• pilliss

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10.
    Fortsättningstråd efter:






    Denna tråd är för oss vars partner har/ska lämnat landet och kan tillföra något positivt.

    Vi som drabbats av liknande händelser diskuterar, delar med oss av glädje & sorg, ger råd och tips och stöttar varandra genom den långa vägen som vi har framför oss.

    Ni som har synpunkter på våra val av män samt ni med negativ ton är inte välkomna här inne. Ni kan starta en egen tråd, för det hör inte hemma här.
    Respektera detta!

    Våra män har kommit hem:

    1/4 -08
    Pilliss

    7/5 -08
    sophiie

    8/7 -08
    Liqyss

    22/7 -08
    Anonym (me)

    5/8 -08
    Finadu

    12/8 -08
    GashH

    15/8 -08
    Nettan 1982

    23/9 -08
    hexanmaria

    2/12 -08
    MaRo

    12/12 -08
    Lilja0709

    17/12 -08
    sthlmfilur

    17/12 -08
    AllasNalle

    22/12 -08
    MamiDiddi

    6/1 -09
    Deniskizi

    15/1 -09
    Anonym ((jag))

    6/2-09
    Dizd

    16/2-09
    teser

    11/3-09
    Kicki

    23/4-09
    ndeyecoumba

    15/5-09
    anonym (hur?)

    3/6-09
    bajo

    13/6-09
    Kim Olsson

    21/7-09
    Dalias mamma
    Mariamababy
    Zandrina

    14/8-09
    Mashenka

    5/9-09
    elisalundbergh

    18/9-09
    Citlali

    25/9-09
    Beautifully Decayed

    4/10-09
    lovemissen

    19/10-09
    ArizonaB


    19/1-10
    Kozzan


    Tråd för oss vars män har kommit hem:

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m50899885.html
    elbi.blogg.se uppdat. 4/3-10
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-17 23:13
    15/7-10
    Monica G E S
  • Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!
  • tänkerpådig

    Hej Tengel,

    Skönt att "prata" med någon i samma situation. Mina vänner och familj stöttar så mycket de kan och håller alla tummar och tår de har för oss, men de kan såklart inte förstå hur jobbigt detta är. Även jag börjar tänka i banor kring en anmälan, men vet inte riktigt vad jag ska skriva?

    MIG har varit sakliga och korrekta i deras mailsvar. De har inte lovat oss något, utan alltid helgarderat sig i sina korta, kalla, politikeraktiga svar. (Jag har såklart sparat all mailkonversation ifall den kan komma till användning).

    Det jag har seriösa synpunkter på är att jag förstått, b la från detta forum, att de tullar på turordningen - INTE OK - och att de verkar göra skillnad på var man kommer ifrån - INTE HELLER OK! Det gör mig så förbannad!!!

    Men jag antar att man behöver bevis för att det ska betyda något, och det har jag ju inga. Folk kan ju skriva vad som helst, och utge sig för att vara vem som helst, på detta forum.... Gaaaah, jag vill också agera, men hur?!?

    Kram

  • Smilla75

    Jag kan förstå er upprördhet över de långa handläggningstiderna, samt över att ärenden inte tas i den tur de inkommit.

    Handläggningstiderna rapporteras dock varje månad till Justitiedepartementet. Problemet är således känt och någon vilja att minska tiderna genom att tilldela extra resurser till avarbetning har inte visats. Så teorin om naturligt bortfall får nog lastas regeringen då.....

    Vad gäller i vilken turordning ärendena avgörs finns flera faktorer att ta hänsyn till. Dels beror det på arbetsbelastning på den ort där ärendet ska avgöras - den kan skilja sig väsentligt åt. Vidare finns ärenden som beviljas förtur. Slutligen är det inte lagstadgat enligt Förvaltningslagen i vilken ordning en myndighet ska hantera ärenden, dvs att det är det äldsta ärendet först. Vad jag vet arbetar nog alla enheter på Migrationsverket i huvudsak bakifrån, dvs äldsta ärendena först men också i någon mån framifrån - för att dessa ärenden inte också ska bli lika gamla och skapa onödigt stora ärendebalanser.

