Inlägg från: tänkerpådig |Visa alla inlägg
  • tänkerpådig

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Usch!!! För två veckor sedan såg jag att MIG har utökat väntetiderna igen. Nu räknar de med 14 mån för beslut på pappersansökan. Jag dör snart Vi har väntat i 11 månader och började hoppas på besked... Nu känns allt bara så fruktansvärt tungt

    Vi har kontoret i Norrköping. Någon som har erfarenheter av dem? Känns typ som att "alla andra" får besked så himla snabbt men det kanske inte stämmer?!?!?

    Inte heller vet man ju vad man väntar på! Är det vanligt med avslag om man söker för att "bli sambos"? Det står att man "kan få uppehållstillstånd" men inte att man har rätt till det.

    Vi har varit ett par i 2 år. Vi är muslimskt gifta men det räknas ju inte enligt lag. Vi har bott tillsammans i ungefär ett år men kan inte bevisa det. Min man inte var registrerad på vår adress hos folkbokföringen bara c/o adress och inte hela tiden vi bodde tillsammans...

    Som sagt det är tungt, tungt, tungt just nu Kram på alla er andra som saknar er kärlek.

  • tänkerpådig
    kirakira skrev 2013-10-30 12:55:38 följande:
    Såg nu på maithai forumet att någon hade fått svar två veckor från ansökan början av oktober. Någon annan hade väntat ett år. Det verkar vara helt bäng och utan rutin :( 

    Kan iaf säga att de inte räknar "muslimskt" äktenskap som något. Det används ofta av lurendrejare som vill lura den utländska kvinnan att de faktiskt är gifta, fast det i lagen inte räknas som ett riktigt äktenskap.

    Vi har också bott ihop, i ca ett och ett halvt år, fast vi har bara lägenhetskontrakt på andra hand där vi båda står med för sex månader. Vi har biljetter och så, men vet inte hur pass det hjälper. Om det är under två år av samboskap så verkar det inte betyda så jättemkt iaf.

    Är så himla orolig. Har han varit på intervju än?
    Hur vet man vilket kontor man hamnat på? Har det att göra med folkbokföringsadressen i Sverige eller är det helt random? 

    Ja det verkar vara väldigt olika hur länge folk får vänta. Vi har haft otur, typiskt  vi har inte heller förtur eftersom vi inte har barn eller andra skäl...

    Ja, jag vet att MIG inte räknar muslimsk vigsel. I alla fall inte om imamen saknar vigselrätt vilket han gjorde i vårt fall. Det var dock viktigt och räknas för oss. Det är ju mer som en välsignelse. För min man och hans familj var det dessutom viktigt att vi genomförde detta eftersom vi bodde ihop. Både han och jag vill gifta oss juridiskt framöver, men inte pga MIG och dessutom vill/behöver vi spara pengar först. Det känns så tråkigt om man per automatik utgår från att mannen lurar kvinnan. Det stör mig att det är det första många tänker!

    Min man var på intervju i februari. Jag skickade in min del i mars och har inte hört något mer sedan dess. Vilket kontor man hamnar på är en slump. Jag har ingen som helst anknytning till Norrköping. 

    Håller tummarna för oss och för dig.... 
  • tänkerpådig

    Grattis! Ni hade tur som hann få beslut på er ansökan innan antalet flyktingar från b la Syrien ökade markant och MIG omfördelade sina resurser.

    Jag förstår/tycker såklart att flyktingar som söker asyl ska gå före, men ännu bättre vore om det sköts till mer resurser.

    Numera är det 10 mån väntetid för webansökan och 14 mån för pappersansökan!

    Vi gjorde ingen webansökan då tekniken är rätt bristfällig i min mans hemland. Har i efterhand förstått att vi kunde gjort den från Sverige, men för sent att ändra nu

  • tänkerpådig

    Nej det tror jag inte, antar att han måste göra det själv. Vet dock inte om detta kontrolleras på något sätt. Jag menade att min man kunde gjort det själv på webben innan han lämnade Sverige.

  • tänkerpådig
    Leniz skrev 2013-11-01 10:08:30 följande:
    Ok!Vad sjukt att det är sån skillnad i väntetider.

    De som du känner, där det bara tagit en månad. Har de fått förtur pga barn?



    Ja det är sjukt att det är så olika! Vi kan inte söka förtur, men jag är också intresserad av svaret på din fråga!

    Det går dock inte att jämföra sig med de som sökte för en tid sedan eftersom kriget i Syrien har påverkat/förlängt väntetiderna numera. Vanligtvis är ju målet att få besked inom 6 mån.

    Vi kämpar vidare! Jag tänker att "kärleken måste övervinna allt" i slutänden och mitt hjärta är så värd att vänta på!

    Styrkekram på er ?
  • tänkerpådig
    tänkerpådig skrev 2013-11-01 11:20:54 följande:
    Blev fel, skulle inte vara ett ? utan ett ?



    åååååh, idiotiska telefon, skulle vara ett hjärta ju!
  • tänkerpådig

    Jag håller ärligt talat på att bli tokig av att vänta... Har precis mailat vår assistent på MIG igen för att höra om något nytt finns att säga. Vet egentligen inte varför, de ger ändå inga svar, men vad har jag att förlora! Jag hoppas att smilla75 går in snart då hennes svar varit så värdefulla för mig och många andra... Jag undrar över formuleringen att om man planerar att bli sambo eller gifta sig "får" MIG bevilja UT. Händer det att folk får avslag enbart pga att de inte är gifta? Vad betyder denna formulering i praktiken? Tacksam för svar.

  • tänkerpådig

    Grattis till er som fått hem era män! Vi har väntat 11 månader, fortfarande inte fått någon handläggare. Jag mår så dåligt av allt detta att jag smart inte vet var jag ska ta vägen! Gråter varke kväll och mår skit av all denna stress och saknad. Tänk om de säger nej! Jag mår så dåligt av denna ovisshet och lååååånga väntan

  • tänkerpådig

    [quote=71660353][quote-nick]Leniz skrev 2013-11-12 21:21:19 följande:[/quote-nick]


    tänkerpådig skrev 2013-11-12 21:06:55 följande:
    Grattis till er som fått hem era män! Vi har väntat 11 månader, fortfarande inte fått någon handläggare. Jag mår så dåligt av allt detta att jag smart inte vet var jag ska ta vägen! Gråter varke kväll och mår skit av all denna stress och saknad. Tänk om de säger nej! Jag mår så dåligt av denna ovisshet och lååååånga väntan
    Stackars stackars dig!!!   jag kan bara föreställa mig hur det känns. Jag förstår att du mår dåligt, det gör jag redan, och du har haft det såhär i 11 månader. Fruktansvärt att du inte hört någonting. Jag håller mina tummar och tår att det nu ska gå snabbt för er. Styrkekram till dig![/quote Tack, det är fruktansvärt att vänta så länge... Jag behöver alla kramar jag kan få för jag går sönder snart... Visste att det skulle bli jobbigt, men detta hade jag aldrig kunnat föreställa mig Usch och fy fan för denna jävla situation!!!
Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!