• Wagram

    Jag tror kanske att det skulle hjalpa dig att analysera dina kanslor infor det har lite grann. VAD ar det egentligen du ar sa radd for? Vad ar det varsta som kan handa? Att han blir arg och skaller? Det kan du ta. Att han blir valdsam? Har det hant forut, tror du att det finns en reel risk for det? I sa fall ar det ju verkligen en god anledning att vara valdigt forsiktig. Att du blir ensam efterat (ibland kan man fa for sig att det ar battre att ha ett daligt forhallande an inget forhalande alls, vilket naturligtvis ar helt fel)?

    Du skriver gang pa gang att du ar radd och att du inte vagar ta steget (aven om det verkar som om du ar pa god vag) men det ar inte riktigt klart for mig vad denna radsla grundar sig i, och jag undrar om det ar det for dig. Ibland hjalper det att ta upp trollen i ljuset och titta pa dem, for da exploderar de, sa forsok att verkligen fundera pa vad "sparren" beror pa sa kan du lattare komma over den.

    Jag tycker for ovrigt inte att det later som om han misshandlar dig psykiskt, men mer som att han ar en omogen och manipulativ man som utnyttjar dig pa alla satt han kan (sex, pengar, barnpassning, hushallsarbete...) men skit samma vad man kallar det, bra for dig ar han definitivt inte. Lycka till med allt, jag lovar att nar allt det har ar over kommer du att undra varfor du tvekade!

  • Wagram

    Sjalvklart behover han dig...ekonomiskt! Ga inte pa gratvalsen, det verkar som om du redan sponsrar honom med mer pengar an du egentligen har rad med. Ursakta mig, men tar du lan for hans skull ovanpa det ar du bara dum. Nagon matta far det val vara!

  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-12 17:47:04 följande:
    kommer INTE ta något lån för att rädda honom,blir bara förbannad o arg på honom, hur han beteer sig, o HAN som sagt flera gånger att han vet hur man sköter sig ekonomiskt, o han vet hur man sköter en firmas ekonomi, o att jag helt enkelt ska hålla tyst o lyssna på honom! jo jag märker det! fick för övrigt ett sms av honom där han skrev att jag inte brydde mig om honom nu när han mår dåligt, för jag hade ju inte svarat på hans sms! men hallå, jag har kört bil o sen hämtat min son, o sen kanske jag vill umgås med honom! nu ska jag fixa pannkakor till mig o sonen, sen mysa med honom innan han ska sova! :)
    Bra! Visst forstar jag att du kanner med hans barn, men de ar inte ditt ansvar och det verkar inte som om du har mojlighet att stotta dem ekonomiskt i vilket fall. Ju mer pengar du ger honom, desto mer kom mer han att gora av med, och desto mer kommer han att behova i fortsattningen, sa det blir en ond cirkel. Det ar ju inte sa att han kommer att vilja ha hjalp denna enda gang och aldrig mer.
  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-19 15:49:20 följande:
    tro mig alla, detta är fruktansvärt! är som att va mitt uppe i en orkan, o inte kunna ta sig ur.. allt bara snurrar fortare o fortare! allt går relativt lätt bara jag har honom på distans.. alltså ingen kontakt, men sen blir det den där lilla kontakten o allt är kört! o han kommer med "vi måste ju försöka, hur ska jag annars kunna visa att jag kan ändras" är rädd att han förökser få med sig saker från mig när han är här... får föröska ha koll på allt, kommer stressa mig. o nej, ja är inte samma person idag som innan jag träffade honom..nu åker jag i en karusell jag inte alls tycker är rolig, men som inte går att stanna! han blockera mig! jag vet ju detta så himla väl, men ändå är det så svårt!
    Da finns det bara en sak att gora: bryt all kontakt med honom. ar det nagot du vill saga till honom sa gor det via mejl eller sms (eller via ombud, t ex din mamma). Ring inte och traffa honom for guds skull inte! Oppna inte om han kommer hem till dig! Pa sa satt kan han inte komma at dig. Du maste vara stark nu, annars kommer du att fastna i skiten igen, kanske annu varre an tidigare eftersom han garanterat kommer forsoka kontrollera diug hardare i fortsattningen.
  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-20 10:50:07 följande:
    gör inte så mycket att han är här.. han ska bla få ringa o avboka en intervju med en tidning imorgon, HAN ska få göra det, jag vill inte, jag skämms över hans/vårat beteende! sen så är jag verkligen kall mot honom, jag gör ingenting, känner inte ens att jag "behöver" det, jag är helt enkelt bara kall! o jag är SÅÅÅ stolt, att jag står emot, väldigt lätt, känner verkligen inte att ja har något mer att hämta med honom! vi ska kolla sen idag när det går någon buss som han kan åka hem med! har dock ingen möjlighet att direkt åka hem till mina föräldrar o vänner.. har ju mitt jobb att tänka på. går säkert bra, bara jag får distans från killen tills jag känner att jag kommer förbi det helt! o jag känner att det är pågång! jag ÄR verkligen kall mot honom! ni ska va stolta över mig!!! :)
    Vad har du sagt till honom? Vet han att det ar slut? I sa fall skulle jag akta mig lite for att vara i samma hus som han, vem vet vad han ar i stand till om han blir desperat for att hela hans manipulerande liv faller samman omkring honom som ett korthus!
  • Wagram