  • tänkerpådig

    Tengel: Läste artikeln och hittade mer på Google, mycket kritik ang att deras långa handläggningstider splittrar familjer etc. Ju fler som anmäler, desto bättre! Systemet måste ju dels vara rättssäkert och dels behöver det skjutas till mer resurser! Det kan väl inte skada, tänk om de ger oss avslag om de får reda på att man JO- anmält dem? Man vet ju aldrig! Vad högt förtroende jag har för denna myndighet

  • tänkerpådig
    Smilla75 skrev 2014-02-03 16:33:35 följande:
    Jag kan förstå er upprördhet över de långa handläggningstiderna, samt över att ärenden inte tas i den tur de inkommit. Handläggningstiderna rapporteras dock varje månad till Justitiedepartementet. Problemet är således känt och någon vilja att minska tiderna genom att tilldela extra resurser till avarbetning har inte visats. Så teorin om naturligt bortfall får nog lastas regeringen då..... Vad gäller i vilken turordning ärendena avgörs finns flera faktorer att ta hänsyn till. Dels beror det på arbetsbelastning på den ort där ärendet ska avgöras - den kan skilja sig väsentligt åt. Vidare finns ärenden som beviljas förtur. Slutligen är det inte lagstadgat enligt Förvaltningslagen i vilken ordning en myndighet ska hantera ärenden, dvs att det är det äldsta ärendet först. Vad jag vet arbetar nog alla enheter på Migrationsverket i huvudsak bakifrån, dvs äldsta ärendena först men också i någon mån framifrån - för att dessa ärenden inte också ska bli lika gamla och skapa onödigt stora ärendebalanser.

    Hej Smilla75, du har tidigare sagt att ärenden flyttas dit kapacitet finns, men det stämmer ju inte om tex Växjö kan ta beslut på 2 mån och Norrköping/Solna 16-18 mån! Min assistent på MIG säger att de tar ärendena i turordning, jag hoppas det stämmer, men vet snart inte vad jag ska tro! Kan man, får man, verkligen låta folk vänta hur länge som helst utan några som helst besked eller individuella lägesrapporter? Jag vet att arbetssituationen är helt absurd, men varför görs ingenting? Jag tänker att en JO-anmälan, ju fler desto bättre, kanske får regeringen att öppna ögonen (eller inte!) Har inget förtroende för sittande regering heller!,
  • Smilla75
    tänkerpådig skrev 2014-02-03 16:51:34 följande:

    Hej Smilla75, du har tidigare sagt att ärenden flyttas dit kapacitet finns, men det stämmer ju inte om tex Växjö kan ta beslut på 2 mån och Norrköping/Solna 16-18 mån! Min assistent på MIG säger att de tar ärendena i turordning, jag hoppas det stämmer, men vet snart inte vad jag ska tro! Kan man, får man, verkligen låta folk vänta hur länge som helst utan några som helst besked eller individuella lägesrapporter? Jag vet att arbetssituationen är helt absurd, men varför görs ingenting? Jag tänker att en JO-anmälan, ju fler desto bättre, kanske får regeringen att öppna ögonen (eller inte!) Har inget förtroende för sittande regering heller!,
    Jo, ärenden flyttas för att motsvara kapaciteten. I ditt exempel kanske Växjö tar ett nytt ärende med solklart bifall när Solna tar det äldsta ärendet först.
    Jag menar inte att ni inte kan JO-anmäla men jag tror inte det finns något grund för kritik från JO.
    Besked finns på hemsidan om ungefärlig väntetid.
    Anknytningsärenden är helt enkelt inte prioriterade, det tillskott verket får är öronmärkt. Pengar kan inte flyttas från asyl till tillstånd.
  • tänkerpådig

    Om det inte finns någon turordning, och eftersom man inte kan påverka vilket kontor man hamnar på, tycker jag Migrationsverket ska uppdatera sin hemsida v.g. väntetiderna och skriva att det är ett lotteri!!! (pratar inte om de som får förtur, det accepterar jag till 100% när det finns barn inblandade. )

    Jag har lyckats hålla mig rätt lung och sansad länge, men nu börjar jag tappa humöret totalt Det här är tortyr!

  • tänkerpådig

    Smilla75: Jag är inte arg på dig, bara på situationen. Du har ofta varit till stor hjälp...

    När man väl får en handläggare, säg typ i augusti år 2020 eller så... Kan denna då börja trilskas om att man måste komplettera/ev gå på intervju, eller borde man fått veta det vid det här laget isåfall? (Assistenten har sagt att de har allt de behöver, samt att ingen intervju är planerad i dagsläget)

  • Smilla75

    Visst kan det kännas som lotteri.....i alla fall vid vilken tidpunkt man ska få sitt beslut.
    Ärendet screenas, ska något kompletteras borde assistenten ha sett det så sannolikt är det komplett. Handläggaren kan dock börja trilskas om att det ska bli en intervju, det är ju den personen som bedömer om det är nödvändigt utifrån om det finns något oklart som behöver redas ut.

  • tänkerpådig

    Tack för svar: Kallar man många till intervju nu när arbetsbelastningen är så hög? C:a hur lång tid får man i dagsläget isåfall vänta på tid för intervjun? Har du någon uppfattning om detta?

  • onlylonely

    18 månader i dagsläget :(. Jag har fått reda på att jag måste gå på intervju , men absolut inte när . Malmö kontoret ska tydligen få mer resurser , men man skulle inte hoppas för mycket då de ska introduceras under lång tid. :(

Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!