Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • J*vla haggor som bara lägger sig i

  Lör 27 mar 2010 22:47 Läst 21199 gånger Totalt 268 svar
  Anonym (Jag blir såå arg)
  Visa endast
  Lör 27 mar 2010 22:47

  Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
  Nu till saken

  Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

  Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

  Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

  Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
  Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

  Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
  Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
  Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

  Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

  Tycker ni att jag över reagerar???

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
  Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

 • Alexan­dra84
  Visa endast
  Lör 27 mar 2010 22:55 #1

  Nej du överreagerar inte. Jag förstår att du blev sur.

  Och när det gäller att ditt barn är för litet för att förstå så kan jag inte hålla med henne. Även om det nu vore så, så måste man sätta gränser. Man kan inte börja sätta gränser när barnet är 5-6år, då är det för sent. Min dotter på 2½år förstår mycket väl när jag söger till henne, och hon är inte ovanligt klok, utan mer som en vanlig 2åring. Så dom förstår.
  Och jag tycker att i ett badhus måste barnen lyssna, vatten är farligt när olyckan är framme.

  Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt, för det spelar egentligen inte roll vad jag säger. Skadan är redan gjorde eller vad man ska säga (hmm mycket säga blev det visst)
  Men härda ut, håll huvudet högt och låt dom inte trycka ner dig


 • Lör 27 mar 2010 23:10 #2

  Eh, en två-åring förstår mycket väl vad man säger (om man inte använder sig av väldigt svårt terminologi då) även om de inte är så bra själva på att uttrycka sig. Så vart tanten fick sin "kunskap" ifrån är en gåta - antagligen har hon behandlat sina barn som bebisar längre än nödvändigt.

  Jag beklagar att du får så många bra "tips" och "råd" från andra - kan vara jävligt irriterande och jag skulle som du bli skitförbannad.
  Nej, du har inte gjort nåt fel utan agerat som vilken mamma som helst. Skit i kärringen och hennes kommentar, antagligen är det en sån där människa som alltid ska veta bäst trots att hon är helt ute och cyklar.
  Händer det igen så fråga vilken rätt personen anser sig ha att lägga sig i din och din sons relation. 
    

 • Lör 27 mar 2010 23:27 #3

  varför utgår du från att det har med din resp. hennes ålder att göra?


 • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 27 mar 2010 23:28 #4

  Tack för er uppmuntran{#lang_emotions_tongue_out}
  Det värmer verkligen, desto mer folk lägger sig i desto mer nervös blir man att uppfostra sonen bland folk. Och han ska ju inte få bete sig hur han vill. Men jag är en väldigt lugn mamma, skriker aldrig på honom. men när man sitter här efteråt och tänker på detta så blir man lite fundersam "Tänk om jag gjorde något fel"

  Men man får väll rycka på axlarna och gå vidare nästa gång det händer. Dom får ju tycka och tänka vad dom vill,

  Hehe joo sonen försår mkt väl vad man säger, men om han lyssnar på det är ju en annan femma{#lang_emotions_wink}

 • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 27 mar 2010 23:30 #5
  Jennie med ie skrev 2010-03-27 23:27:23 följande:
  varför utgår du från att det har med din resp. hennes ålder att göra?
  Jo för hon var en 40+ mamma, och det är alltid dom som lägger sig i
   (Iallafall till mig) Och det stör mig. Så länge inte jag skadar min son så har dom inget att säga mig, jag är inte sämre mamma bara för jag är 22  men ser ut som 15{#lang_emotions_tongue_out}
 • Lör 27 mar 2010 23:33 #6
  Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-27 23:30:50 följande:
  Jo för hon var en 40+ mamma, och det är alltid dom som lägger sig i (Iallafall till mig) Och det stör mig. Så länge inte jag skadar min son så har dom inget att säga mig, jag är inte sämre mamma bara för jag är 22  men ser ut som 15
  Men den mamman (som kanske var yngre än hon såg ut för den delen) kanske sagt likadant även om du varit äldre?
 • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 27 mar 2010 23:41 #7
  Jennie med ie skrev 2010-03-27 23:33:27 följande:
  Men den mamman (som kanske var yngre än hon såg ut för den delen) kanske sagt likadant även om du varit äldre?
  Jo det kanske hon hade, men vad jag mena var att man behöver inte alltid lägga sig i.
  Jag är ung mamma, och desto mer folk säger till mig vad jag ska göra/hur jag ska göra, så blir ju jag automatiskt nervös och osäker i min mamma roll. Och det vill jag inte!!!
  Jag uppfostrar min son, och vill ju inte att denna kvinnan skulle lägga sig i. Jag vet ju inte vad som jag gjorde i hennes ögon som var fel. Och att säga att min son hon aldrig har träffat inte förstår vad jag säger är ju inget annat än fel.

  Förstår du inte vf jag blir sur på sånna människor som hon??
 • Lör 27 mar 2010 23:45 #8
  Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-27 23:41:44 följande:
  Jo det kanske hon hade, men vad jag mena var att man behöver inte alltid lägga sig i.Jag är ung mamma, och desto mer folk säger till mig vad jag ska göra/hur jag ska göra, så blir ju jag automatiskt nervös och osäker i min mamma roll. Och det vill jag inte!!!Jag uppfostrar min son, och vill ju inte att denna kvinnan skulle lägga sig i. Jag vet ju inte vad som jag gjorde i hennes ögon som var fel. Och att säga att min son hon aldrig har träffat inte förstår vad jag säger är ju inget annat än fel.Förstår du inte vf jag blir sur på sånna människor som hon??
  Jag förstår att du blir sur på kommentarer som den. Absolut. Men tycker det är tråkigt att det så ofta görs till en åldersgrej även där det inte måste ha med saken att göra alls, det ökar knappast respekten och förståelsen mellan "äldre" och "yngre" föräldrar t ex....
 • Anonym (Jag blir såå arg) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 27 mar 2010 23:51 #9

   


  Jennie med ie skrev 2010-03-27 23:45:30 följande:
  Jag förstår att du blir sur på kommentarer som den. Absolut. Men tycker det är tråkigt att det så ofta görs till en åldersgrej även där det inte måste ha med saken att göra alls, det ökar knappast respekten och förståelsen mellan "äldre" och "yngre" föräldrar t ex....
  Jag vet att det är mkt åldets nåja. MEN att få komentarer hela tiden är frustrerande för mig. Jag vet att jag är en toppen mamma, får höra det hela tiden av folk som känner mig, men att få sånna komentarer av folk man inte känner så blir jag ledsen!

  Kanske var fel att dra med åldern när jag skrev, men jag var såå arg då och bara skrev, tänkte inte på vad jag skrev! Ersänner nu i efterhand att det har ju inte så stor betydelse hur gammal hon är utan vad hon sa...
  Men man skriver mkt dumt när man är arg och ledsen{#lang_emotions_embarassed}
 • Lör 27 mar 2010 23:55 #10

  Jag förstår att det var jobbigt för dig idag. Men försök att ta det lite mer coolt nästa gång (om det blir någon nästa gång). Fråga vad hon eller han menar med sin tillsägelse..annars är det lätt att du spär vatten på deras kvarn och att de tänker att "unga mammor" är så utagerande. Fördomarna bli besannade.
  Jag tror oftast inte att människor vill något illa, de ser det bara från sitt perspektiv så därför kan det vara bra att inte bara snäsa av.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll