Inlägg från: LokesMammi |Visa alla inlägg
  • LokesMammi

    Allergitråden

    Hej! Min son har varit prickig  sen han var drygt månaden. Nu är han fem månader. För två veckor sen fick jag äntligen träffa en läkare på barnakuten som tog blodprov för o se vad han är allergisk mot. Har varit mjölkfri sen 12 maj då min bvc sköterska misstänkte komjölks allergi. Nu har jag varit på barnkliniken och fått svar på hans kliande utslag. Han är allergisk mot komjölk, vete och ägg. De tog mera blod för o se soja, råg o någe mera. Så nu eftersom jag ammar ska jag vara mjölk o gluten fri. Var och handlade lite glutenfritt bröd idag. Lite utbud fanns det. Även hämtat ut lite salvor o mediciner till pluttskrutt!


    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    ViFrånLandet skrev 2011-06-13 21:30:58 följande:

    Du vet säkert detta redan men gluten och vete är inte samma sak... Så tänk på att inte alla glutenfria produkter funkar om du ska köra helt vetefritt, då lär du köra naturligt glutenfritt.


     


    Hoppas lillkillen blir fri från sina prickar och att han slipper ytterligare allergier!


    Får äta vete stärkelse men inte vete.....hon pratade om glutenfritt......ska träffa en dietist som ska prata om mat sen....... men som jag fattar det så är det vetemjöl som jag ska undvika.......... eller?
    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    ViFrånLandet skrev 2011-06-13 21:47:21 följande:
    Förlåt om jag satte griller i huvudet på dig, inte min mening förstås! Vår son är allergisk mot vete och tål inte heller vetestärkelse, men man kan ju vara olika känslig... Men man brukar rekommendera att ta bort allt först, tills det att barnet blir helt bra och sedan tillsätta saker eftersom för att se om det funkar eller inte... Så om jag vore du skulle jag hellre välja naturligt glutenfria produkter till en början, men så är jag lite nojig av mig också ;)
    vad är naturligt glutenfria produkter? =)
    vetestärkelse kunde jag äta.....
    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    Kavat skrev 2011-06-13 22:24:24 följande:
    Fast är han testad att han är ALLERGISK mot vete (vilket jag tolkar det som) så kan jag inte rekommendera dig att äta vetestärkelse! Det finns nog bara en av alla veteallergiker som har vandrat genom dessa allergitrådarna och de jag sett på andra ställen som faktiskt tål vetestärkelse. Och hon reagerade enbart genom att gå ner i vikt (inget test visade på allergi..) Så ett gott råd, ta bort vetestärkelse också. Förmodligen kommer du även behöva ta bort fler saker som glukossirap. Tyvärr säger jag. Men så är sanningen. Bättre att göra precis som vi på landet skrev, ta bort allt för att se om han blev bra och därefter lägga till.

    Sen är inte blodproven hela sanningen. Man måste utesluta och sedan provocera för att säkert fastställa en allergi. Med andra ord även om det inte visar något på t.ex havre så innebär det inte att han faktiskt tål det, eller om det visar så innebär det inte att han med all säkerthet inte tål det heller. Se sista länken från FASS i trådstarten.
    Men om en barn allergi läkare säger att jag kan äta det så ska det väl gå bra?!
    Vad kan jag äta då då? Om jag  inte ska handla på gluten hyllan? Handlade mkt bröd o pasta igår! Ngn måst jag ju kunna äta! =)
    Nåja, har det hemma nu o får vänta tills jag får träffa en dietist så får vi se vad hon säger. =)
    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi

    Förresten, jag litar mera på blodprov än på pricktest.

    Fast det är klart, jag är allergisk mot bl.a. fisk, och enl blodprovet ska jag inte ens kunna vistas i samma rum som när de tillagar fisk o det kan jag! =)


    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    mithrandil skrev 2011-06-17 13:32:35 följande:
    Någon som vet om man kan få problem med skelettet om man har mjölkallergi?
    Var på bvc med amanda och hennes ena ben har blivit ca 1cm kortare än det andra.
    BVC påpekade att det kunde ha att göra med mjölkallergin, för luxation trodde hon inte på eftersom hon kollats för det vid 2mån och 6mån. Ska få träffa läkare den 12 Juli pga detta med benen, men vad tror ni?
    Äter hon kalktabletter?
    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    The Luckiest skrev 2011-06-17 16:16:54 följande:
    Någon som kan hjälpa mig. lagade en kycklinggryta

    kycklingen kokte jag i vatten o rismjölk, morot, gul morot,blomkål,vattenkastanj o palsternacka,majs o lite peppar på.


    Och nu är 3:e gången min dotter reagerar just på just denna maten. Hon får klåda o skriker o gnäller halva natten.


    fattar inte vad et kan vra, majs tål o vanlig morot, vad tusan kan det vara?


     


    Kan det vara ngt i rismjölken? Eller kanske själva kycklingen?
    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    The Luckiest skrev 2011-06-21 20:44:33 följande:

    Ni som ger era barn tavegyl? har ni någonsin gjort något uppehåll för att se om det inte längre behövs? eller ska man prova att minska dosen någon gång eller helt enkelt kör ni bara på? Enya får ju 2 gånger per dag men nu när vi plockat bort så mycket från hennes kost kanske hon inte behöver den. jag vet inte....


    Jag gav först 2ggr/dag men han blev så trött om dagarna så jag ger bara 1gång/dag nu! Han har det mot klådan. Vågar inte göra upphåll då han fortfarande kliar sig lite granna! =)
    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi

    Har nu varit hos en dietist och fått recept på olika varor och även fått svar på sonens senaste blodprov. Han är nu allergisk mot: Vete, råg, havre, soja, mjölk o ägg!
    Tänker inte ge upp amningen för det! =)


    Loke 11/1-2011
  • LokesMammi
    Kavat skrev 2011-06-22 14:09:31 följande:
    Suzzy, det är bara att fråga om du har funderingar, vi är rätt många nu som äter så. Mitt stora tips är att läsa Miralicias utan allt-bloggen om vad vete finna i soja/balkväxterma/guar mm. Det är de lurigaste sakerna att undvika och hitta rätt. T.ex så innehåller Ricedream spår av korn, så använd carlshamns risdryck. En annan fallgrop kan vara att man tar för givet att vissa saker är ok, men vi har t.ex problem att hitta skinka som är ok. Scans rökta funkar här. Scan använder majs som glukossirap t.ex och inte vete som de flesta andra.
    Ska bli spännande o se hur detta går! =)
    Glömde dock o fråga henne om ren havre går bra o äta...........när han inte tål havre.
    Ska testa o ha rismjölk o kokosmjölk i mat som hon tipsade om.
    Jasså? Måste man läsa på skinka med?????? *suck*
    Loke 11/1-2011
Svar på tråden Allergitråden