    Jag tycker inte det later sa bra att du "gosar" (vad nu det betyder) med honom. Det kanns inte som om du har bestamt dig fullt ut annu. Dessutom sander du inga klara signaler att det ar slut till honom pa det sattet, tvartom att du eventuellt kan tanka dig en fortsattning. Du maste vara helt pa det klara med vad du vill nu, och kora pa den linjen, annars kommer du garanterat att trilla dit igen.

  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-22 19:01:25 följande:
    jag kämpar, men det är svårt, ruskigt svårt! delar av mig vill ju faktiskt va med honom, o det har det varit hela tiden, därför det varit så svårt.. men sen den delen av mig som vill bort, det är ju den delen som håller på o ta över! jag vet att jag klarar mig igenom detta bara jag tar sista steget, o jag är verklgen påväg dit. ok, kanske inte är det smartasre att umgås med honom o "gosa" o allt annat, men ni måste ju komma ihåg att en del av mig ju faktiskt tycker om honom. imorgon ska han åka hem, och han vet också att det r dåligt mellan oss, och att vi får se vad som händer, men nu kommer det va lättare o avsluta, även om det är svårt o jobbigt. o jag känner ändå att mina känslor för honom har svalat massor.. det är nog inte HAN jag vill ha, utan jag vill bara ha någon där, nära, o som håller om mig lite! tragiskt men sant! o hur jag håller på,, jag kan verkligen förstå hur folk sitter kvar i ett misshandlarförhållande, jag kan verkligen förstå dom nu..
    Mne...det ar ju precis for att du ar sa kluven som du maste halla dig fysiskt borta fran honom (eller snarare halla honom borta fran dig). Med installningen "vi far se hur det gar" kommer du garanterat att trilla dit igen. Det ar dags att du bestammer en gang for alla nu hur du vill ha det och sedan handlar helt konsekvent i enlighet med ditt beslut. Sjalvklart tycker du fortfarande om honom (eller atminstone den du trodde att han var) men nu maste du tanka med hjarnan och inte med hjartat. Du later valdigt vacklande, och min kansla ar att om han lyckats manipulerade dig forut kommer han att lyckas igen om du inte ar stenhard nu. Du kan inte bade ta honom till dig och stota bort honom, det funkar inte sa!
  • Wagram

    Jag kan lova dig att de dar pengarna kommer du aldrig att fa, sa det ar det inte lont att vanta pa. Sedan far du nog acceptera att du just nu inte kan fa det gos och den narhet du vill ha och acceptera det. Du kan helkt enkelt inte bade ata kakan och ha den kvar just nu. Ett avslut ar svart och jobbigt naturligtvis, men vad ar egentligen alternativet? Fortsatter du att halla kontakten kommer allt garanterat att bli mycket, mycket varre i langden. Sluta prata med killen varje dag, det blir bara svarare da! Det kommer aldrig att bli bra hur mycket han an lovar och hur mycket du an forsoker, det vet du ju ocksa innerst inne. Eller hur?


