Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    misshandlar han mig psykiskt?

    Han älskar dig inte. Han skiter fullständigt i dig och din son och han respekterar er inte öht. Det finns inget i hans agerande som går ut på omtanke om er, verkligen ingenting. Det enda han tänker på är sina egna behov.

    Om du vill förnedra dig själv på det sättet är en sak men dra inte in ditt barn i den här mannens skitiga tillvaro. 

    Jag är själv ensamstående och det skulle aldrig falla mig in att investera pengar och därmed riskera mitt barns trygghet i ett företag med en man som har skulder upp över öronen.
    Hur prioriterar du egentligen?

    Jag hade destruktiva relationer när jag var yngre men det får vara slut med det när man har barn. Då måste man välja en man som är bra för en själv och barnet alternativt leva ensam. Allt annat är ansvarslöst.

    Den här mannen verkar dessutom störd på riktigt och jag skulle råda dig att kolla om det finns domar mot honom i tingsrätten. Det är offentliga uppgifter, du behöver bara hans personnummer.   

    Tänk på ditt barn!

  • Anonym (A)

    Men Herre Gud! Han och hans ex pratar genom advokater???

    Han uppvisar ju alla varningstecken för en våldsam man och du känner honom egentligen inte alls efter ett halvår tillsammans.
    Om jag verkade hård förut så är det för att jag har levt med en sådan man själv och jag får kalla kårar av din beskrivning.

    Kolla tingsrätten!!!!

    Anmäl honom till soc om du är orolig för hans barn men ditt enda ansvar i det här är egentligen ditt eget barn som kommer att må mycket dåligt om du inte går NU. Det är din skydlighet som mamma att skydda din son från den här mannen. Han kommer att göra exakt samma sak mot din son om inte värre. 

    Det skrämmer mig att du involverar dig så mycket i en man på så kort tid när du har ett barn. Var det han som var pådrivande? I så fall var det varningstecken nr 1.

    Läs den här artikeln och fundera på vem du har att göra med. Sedan tycker jag att du ska kontakta en psykolog och jobba med din självrespekt. Allt det här låter extremt osunt.

      http://www.drjoecarver.com/clients/49355/File/IdentifyingLosers.html

  • Anonym (A)

    Ring kvinnojuren!
    De var ett otroligt bra stöd för mig också. De vet hur de ska prata med kvinnor i din situation och de kan ge dig allt från psykologiska till praktiska stöd.

    Och ring din kompis polisen. Han vet vad du ska göra i en sådan här situation. Du ska aldrig dra dig för att ringa polisen allmänt heller om du känner dig hotad.

    TS, han har ingen makt över dig. Det är klart att du kan komma och gå som du vill. Du verkar ju ha många vänner, särskilt manliga är bra att ha i det här fallet, som kan stötta dig när du går för gott.

    Jag tänker på din lilla grabb. Det vore så fruktansvärt onödigt att han skulle bli traumatiserad av någon som egentligen inte har någon anknytning till honom. Ett halvår är som sagt inte mycket så gå nu innan skadan är skedd.

    Jag förstår att det är svårt att berätta för andra men det är enda sättet att bryta hans (inbillade) makt över dig. Du måste synliggöra hans beteende för andra. Då kommer han inte att vara så jävla stöddig som han verkar vara nu. Män av den här typen ger sig på kvinnor men de är ofta fega skitar i övrigt.

    Ta mina råd nu! Jag vet vad jag skriver om och upprepar det en gång till: Kolla om det finns eventuella domar hos tingsrätten så att du vet vem du har att göra med och läs artiklarna jag länkade till. Där finns också många bra råd inför en separation.

  • Anonym (A)

    TS, han har ingen makt över dig, förstår du inte det?
    Du ska helt enkelt säga NEJ när du inte vill. Gå inte på hans manipulationer, var stark och stå på dig. Om han blir hotfull så ringer du polisen direkt. 
    Du kan gå vart du vill och göra vad du vill. Det spelar ingen roll om han blir förbannad eller börja tafjsa. Du måste ingenting.
    Om du vill vara med din son så ska du vara det. Han kan inte bestämma någonting.   
    Jag har separerat från en våldsam psykopat och självklart ska man inte ta onödiga risker men inte hellre låta honom dominera en.
    Jag tycker för övrigt att du ska kontakta en advokat och ta reda på vad som gäller med firman.

  • Anonym (A)

    Men vad spelar det för roll??? Låt idioten gnälla. Han bryr sig ju inte ett dugg om hur DU mår. Hur många helger har han inte förstört för dig?

    Du behöver inte ha dåligt samvete för någonting annat än att din pojke behöver lyssna på hot om stryk!!! Det är vansinne, TS, inte normalt på något sätt.
    När du har tagit dig därifrån tycker jag att du ska anmäla honom till soc. Han borde inte få ha oövervakat umgänge och du ska inte utsätta ditt barn för honom mer.

