??) skrev 2010-03-30 07:11:08 följande:
    Och till vad räknar du dig själv?
    Jag är vuxen, men att man blir trampad på av en annan vuxen är acceptabelt. Men när sina barn gör lika dant så blir det ett jävla liv.
    Man får lägga ihop 1+1 ibland för att komma fram till ett vettigt svar, jag avskyr när vuxna resonerar "Bara för jag är vuxen kan jag göra som jag vill"
    Det funkar inte, för då kommer sina barn ta efter det beteendet i slutendan!!!
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym (inte förvånad) skrev 2010-03-30 12:54:45 följande:
    Är inte förvånad över att det var någon som lade sig i det är alltid så att om man ser en ung mamma med ett barn ska det alltid komma fram en 40+ morsa och slänga ur sig moralkakor hit och dit som att hon kan allt vet allt. Visst äldre kanske har mer erfarenhet och been around the block lite mer än någon annan men bara för att man är ung mamma betyder det inte att man är helt värdelös. Kul att det ska komma någon annan BROR DUKTIG och lägga sig i när du tillrättavisar DIN son......man lär sig en hel del av att se sådana människor lägger dom sig i allmänt saker som inte angår dom också? Hon trodde säkert att du var intresserad av hennes åsikter men du gjorde helt rätt att bita ifrån......tycker du att något inte är rätt så ska du självklart säga ifrån speciellt om någon försöker tala om dig vad du får och inte får säga till ditt egna barn.
    Håller med dig fullt ut{#lang_emotions_smile}
    Bara för att hennes uppfostran funkra för hennes barn, är det inte säkert att det funkar för oss.
    Jag kanske inte ens gillar hennes metod, men bara för hon är äldre och har mer erfarenhet så ska man tydligen ta hennes tips på allvar! Det tycker jag att man inte ska, inte i detta fallet iallafall. Jag anser att jag inte gjorde något fel, och att tillrätta visa mig hur jag ska tillrättavisa min son är FEL{#lang_emotions_demon}

    Kul att det är någon som kan hålla med mig,{#lang_emotions_wink}
  • Anonym (Jag blir såå arg)
    Anonym skrev 2010-03-30 13:03:45 följande:
    Det är tyvärr inte okej att skriva sanningen på Familjeliv. Även att alla unga mammor känner till fenomenet så får man inte prata om det för då brusar endel upp. Men absolut jag håller med om det. Jag har aldrig hört talas om att en 18 årig tjej kommenterat en gammal mammas sätt att ta hand om sitt barn. Däremot hör jag nästan konstant gammla mammor tillrättavisa unga mammor i mataffären, på spårvagnen ja överallt väldigt ofta tyvärr. Känns som de försöker få sig själva att känna sig bättre till mods, men jag tror bara de är bittra. Jag såg en gammal mamma som släpade sitt barn som vägrade ställa sig upp och gå, hon lyfte upp honom i overallen och började skrika så in i helskotta på ungen så jag själv blev rädd, men inte fasiken reagerade någon utav de andra gamla mammorna då på lekplatsen. Hade det vart en ung så hade det blivit rena rama hönsgården.
    Precis! Håller med dig fullt ut{#lang_emotions_wink}
    Istället för att ta dom som gör det till försvar kan man ju ibland öppna ögonen och se att det faktist är så, man blir ju både arg och ledsen att man hela tiden ska få kommentarer av främlingar. Man vågar ju knappt säga ett ord till sonen när man är ute, men då blir folk arga för det att man inte säger till honom. Så vad man än gör så blir det fel!!!
    Tycker man ska vara glad att vi unga vågar att skaffa barn i ung ålder, att vi är lika bra som äldre mammor att sköta om sina barn! 
    Att vara mamma är ju ingen ålder, och att klanka på oss unga att vi missköter och misshandlar våra barn mer än en som är äldre, är ju inte sant... En gamal mamma kan vara rent av förjävlig emot sina barn med....

    att vara en bra mamma är man om man säger och tillrätta visar sina barn, ge mkt kärlek. Visar att man tycker om dom... Och det är vi unga lika bra på att göra som ni äldre!
     
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i