• Mån 9 jun 21:09 #16463
  Mandelskorpan skrev 2014-05-15 18:05:10 följande:  Hur gammal är sonen? Tester visar inte alltid något.... Luktar hans bajs illa? Är det frätande så han blir röd (eller blev när han hade blöja)?
  Ja, han blir röd i rumpan av bajset. Så röd att han tycker att det gör ont att sitta.
  Han är snart fem år.
 • Tis 10 jun 09:32 #16464
  Havi01 skrev 2014-06-09 21:09:28 följande:
  Ja, han blir röd i rumpan av bajset. Så röd att han tycker att det gör ont att sitta.

  Han är snart fem år.  Verkar ju vara ngt han inte tål då. Visade de nya testerna något? Växer han som han ska, följer kurvorna? Får han eksem som kliar ibland? Eller bara knottror?

  Det man kan göra är att testa väldigt enkel kost någon vecka och se om magen blir bättre. Exvis skippa ägg mjölk soja vete röda grönsaker syrliga frukter. Googla baskost el skonkost.
 • Tis 10 jun 09:37 #16465
  liol1973 skrev 2014-06-05 21:37:21 följande:
  Mandelskorpan: det är exakt samma som min 2.5 åring är allergisk mot. :) Med så retad mage skulle jag köra skonkost ett par dagar. Dottern kan tom spy upp svårsmält mat när mage/tarm är skadad, antagligen för att matsmältningen blir ordentligt påverkad den med.

  För dottern innebär det så fiberfattig mat som möjligt. Avokade eller perfekt mogen banan är det enda som fungerar i frukt väg och mycket vitt ris, torsk etc.  Intressant! Visar dottern ngt på prover? Äter hon Nexium? Får hon eksem? Här syns inget på prover och det är mage/tarm och eksem han får problem med.

  Nu börjar mage / tarm återhämta sig i alla fall.

  Fiber, ja, när han var som sämst fick vi skippa alla sädesslagen, ris och majs. Potatis och quinoa gick bra....
 • Tis 10 jun 15:15 #16466

  Nej, det visar inget på prover. Hon har icke lgE förmedlad mjölkproteinallergi, soja och baljväxter har vi aldrig kollat upp ens utan utgått från att de inte heller kommer att visa.

  Hon reagerar mest med mage och tarm, men har också "torr eksem" och dem blir mycket värre när hon fått i sig något. När det är riktigt illa får vi ta bort vällingen helt och gå på ersättning istället. Hon lever i stort sett på ersättning då, och petar mest i vad vi än sätter framför henne. :/

  Nexium vet jag inte vad det är, så svaret är nog nej då. :)

 • Tis 10 jun 15:25 #16467

  Liol; Nexium är magsårsmedicin. Ges ofta om barnen har reflux, sonen hade det som liten. Nexium lugnar också mage/tarm när det är riktigt uppretat med frätande stinkbajs.

 • Tor 12 jun 09:48 #16468

  Var häromdagen på ikea och konstaterade att det inte finns något fikaalternativ överhuvudtaget om man är allergisk mot ägg och mjölk, eller ammar ett barn som är det! Förstår inte varför de måste ha mjölk i kanelbullarna, ägg, mjölk och vete i chokladbollarna, äggpulver i rabarberpaj osv, osv. Är det pga okunskap eller nonchalans, tro? Oavsett så rimmar det illa med deras profil som familjevänliga tycker jag.

 • Fre 13 jun 21:51 #16469

  Jag vet!!! Blir arg varje gång jag är där och varje gång klagar jag vid deras datorer sär man kan lämna synpunkter. Har varit mjölkfri i tre år nu så det har blivit en del klagomål, men ingen förändring :(

  Ju fler som klagar så kanske det sker en förändring. Så klaga på!!!