    Att försöka ge dig dåligt samvete är bara ett spel som han kör med. Han är inte ledsen eller besviken - han försöker kontrollera och manipulera dig genom skuldkänslor.

    Kan du inte bjuda över någon kompis i helgen om du känner dig otrygg? Polisen vore ett utmärkt sällskap i det här läget.

  • Anonym (A)

    Jag har varit i din situation fast mycket värre så jag vet hur det är men jag förstår fortfarande inte varför du håller på så där.
    Du gör dig själv till ett offer i onödan. Du behöver inte betala några räkningar om de inte står i ditt namn.

    Du har vänner och en mamma som stöttar dig, t.o.m. en vän som är polis. Det är betydligt mer än jag hade när jag stod upp mot mitt ex som slog mig och hotade mig med kniv.

    Jag gav dig konkreta råd ovan. Kontakta en affärsjurist, ta reda på vad som händer när du går och gör upp en budget. Säg åt idioten att dra och om han blir hotfull ringer du polisen. Det är inte svårare än så. Det handlar inte om att kritisera eller döma dig utan att få dig att vakna upp. Och ja, jag vet exakt hur det är.

    Nästan allt du skriver handlar om vad han ska tycka eller om hans (eventuella) känslor för dig. Tänker du ens på din son? Det är det enda som är viktigt i sammanhanget.
    Varför du fortfarande sitter och dividerar om att han borde visa dig kärlek övergår mitt förstånd. Vem bryr sig? Han är en patetisk loser och du ska enbart vara glad om han tappar intresset för dig så att du blir av med honom fortare.  

  • Anonym (A)

    Jo, det är en process men om man bara har varit tillsammans i ett halvår så borde den inte behöva bli så lång.

    Jag förstår inte varför TS fortfarande dividerar om när han är 'snäll' och det känns bra. När jag insåg att mitt ex beteende kunde gå ut över mitt barn dog känslorna för honom direkt och allt handlade om att försöka lirka ut honom ur mitt hem. Jag ville inte heller dra in myndigheterna men det fungerar inte att resonera med en person som den här mannen.

    TS, om du är rädd för honom på allvar så ska du absolut inte umgås med honom mer. Säg nej tack om han vill umgås i helgen, hitta på en ursäkt om du vill, och skulle han bli hotfull - ring polisen. Det är ditt ansvar som mamma att skydda ditt barn från en sådan person.
    (Om du skulle få en socanmälan på dig av någon person som vet hur den här mannen är så ser det INTE bra ut om du påstår att du var för rädd för att lämna honom och ÄNDÅ åkte hem till honom med ditt barn.)

    Om du träffar honom i helgen så har du försatt både dig och din son i en obehaglig situation som ni inte behöver vara i. Han kan inte tvinga dig till någonting. Du har kontrollen, du har makten över ditt och sonens liv.

    Vad kan hända om du säger nej? Han blir sur - tuff skit, låt honom vara det. Han ringer och tjatar - säg i lugn samtalston att du inte vill prata. Fortsätter han ringa - dra ur jacket och stäng av mobilen. Han kommer hem till dig och börjar bråka - säg lugnt till honom att gå. Han blir hotfull - RING POLISEN!

    Det ÄR inte svårare än så. Jag har gjort detta mot en man som är dömd för grova våldsbrott och är dokumenterat farlig. Jag gjorde så för att det var det enda jag kunde göra i det läget.

    Du har ingen som helst band till den här mannen utöver det rent ekonomiska som du kan avsluta omedelbart.
    Så stanna hemma med sonen och planera nästa steg. Kolla upp hur du kan avsluta DITT företag, (det står ju bara på dig, eller hur?), med minsta förlust för dig.
      
     
     

  • Anonym (A)

    BRA TS!!! Jag är stolt över dig.

    Han är helt klart SJUK!! Det blir bara tydligare ju mer du skriver. Jag tror t.o.m. att han kan vara personlighetsstörd på riktigt. Han uppvisar alla varningstecken. Jag tror kanske inte att han är en renodlad psykopat, det är mycket ovanligt, men han verkar ha sådana drag.
    Läs följande länk och avgör själv (kort läsvärd text på svenska):  

    http://psykologverksamheten.com/Kort_test.html

  • Anonym (A)

    Eftersom jag själv har blivit psykiskt (och fysiskt) misshandlad blir jag provocerad när en del verkar använda uttrycket som förevändning för att slippa ta ansvar för sitt eget liv.