    Anonym skrev 2010-04-26 15:38:48 följande:
    hej allihopa! har jobbat i helgen, så inte riktigt orkat sitta här o skriva då! men jag lämnade av killen vid bussen i fredags innan jag började jobba, så är ju tre dagar utan honom nu, men vi hörs varje dag.. men går bra sålänge jag får lite distans, då ser jag allt med så mycket klarare ögon, men sen när han börjar med sitt snack så trillar jag dit! jag försöker verkligen, men svårt! jag vill ju så gärna att det ska fungera, o att han ska ändra sig mm .. o nu är nästa steg att väntapå att han får pengarna från soc, så han kan sätta in dom till mig, för det har han lovat, o jag har sagt till honom att jag tror honom först nmär dom sitter på mitt konto! så vi får väl se! för får jag inte pengar från honom så hamnar jag hos inkasso..  o det vill ja ju gärna undvika, då står jag hellre ut med honom 1 månad till bara för att slippa det! kanske förstårligt? jag måste ju föröska rädda mig själv så gott det går! o allt går bra bara jag får distans, det är då jag är kall mot honom o tänker klart! jag måste ha nått som tar bort mina tankar från honom, jag måste ha nått o sysselsätta mig med, någon att umgås med, men har ingen att umgås med här.. o sen är det ju "Närheten" jag vill ha, o kan ju inte börja ragga upp någon o "mysa" med, eller? då blir det ju otrohet så länge jag inte har dumpat killen..men kanske skulle va lättare o göra det så?
  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-26 17:28:19 följande:
    alla människor behöver väl ändå närhet? o det är fortfarande inte det som är problemet nu ju.. det är ju hur han trycker ner mig o får mig att må dåligt, men jag vill ändå va kvar hos honom,samtidigt som jag vill va fri o må bra utan honom. o att vi nu "gosat" handlar ju om det behovet av närhet man behöver!
    Du bade vill och inte vill ha honom, alltsa? Du maste inse att det inte gar. Antingen fortsatter ni som innan, eller sa bryter du helt och accepterar att du inte kan fa den narheten just nu (atminstone inte av honom). Du KAN INTE fa bade och, det kommer aldrig att funka, utan du kommer att trilla dit igen. Fatta ett beslut nu en gang for alla och hall stenhart fast i det beslutet oavsett vad han sager eller gor och oavsett ditt behov av narhet och gos.
  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-26 18:25:17 följande:
    kan vi lämna diskutionen om närhet nu?? jag har alltid varit så o kommer nog alltid va så också, o det är jag mycket väl medveten om! jag kan visst leva själv, men jag trivs o ha någon nära mig!
    Forstar du att du maste ge upp det behovet just nu om du vill komma ifran den har killen? Forstar du att du inte kan fa det av honom nu eftersom det innebar att ert forhallande kommer att fortsatta?
  • Wagram
    Anonym (A) skrev 2010-04-29 07:33:18 följande:
    Det är klart att det kan vara viktigt i terapeutiskt syfte men i det här fallet ser jag inte riktigt det klassiska mönstret i vare sig hans eller hennes beteende men det spelar egentligen ingen roll. Jag har redan skrivit vad hon kan göra om hon är rädd, i stället för att själv fortsätta söka konflikter, tjafsa om ingenting och spela på hans svartsjuka som hon skriver ovan när hon "hintar" att hon kanske träffar någon annan. För mig låter det inte som om TS är helt manipulerad eller har normaliserat hans beteende utan mer som ett barnsligt spel, t.ex. när TS skriver:  "visst, det blir väl nått "gosande", men jag är ju inte mer än människa, och lite på "hämdstigen" är jag ju.. o jag måste väl också få utnyttja tillbaka lite nu!" Jag får intrycket av att TS är en omogen person som måste jobba mycket på sin integritet. Det mest skrämmande är att hon har involverat sig så mycket i den här mannen, särskilt ekonomiskt, på så kort tid när hon har ansvar för ett litet barn. Det är betydligt viktigare för TS att jobba med sina egna problem än att analysera den här mannen, även om jag förstår att det kan vara givande till en viss gräns. Det handlar absolut inte om skuldbeläggning, det är han som har gjort fel, utan om att ta ansvar för sitt eget liv.   
    Absolut, det ar mitt intryck ocksa.
  • Wagram
    Anonym skrev 2010-04-29 18:54:24 följande:
    JAG DUMPADE HONOM!!!!! vi bråkade på msn, o då flög allt ur mig, jag var så arg, så jag dumpade honom, o han sa att jag ska ge honom pengar för bilen (6000kr som han investerade), o jag sa att han inte ska ha ett öre för jag kommer få betala på skiten i 3 år, o dessutom ett telefonabonemang o att jag gått in med näsgtan 10.000kr själv i firman o han ingenting! sen så blir han arg o skriver bara "hejdå", sen en stund senare ÖVERRÖSER han mig med kärleksförklaringar igen o säger att han ju älskarmig, att han behöver mig o inte villleva utan mig, o att vi måste föröska, o sen "lockandet" med att "vill du inte ha det som vi hade förra veckan, då var det ju bra" o att han ska "hålla om mig, krama o pussa mig" HAHHAHAHA känns SÅÅÅÅ bra ska ni veta! jag kan nog inte va lyckligare nu! men som sagt, nu lär ju det börja en tid av väldigt dubbla budskap, ena gången lär han väl hata mig över allt annat, sen lär han väl älsak mig över allt annat! HJÄLP mig kämpa nu o stå emot! o vetklgien vara stark!
    BRA! Hall nu fast i detta och hall dig borta fran honom. Bryt all kontakt som inte ar helt nodvandig, och forsok om mojligt att kommunicera det nodvandiga via mail eller sms (eller via nagon annan).
Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?