Inlägg från: Bobbosmamma |Visa alla inlägg
  • Bobbosmamma

    Allergitråden

    Hej hej.

     Har tidigare skrivit i gastro-eso. reflux tråden men håller på med en allergiutredning och har en del frågor som ni kanske kan hjälpa mig med.............

    Jag har en dotter som är 16 månader.... hon har/har ghaft kolik, refluxsjukdom och mjölkproteinallergi. Trots behandling för allt detta är hon fortfarande inte bra. RAST- och prick visar inget.  

    Det enda vi till 100% vet att hon inte tål är mjölk, eftersom vi provicerat 2 ggr med katastrfalt resultat. Nu har vi bytt hennes välling (Enago) mot Neocate sedan 1 månad tillbaka. För 5 dagar sedan började vi provocera med havre, mha Oatley-produkter.

    Vi går hos en dietist och en barnläkare. Har redan bytt läkare en gång. Men varken dietisten eller läkaren verkar ärligt talat ha störtkoll på allergier.

    Jag tycker det är skitsvårt att bedöma!! Jag menar, min lilla unge mår ju inte toppen från början, vilket vi inte vet orsken till, och sen ska vi hålla på och ta bort och lägga till, och tolka henne. Hon har "allergiska" kinder, som blivit lite sämre efter havre-introduktionen. Hennes humör är kanske lite sämre, hennes sömn också, men jag tycker det är så svårt. Kan ju även vara tillfälligheter. Hon sover inte direkt toppen i vanliga fall heller..

    Patchtest (lapptest) verkar vår läkare helt frågande till. Är det vanligt att det görs?? Vi bor i Sthlm, finns det någon barnallergi-mottagning här??

    Om någon orkat läsa ändå hit, tack! Jag har svårt att få svar från vården.. och frågar därför här...

     


    Loa f.juni 2011
  • Bobbosmamma

    Jo.. nu har min flicka blivit mkt röd i underlivet över helgen, "på underlivet" om man så säger.... Det kliar rejält verkar det som. Hon äter en version av "baskost" (saker vi med största sannolikhet tror är säkra) samt havreprovokation sedan en vecka tillbaka. Men även små mängder oskalat äpple. Läst lite bakåt i tråden och verkar som om man kan blr röd i underlivet av frukt, om man är allergisk alltså?

    Puffar äveb lite för min fråga på lapptest - är det ngn här som gjort det? Har uppfattat att det testat ska man kunna lita på, men stämmer det? 

  • Bobbosmamma

    Ah ok svamp ja kan det vara... Tror vi ligger lågt med äpple ändå, ska till BVC på onsdag, ska då visa och fråga om det kan vara svamp.. Havre tog vi bort igår iaf...

    NJa det jag tänker på vad gäller lapptest är just det att vi tycker provocering kan vara (inte med mjölk för då får hon pissont och bara gråter) så svårtolkad.  Och då längtar jag bara efter något som man får "svart på vitt" av. Men det kanske inte finns något sånt... Ska läsa om lapptestet på din blogg K Kavat. 

  • Bobbosmamma

    K Kavat, hittar inte din blogg, tänkte läsa om lapptesten, skulle du kunna skriva adressen?

    Hur har ni fått göra de här patch-testen, som sagt, vår barnläkare såg ut som jag var världens jobbigaste typ när jag frågade för nåt halvår sedan. Har inte tagit upp det sedan dess, men nu när min flicka reagrerar även på sädesslag så vill jag absolut göra det.  

  • Bobbosmamma
    Allrona skrev 2011-10-04 09:20:43 följande:
    Min dotter kom också hem igår från dagis med ont i magen, diaree och eksem. Ingen aning vad hon fått i sig, hann inte prata med köket imorse så barnens pappa får ta det när han hämtar. Och vi som tänkte provocera med mjölk igår, tur vi inte hann göra det för då hade vi ju trott att reaktionen kom från det.