 • Lör 14 jun 22:47 #16470
  shine skrev 2014-06-13 21:51:10 följande:
  Jag vet!!! Blir arg varje gång jag är där och varje gång klagar jag vid deras datorer sär man kan lämna synpunkter. Har varit mjölkfri i tre år nu så det har blivit en del klagomål, men ingen förändring :( Ju fler som klagar så kanske det sker en förändring. Så klaga på!!!

  Vi var faktiskt i kontakt med någon ansvarig på ikea food för några år sedan och de sa då att de var medvetna om problemet, och att de hade för avsikt att ta bort så många allergener som möjligt från sin mat och fika, men att det var en lång process att ändra i recepten... Uppenbarligen hade hon rätt eftersom det ännu inte skett någon ändring...?! Jag har för övrigt också lämnat synpunkter i deras datorer, men den infon når bara varuhuset och inte ansvariga på ikea food tror jag. Blev däremot otroligt positivt överraskad över hur proffsigt Astrid Lindgrens Värld hanterar allergier. Suverän info om innehåll på alla produkter och många alternativ för allergiker. Ett föredöme för andra familjeattraktioner!
 • Tor 19 jun 22:36 #16471

  Lillasyster har äntligen blivit av med sina eksem i ansiktet men har istället fått torrfläckar på bröstet, någon som vet vad det kan bero på? Jag helammar och äter mjölk- och äggfri kost.

 • Sön 22 jun 08:09 #16472

  Hoppar in. Min 2 åring har fått allergi mot ägg vete mjölk. Nu ska vi snart få komma till dietist. Bla för att få recept för specialkost. Alltså möjlighet att köpa livsmedel subventionerat. Är det någon som vet hur det fungerar?

 • Sön 22 jun 13:05 #16473
  gussilago skrev 2014-06-22 08:09:37 följande:

  Hoppar in. Min 2 åring har fått allergi mot ägg vete mjölk. Nu ska vi snart få komma till dietist. Bla för att få recept för specialkost. Alltså möjlighet att köpa livsmedel subventionerat. Är det någon som vet hur det fungerar?


  När vi fick livsmedelsanvisning för några år sedan fick vi hem en lista med en massa olika livsmedel. Bland dem fick vi välja ett visst antal som vi ville ha på recept. Därefter fick vi vanliga pappersrecept som man sen använde på apoteket för att göra en beställning. Det tog ett par dagar och sedan kunde man hämta ut allt. Det kostade då 120 kr per uttag oavsett hur mycket man beställde. Vår äldsta dotter är också allergisk mot bl.a. mjölk, ägg och vete och vi beställde olika pastasorter, mjölmixar, smörgåskex och fiberhusk.

  Tyvärr är min erfarenhet av dietister inte särskilt positiv, jag har alltid upplevt att jag haft bättre koll själv efter att ha googlat och diskuterat med andra, bl.a här på fl. Hoppas det går bättre för dig!
 • Tis 24 jun 19:47 #16474

  Tack för svar!

  Har än så länge bara pratat med henne per telefon. Verkar kunnig. Vi skulle få flera besök eftersom det är så mycket som ska uteslutas.

  De varpr ni kunde beställa var de bara torrvaror? Eller var det även mjukt bröd etc?

 • Tis 24 jun 21:21 #16475
  gussilago skrev 2014-06-24 19:47:10 följande:

  Tack för svar!

  Har än så länge bara pratat med henne per telefon. Verkar kunnig. Vi skulle få flera besök eftersom det är så mycket som ska uteslutas.

  De varpr ni kunde beställa var de bara torrvaror? Eller var det även mjukt bröd etc?


  Jag har för mig att det fanns vakuumförpackat bröd också, men att det inte fanns någon sort utan vetestärkelse. Vi har alltid bakat eget bröd till henne och fick även baka eget bröd till förskolan första halvåret... Men det är 2,5 år sen vi fick vår anvisning (har aldrig orkat förnya den efter alla kamper mot vården) så det är säkert annorlunda nu.
Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Förälder

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

Hur har sommaren varit so far?

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.