• mmn1

    Allergitråden

    Jag skulle behöva lite råd. Vi var hos läkaren med dottern pga utslag (vi misstänkte mjölk eller pälsdjur) och efter att hon känt på magen och sett utslagen va hon nästan säker på att de berodde på mjölken. Så dottern (2mån gammal) äter sen 6 dagar tillbaka helt mjölkfritt och även jag då jag delammar, sen har vi nutra som tillägg. Men jag upplever att utslagen ser mer ut som eksem nu, de har alltså blivit värre, de sitter i ansiktet, fläckvis på huvudet, halsen och lite ner mot bröst och axlar. Upplever att de är värst från tidigmorgon till eftermiddagen för att sen se skapliga ut och sen börjar det om på samma sätt igen. Har funderat på om det kanske kan vara ägg med tankte på eksemliknande utslagen, så jag har uteslutit det sen igår från min kost. Hon är även väldigt täppt i näsan och har varit det i 6-7 veckor nu och de fick mig att undra över pälsdjuren :( vi har en katt och en hund hemma. Men frågan är om de bara ger utslag på vissa ställen? Någon som känner igen symtomen och har några tips? Ska kontakta läkaren igen, men hon ville att det ska gå 14 dagar med nya kosten innan den kan utvärderas.

  • mmn1

    321: då känns det som att vi ska ge både mjölk och äggfritt en chans för att se om det blir bättre. Jag har både pälsdjursallergi och infektionsutlöst astma så är egentligen vannsinne att ha djur. Äldsta dottern kunde inte äta mjölk de två första åren men hennes symtom var lättare då hon hade magknip och kaskadkräkningar av mjölk. Det är en anledning till att vi misstänkte mjölk och djur pga min allergi. Ska ha uppföljning med läkaren i slutet på mars, men blir det inte bättre om ca en vecka får jag kontakta henne tidigare. Hon gnuggar en del i ögonen också om jag tänker efter och det skulle kunna bero på djuren. Både jag och min man tror att det blev värre när fällperioden började. Känns som jag bara letar symtom, men min magkänsla säger att det verkligen är något :/ frågan är bara vad. Vet du om man kan få positivt resultat på pricktest/blodprov när de är 2-3 mån?

  • mmn1

    321: har funderat på att låta katten bo på pensionat 14 dagar och hunden med min brors tjej samma period, sanera hemmet och se om hon blir bättre. Fungerar det inte med kosten nu så får det bli så.

  • mmn1
    t0va skrev 2012-03-06 10:41:52 följande:
    Fast det är jättesvårt att sanera och det sitter kvar i allt ju länge, tapeter och lister osv. Så det vore bättre om ni kunde bo någonstans där det inte funnits djur istället.

    Jag läste på endel om det när det var diskussion om att sonen skulle gå på allergiförskola och då får man inte ha djur hemma så vi skulle behöva göra oss av med kaninerna och sanera, men det är inte så lätt som att städa massor. Men det kanske kan bli aningen bättre om det mesta av allergenet tas bort.
    Jo jag vet, men tänkte att det var värt ett försök. De sägs att allergenerna kan sitta kvar i upp till tio år i huset eller där djuret har vistas. Men får se om vi kan komma på en annan lösning om det behövs. Prövar först med mjölk och ägg nu och tar det sen utifrån vad det visar.
  • mmn1
    t0va skrev 2012-03-06 11:36:02 följande:
    Låter bra, ni har inga släktingar eller så som ni kan hälsa på. Vi gjorde så och testade fast där fanns katt men inte kanin och havrepellets som kaninerna äter men det blev inte skillnad så jag har uteslutit kaninerna hos oss. Däremot så reagerar han på pelletsen.
    Alla våra släktingar har både hund och katt och i princip alla vänner har också djur så tyvärr inte. Får säga till maken att jag vill åka på semester för att se om hon blir bättre :)
  • mmn1

    Hur lång tid tar det innan man borde se om utslag/eksem beror på mjölk när man uteslutit det från kosten? Är det normalt att utslagen blossar upp mer vissa tider medan andra ser det mycket finare ut? Eller borde det bara bli bättre med tiden?

  • mmn1

    Trasan 0606: jag har tagit bort mjölk sen 6 dagar tillbaka och igår tog jag även bort ägg. Dotterns är värre från tidig morgon till em sen blir de mycket finare och så börjar det om på samma sätt dagen efter igen. Får ge det månaden ut då vi ska ha uppföjning med läkaren.

  • mmn1

    Trasan 0606: ska köpa mildison imorgon och börja med det. Vi använder neutrals sköljmedel, är det enda som jag och äldsta dottern tål. Kanske ska testa att tvätta lilltjejens kläder utan men om sköljmedlet vore ett problem borde det väl finnas mer prickar på kroppen? På vilket sätt reagerade sonen på sköljmedlet?

  • mmn1

    Trasan0606: Jag fick en lapp av läkaren med saker man ska se upp med och där står bla de du nämner. Känns som jag har koll på vad jag ska se upp med. Äta borta är iaf helt uteslutet, för kan inte lita på att de lagar helt mjölk och äggfritt. Hur gör ni i sånna situationer? Äldsta dottern är överkänslig mot tomat och jordgubbar och trots att de har varit så i över ett år så är de ofta de glöms bort av andra där hon ändå äter ofta (bla farmor & farfar och mormor). De kan köpa sylt enbart för att hon ska äta pannkakor där och av någon anledning blir det alltid jordgubb :/ samma sak med tomater, där kan de göra en sallad med tomat i och sen ger de henne grönsaker men ingen tomat. Problemet är bara att tomatsaften finns på allt och då får hon ordentliga utslag ändå. Så kan de inte komma ihåg två så enkla saker kommer mjölk och ägg fritt antagligen bli helt omöjligt. Jag äter inte speciellt mkt soja produkter (vad jag vet?), har du några tips på saker som innehåller de men som man kanske inte tänker på?

Svar på tråden Allergitråden