Inlägg från: tänkerpådig |Visa alla inlägg
  • tänkerpådig

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Såååå många frågetecken, man hinner tänka så(för) mycket på 13 ensamma månader

  • tänkerpådig

    Leniz: Ja, enligt assistenten ingen handläggare. Undra när vi får en?

    Smilla75: Vi har träffats två ggr på sju månader, men det har snart gått sex månader sedan sist vi sågs. När vi sågs i somras trodde man på MIG att vi skulle få besked i augusti, men väntetiderna har höjts två ggr sedan dess... Just nu finns inte ekonomi att ses tyvärr!!! Tror du MIG kommer att ifrågasätta detta? Min jobbar massor, men tjänar uselt just nu, och jag har inte möjlighet att betala för oss båda. Om jag kunde skulle jag göra det.

  • tänkerpådig

    Smilla75: Ja eller hur! Först sa de augusti, sedan december och nu februari. Jag vågar inte hoppas på februari, särskilt inte efter det du skrev för några dagar sedan... om ökande väntetider. Jag vill hoppas, men varje gång de ökat väntetiderna har en bit av mitt hjärta dött Jag skulle önska att man kunde få veta NÄR detta helvete är över!!!

    När i tid brukar man få en handläggare? Är det onormalt att, som oss, inte ha fått en efter så här lång tid? Borde de ha hört av sig om de vill att vi kompletterar? Har även hört vissa som fått mail med info om att referenspersonen också ska på intervju, borde vi fått det om en intervju är aktuell?

    Tack snälla för dina svar, de betyder mycket för oss!

  • tänkerpådig

    Hej Tengel,

    Även jag har sett att de utökat väntetiderna igen... precis när jag och min man börjar närma oss 14 månader... Jag håller med i det du skriver, så orättvis och ett så icke rättssäkert system när vissa, utan att ens ha förtur, får beslut på ett par månader medan andra - t ex vi - får stå ut med denna fruktansvärda väntan så länge som 16 månader... Det är ju för f-n inte vårt fel att vårt ärende råkat hamna på ett mig kontor där det råder fullständigt kaos, varför flyttar man inte ärenden till tex Växjö om de kan ta snabba beslut där! Idioti!

    Jag förstår ingenting, vilken annan myndighet gör "lite som de känner för", tex tar enkla ärenden före andra som väntat längre, ger snabbare beslut till sökande från t ex USA etc? Det känns inte seriöst någonstans och dessa människor ska avgöra om VI är seriösa!!! Känns inte tryggt någonstans!!!

    Jag är precis som du arg, ledsen, orolig och helt uppgiven - ett jäkla vrak!!! Var menar du med JO-anmälan? Hur gör man en sådan?

    Till dig som skrev att de kvinnor flesta blir utnyttjade av män som vill ha PUT kan jag bara säga tack för infon! Jag har aaaaaaldrig hört eller tänkt på detta tidigare, är det sant! Äh, lägg av!!! Alla är olika, din släkting har haft extrem otur och det är tragiskt, men jag har en vännina som råkat ut för samma sak och då har en svensk man varit boven. Som sagt, alla är olika, om du inte tycker det skulle jag önska att du kunde ventilera dina åsikter någonstans, i ett mindre trevligt sammanhang, där de hör hemma... (kanske på Avpixlat?)

  • tänkerpådig

    Hej Tengel!

    Tack, jag tänker på dig också och hoppas det ordnar sig å det snaraste för oss båda. Kanske får ni svar före oss? Skulle inte förvåna mig det minsta eftersom man insett att man får ta deras "turordningsregler" med en stor nypa salt. Som sagt, verkar inte råda någon större rättssäkerhet hos MIG. En person, som säger sig vara en av deras egna chefer, har tidigare i denna tråd bekräftat att handläggarna ofta tar enklare ärenden först för att de vill redovisa att de tar beslut. Får de provision? Eller firar de fortfarande tårta? Det faktum att de inte följer turordningsreglerna känns som skäl för en anmälan! Jepp, Norrköping här också, verkar inte hända mycket där tyvärr!

    Vi kan väl ha kontakt här och uppdatera varandra på vad som händer! Jag håller tummarna för oss alla.