    Det du beskriver är illa men det låter mest som om den här mannen är en stor skitstövel och du borde växa upp och ta tag i din tillvaro.
    Nu har du engagerat halva FL, kvinnojouren, din mamma och t.o.m. hans ex och ändå sitter du här och velar, eftersom det är så mysigt att gosa med mannen du påstår dig vara rädd för.

    Jag vet av egen erfarenhet att man kan ha dubbla känslor men är man i det läget att man kontaktar kvinnojouren vill man f-n i mig inte gosa utan ta sig så långt därifrån som möjligt.  

    Det som gör mig mest provocerad är dock att ungefär 2% av alla dina inlägg handlar om din son som borde vara den viktigaste personen i ditt liv, inte den här patetiska losern till s.k. man. Du skrev t.o.m. att du är orolig för att han en dag skulle vända sig mot ditt barn som han gör mot sina egna. Bara det och tanken på hans stackars döttrar skulle få mig att vägra ta i honom med tång.

    Ja, jag har varit där och sju resor värre än du har det nu men mitt barns väl var avgörande för mig och då handlade ändå om barnets biopappa. Den här skithögen har inget i ert liv att göra.
    Ditt närhetsbehov får aldrig gå för din sons behov av trygghet.

  • Anonym (A)

    Men TS vad spelar det för roll?
    Det är omöjligt för oss att avgöra om den här mannen kan bli våldsam eller ej men av det jag har läst så är han inte typisk, nej, utan antagligen mer av ett stort svin och det är betydligt vanligare.
     
    Om han inte var våldsam mot sitt ex så är risken liten att han blir det mot dig men varför ens spekulera? Du har inga andra band till honom än ekonomiska och fixar du det så är det bara att dra.

    Mitt ex fick diagnosen "narcissistisk personlighetsstörning med psykopatiska drag" av kriminalvården. Jag känner inte igen din beskrivning men alla är ju olika.
    Mitt ex förnedrade, mordhotade, misshandlade och trakasserade mig. Han avtjänar ett treårigt fängelsestraff för våldtäkt på en annan kvinna med ett skyhögt skadestånd.
    Småfiffel, egoism och tjafs om mat är inte nödvändigtvis utmärkande för en narcissist men det räcker ju med att han är en jobbig jävel för att du ska lämna honom.   

    Jag har redan givit dig konkreta råd ovan om vad du kan göra om du misstänker att han kan bli våldsam och det enklaste är att ringa polisen om han blir hotfull. Det gjorde jag när mitt ex hotade mig med kniv och misshandlade mig så jag förstår inte problemet.

    Du skriver att du "hoppas" att du kan stå emot men det är ju bara du som har kontrollen över ditt liv,ingen annan.
    Kliv ur offerrollen och agera.

  • Anonym (A)

    (Dead end), inte nödvändigtvis. Psykopatiska drag innebär inte per automatik att man är våldsam. De flesta psykopater är betydligt mer slipade än så.

    Jag har ingen aning om i fall TS kille (eller vad han nu är) har en narcissistisk personlighetsstörning eller ej men, som min vän psykologen brukar säga, det finns ett brett spektrum man kan befinna sig inom innan man ens kommer i fråga för en diagnos.

    Det är rätt ointressant ändå vad den här idioten har för problem. Är TS rädd ska hon sluta gosa och ringa polisen, annars ska hon sätta en tydlig gräns och inte släppa in honom i sitt liv, sin ekonomi eller sitt barns liv igen.
      

  • Anonym (A)

    Det är klart att det kan vara viktigt i terapeutiskt syfte men i det här fallet ser jag inte riktigt det klassiska mönstret i vare sig hans eller hennes beteende men det spelar egentligen ingen roll.
    Jag har redan skrivit vad hon kan göra om hon är rädd, i stället för att själv fortsätta söka konflikter, tjafsa om ingenting och spela på hans svartsjuka som hon skriver ovan när hon "hintar" att hon kanske träffar någon annan. För mig låter det inte som om TS är helt manipulerad eller har normaliserat hans beteende utan mer som ett barnsligt spel, t.ex. när TS skriver: 

    "visst, det blir väl nått "gosande", men jag är ju inte mer än människa, och lite på "hämdstigen" är jag ju.. o jag måste väl också få utnyttja tillbaka lite nu!"

    Jag får intrycket av att TS är en omogen person som måste jobba mycket på sin integritet. Det mest skrämmande är att hon har involverat sig så mycket i den här mannen, särskilt ekonomiskt, på så kort tid när hon har ansvar för ett litet barn.

    Det är betydligt viktigare för TS att jobba med sina egna problem än att analysera den här mannen, även om jag förstår att det kan vara givande till en viss gräns. Det handlar absolut inte om skuldbeläggning, det är han som har gjort fel, utan om att ta ansvar för sitt eget liv.   