    Tycker de har lite dålig koll vid maten på det nya dagiset. Vi har påpekat flera gånger att det är bra om hon inte sitter bredvid något annat barn när hon äter för att minska risken att hon snor åt sig någon annans mat, men de verkar inte riktigt förstå. På gamla dagiset satt hon längst ut på kanten med en fröken bredvid. Nu har de inte egna platser på nya dagiset och barnen får sätta sig var de vill runt bordet vilket strular till det för oss. Dessutom har de grönsaksbuffe och det är ganska lätt att en liten böna eller ärta råkar slinka ner bland några andra grönsaker när barnen tar själva. Pedagogiken är bra men inte säkerheten för allergiker! Tycker det är pyton att vara den där jobbiga morsan som bara tjatar och tjatar Rynkar på näsan
    Uuu jag förstår att man känner sig så, jobbig, men det är du ju inte. OM dom inte har tillräcklig koll så måste ju du va på dom, så är det ju bara. Peppning peppning!! Jag kommer bli likadan när det är dags för min flicka att börja...
  • Bobbosmamma
    Allrona skrev 2011-10-04 21:14:57 följande:
    Bobbosmamma - tack för peppen
    Kkavat har sin blogg här på fl. Klicka på hennes namn och sen hittar du bloggen där. Kan tyvärr inte länka då jag skriver från telefonen.
    Ah ok tack!

    Nu har jag läst om lapptesten....... det verkar ju som enklast är nog att göra det själva.. vi bor i Sthlm, inte nära nån "lapptestare" verkar det som.

    Jäklar va krångligt det är med veteallergi! Alla dessa tillsatser. Jag måste ju lära mig allt detta. Måste sammanställa nån förteckning som man kan ha i plånboken, annars kommer jag aldrig klara det...

    Upptäckte i morse att min flicka håller på att få kindtänder på ena sidan. Hon stördes väldigt när framtänderna kom och det känns som vi måste avvakta med provokationer tills tänderna är uppe (men det kan ju ta hur lång tid som helst ju, andra sidan oxå!) Men hur ska jag annars veta vad som är vad. Puh.
  • Bobbosmamma
    mithrandil skrev 2011-10-05 12:57:56 följande:
    Vänta du tills tänderna kommit. Om det är något jag har lärt mig genom månaderna som gått så är det att det finns ingen brådska. I början hade jag jättebråttom med allt. ville provocera och återinföra livsmedel hela tiden men det viktigaste är ändå att barnen mår bra och att manvid en provokation tydligt och enkelt kan tolka vad som är vad. 
    Mm så sant. Det är bara det att tösabiten blev dryga 6 mån innnan vi fattade refluxen, och nu ca 15 mån innan vi fattade sädesslag (o vad mer det nu kan vara..). Men jag vet, bättre att göra det riktigt än att göra det hafsigt. Får pausa.. 
  • Bobbosmamma
    mithrandil skrev 2011-10-05 13:13:09 följande:
    tog mig 2 år och en allergibebis innan jag förstod att min son var allergisk så det är inte helt lätt att veta vad som är vad. :) När det gäller allergier är allt så difust och skulle lika gärna kunna bero på något annat. :)
    Ja gud det är verkligen jättejättesvårt..... Tur att man har er mer erfarna att rådfråga...{#emotions_dlg.flower}
  • Bobbosmamma

    Läser det ni skriver om vårdbidrag... Jag har ju inte exakt koll på hur era barn mår.. men jag har funderat många ggr över detta gällande min dotter. Hon har liksom aldrig varit "frisk", jag har alltid känt att jag är hemma för vård av sjukt barn. "Föräldrarledig" har jag känt att jag kanske varit max 10 dagar i hennes liv (hennes bästa dagar). Men..... hon är ju "bara" multiallergiker och har "bara" refluxsjukdom. Jag har ingen koll på regler och har inte haft tid/möjlighet/ork att sätta mig in i detta......  Några tankar....? Är det nån idé tror ni att ansöka? Måste läkaren" sjukskriva" barnet?


    Dotter f juni 2010
Svar på tråden Allergitråden