    Håll ut! Så otroligt svårt, men vad annat kan vi göra? Några vänner frågar om jag orkar fortsätta vänta, eller om jag tänker ge upp och "se mig om efter någon annan" men va fan - Jag har hittat min stora kärlek och tänker inte förlora honom! Vi är som gjorda för varandra. Sorgligt bara att det ska vara så svårt

    Stor kram

  • tänkerpådig

    Onlylonely, jag har tänkt på er och undrat hur det går, tråkigt att höra att inget nytt hänt från MIG:s sida Tillhör ni också Norrköping?

    Ni har ju iallafall träffats, hoppas ni hade en fin tid tillsammans och snart borde ni - och vi - banne mig få svar!!!

    Jag håller precis som du på att bryta ihop! Håller med om din teori om att de verkar hoppas på ett naturligt bortfall, men vi kommer aldrig att ge upp!!!!

    Styrkekramar till dig och alla andra som väntar och väntat länge.

  • tänkerpådig

    Hej Tengel,

    Skönt att "prata" med någon i samma situation. Mina vänner och familj stöttar så mycket de kan och håller alla tummar och tår de har för oss, men de kan såklart inte förstå hur jobbigt detta är. Även jag börjar tänka i banor kring en anmälan, men vet inte riktigt vad jag ska skriva?

    MIG har varit sakliga och korrekta i deras mailsvar. De har inte lovat oss något, utan alltid helgarderat sig i sina korta, kalla, politikeraktiga svar. (Jag har såklart sparat all mailkonversation ifall den kan komma till användning).

    Det jag har seriösa synpunkter på är att jag förstått, b la från detta forum, att de tullar på turordningen - INTE OK - och att de verkar göra skillnad på var man kommer ifrån - INTE HELLER OK! Det gör mig så förbannad!!!

    Men jag antar att man behöver bevis för att det ska betyda något, och det har jag ju inga. Folk kan ju skriva vad som helst, och utge sig för att vara vem som helst, på detta forum.... Gaaaah, jag vill också agera, men hur?!?

    Kram

  • tänkerpådig

    Tengel: Läste artikeln och hittade mer på Google, mycket kritik ang att deras långa handläggningstider splittrar familjer etc. Ju fler som anmäler, desto bättre! Systemet måste ju dels vara rättssäkert och dels behöver det skjutas till mer resurser! Det kan väl inte skada, tänk om de ger oss avslag om de får reda på att man JO- anmält dem? Man vet ju aldrig! Vad högt förtroende jag har för denna myndighet

  • tänkerpådig
    Smilla75 skrev 2014-02-03 16:33:35 följande:
    Jag kan förstå er upprördhet över de långa handläggningstiderna, samt över att ärenden inte tas i den tur de inkommit. Handläggningstiderna rapporteras dock varje månad till Justitiedepartementet. Problemet är således känt och någon vilja att minska tiderna genom att tilldela extra resurser till avarbetning har inte visats. Så teorin om naturligt bortfall får nog lastas regeringen då..... Vad gäller i vilken turordning ärendena avgörs finns flera faktorer att ta hänsyn till. Dels beror det på arbetsbelastning på den ort där ärendet ska avgöras - den kan skilja sig väsentligt åt. Vidare finns ärenden som beviljas förtur. Slutligen är det inte lagstadgat enligt Förvaltningslagen i vilken ordning en myndighet ska hantera ärenden, dvs att det är det äldsta ärendet först. Vad jag vet arbetar nog alla enheter på Migrationsverket i huvudsak bakifrån, dvs äldsta ärendena först men också i någon mån framifrån - för att dessa ärenden inte också ska bli lika gamla och skapa onödigt stora ärendebalanser.

    Hej Smilla75, du har tidigare sagt att ärenden flyttas dit kapacitet finns, men det stämmer ju inte om tex Växjö kan ta beslut på 2 mån och Norrköping/Solna 16-18 mån! Min assistent på MIG säger att de tar ärendena i turordning, jag hoppas det stämmer, men vet snart inte vad jag ska tro! Kan man, får man, verkligen låta folk vänta hur länge som helst utan några som helst besked eller individuella lägesrapporter? Jag vet att arbetssituationen är helt absurd, men varför görs ingenting? Jag tänker att en JO-anmälan, ju fler desto bättre, kanske får regeringen att öppna ögonen (eller inte!) Har inget förtroende för sittande regering heller!,
Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!