  • Anonym (A)

    Jag har följt och stöttat många kvinnor här på FL i trådar där de tvivlat och resonerat irrationellt sida upp och sida ner. Det är en av anledningarna till att jag är medlem här och kan jag hjälpa en kvinna med stöd och praktiskta råd så ger det mig mycket också. Även genom mitt arbete träffar jag ofta misshandlade kvinnor som jag skickar vidare till kvinnojouren.

    Men när det gäller den här tråden tror jag inte att TS blir hjälpt av att analysera mannen, eftersom hon verkar ha svårt för att ta eget ansvar. Hon borde i stället ta fokus från mannen och rikta det mot sig själv, fundera över vad hon vill och varför hon försatte sig i den här situationen.

    Hon verkar ha ett enormt bekräftelsebehov, vilket den här mannen måste ha fattat direkt, och nu har det kommit ifatt henne och bitit henne i arslet rejält.

    Efter ett halvår har man inte så starka känslor för en person att det blir helt omöjligt att gå. Om man däremot är en bekräftelsejunkie så är det oemotståndligt att vältra sig i den andras reaktioner som TS gör - han säger att han älskar henne, han blir svartsjuk, han längtar efter henne bla bla.
    Jag ser det som manipulativt skitsnack men TS verkar uppfatta det som bekräftelse. Det här handlar inte om kärlek och TS verkar helt ärligt inte särskilt nedbruten så det är nog mest en egokick för henne när han kryper (oavsett om hon vet att det är teater).
      
    TS måste bestämma sig för att hon har kontrollen över sitt liv och att det gör ont att bryta helt men hon har inget val. Hon får släppa bekräftelseknarkandet och koncentrera sig på att rädda det som går av ekonomin.

    TS skriver någon rad här och där om sin son men han är uppenbarligen inte prio 1 och det gör mig illamående. Om han var det skulle TS aldrig tillåtit att den här mannen började blåsa henne ekonomiskt från början.
    Varenda spänn jag tjänar lägger jag i första hand på mitt barn och i andra hand på mig själv. Om en man trodde att han med lite gullgull skulle få mig att investera min sons pengar, för mina pengar är sonens pengar, i något tvivelaktigt företag skulle jag knappt besvära mig med att säga hejdå.

    Den här typen av människor släpper man inte in i sitt barns liv, oavsett hur 'kär' man är, och råkar man göra det av misstag ska de ut illa kvickt FÖR BARNETS SKULL!

    Jag har som sagt själv levt i en misshandelsrelation och har svårt för bilden av misshandlade kvinnor som förvirrade offer. De är offer i juridisk bemärkelse men det viktiga är att de förstår att de fortfarande har makten och kontrollen över sina liv.
    Kvinnojouren hjälpte mig att hitta den person som en gång var jag, all min styrka som bara låg där och väntade på att användas.
    Alla kvinnor som har levt i misshandelsrelationer fattade en gång ett beslut, (om de inte blev lämnade), och stod på sig även om det var en lång process. De tog helt enkelt ansvar för sina liv.
    Det är vad TS också måste göra, oavsett vad det är för fel på mannen. 
     

  • Anonym (A)

    TS,
    i fortsättningen måste du ta kontrollen och ansvaret över ditt liv. Du "hamnar" inte i situationer, du försätter dig i dem själv - fundamental skillnad. Det handlar inte om att skuldbelägga utan att bli medveten om hur man själv agerar.

    Den här mannen är ett patetiskt svin som har gjort dig mycket illa, det är bara att konstatera, men nu måste du börja fråga dig själv varför du tillåter en sådan person att behandla dig som skit.

    Du blev säkert manipulerad men om man lär känna sig själv bättre och vet vad man själv vill ha ut av livet och en relation, så är man inte längre mottaglig för den typen av psykologiska spel. Ta fokus från männen och rikta det mot dig själv. Gör en inre blid av den person du vill vara och hur ditt liv kan bli meningsfullt och lyckligt utan en partner i första hand.

    Mitt råd till dig är att verkligen genomföra dina planer för en tillvaro där du är drivkraften och din sons främsta trygghet. Bli en sant självständig person som i grunden är helt oberoende av andra. Då blir människors bekräftelse och kärlek en fantastisk bonus och inte något du måste ha för att fungera.
    Bygg upp din egen inre trygghet i stället för att söka den hos andra.

    Den mest effektiva garantin mot att råka ut för personer av det här slaget igen är att bygga upp sin inre styrka och självständighet. Då kommer män som ditt ex inte att dras till dig och, framför allt, du kommer att inse med en blick vilken pinsam loser han är.

    Jag har gjort den här resan själv så jag vet att det fungerar. De män jag träffar nu visar mig enbart respekt och ömhet, eftersom jag vet att jag förtjänar det.

Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?