Inlägg från: mithrandil |Visa alla inlägg
  • mithrandil

    Allergitråden

    hej på er! har en fråga.
    Hur kom ni på att era spädbarn led av komjölksallergi?

    Min dotter är 5mån, hon var super rosslig i bröstet och hade svårt att andas + svå hosta i över 2mån, men sen gick det över, nu rosslar hon bara ibland. flera läkare tyckte hon var för bra för att undersökas och behandlas men nu så sover hon hemskt dåligt, är grinig, gnällig och klängig på dagarna och så tillråga på allt har hon börjat kasta sig fram och tillbaka när jag försöker mata henne. hon gråter och vrider sig och skriker något så hemskt. Äter aldrig upp maten längre heller för den delen men eftersom hon bara äter ersättning försöker jag få i henne så mycket som det bara går. Ibland lämnar hon bara 30ml men ofta så mycket som halva flaskan.

    Kan det vara mjölkallergi?


    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    Kavat skrev 2010-12-15 20:52:28 följande:
    Ja, det låter faktiskt rätt troligt i mina öron. Allt du skriver kan vara symptom på det i alla fall.
    tack.. ska prova köpa nutramigen och hoppas det blir bättre.
    OM det nu skulle bero på komjölk, kommer alla magproblem försvinna direkt eller kan de stanna ett tag?
    Vet att när de misstänkte komjölksallergi på sonen så skulle man utesluta mjölk i 2 veckor? Kanske så lång tid det tar att få ut all mjölk man redan har i sig ur systemet?
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    t0va skrev 2010-12-15 21:09:11 följande:
    Min son kräktes massor från första dagen, han ammades i 3 dagar men fick ersättning dag 2 tror jag för han rasade i vikt. Han kräktes hur mycket som helst både under måltiden och långt efteråt, han åt hela tiden. Sen blev han mer och mer gasig i magen, böjde kroppen som i båge under matningen, tillslut så låg han och grät ochskrek i sömnen och vred sig runt. Dagen vi gav upp och köpte profylac så skrek han helt hysteriskt så jag satte honom i bilen och gav mig ut i natten och körde i 2timmar så han somnade och jag kunde få lite ro och tänka. 

    Han sov dåligt både på natten och dagen. 1.5 dygn efter att vi började med mjölkfritt så blev han "normal", då kom första leendet, tror han var runt 7 veckor.  

    Samma sak hände när vi testade vanlig ersättning, då kräktes han massor igen, hade mycket gaser och åt massor.  
    Tack.. allt det där stämmer in på min dotter när jag funderar och tänker på hur hon alltid varit. Fast hon kräkte inte när jag bara ammade och hon kräker inte så mycket. Men hon kan kräkas så länge som 4timmar efter mat och då ska det ju inte kunna vara att hon ätit förmycket.

    Men det jag tycker är lite konstigt är att det tagit såhär lång tid innan man ens funderar i dom banorna?
    Hon är ju ändå snart 6mån.
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    t0va skrev 2010-12-15 21:20:28 följande:
    ja... vi tog upp det med bvc som sket fullständigt i det, "alla barn har ont i magen och kräks" var inte förrens föräldrastödet vi går hos såg honom som vi fick bekräftat att han inte alls är som alla barn. Vi fick inte recept heller och blev inte trodda av bvc, de vägrade skicka remiss till barnkliniken så det var bakvägen via föräldrastödet som är kopplat till landstinget som vi fick remiss. Helt sjukt men det verkar vara "alla barn är sådana"-attityder som spökar. 

    Precis min kille kräktes också hela tiden, tom. när vi gav 40ml efter 4 timmar så kunde han kräkas, så liten magsäck hade han inte.

    Hoppas det blir bättre nu.  
    det är sjukt hur läkare och andra instanser som ska hjälpa är.
    vår dotter har rosslat och pipit om andningen + hostat i över 2mån men bara för hon kunde le och för att hon gick upp i vikt enligt kurvan så var hon inte i behov av undersökning eller behandling. Helt sjukt.

    Tack.. vilken mjölkfria ersättning rekomenderar du?
    Vi testade nutramigen på vår son när han misstänktes ha komjölksallergi.
    kan jag bara börja med den rakt upp och ner imorn eller måste man vänjas vid den?
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    Kavat skrev 2010-12-15 21:30:42 följande:
    Du ammade inte alls eller? I så fall tar det 2 veckor (amning 4 veckor) innan det är ur kroppen. Men man brukar se en förbättring snabbare.

    Är hon hård i magen är det bättre med Althéra eller Pepticate som är baserat på vassle (eller Profylac, men enligt läkaren jag pratade med här nyligen så skrev de knappt ut det längre..?)
    Nutramigen är nämnligen baserat på kasein och kan vara stoppande så är det stopp från början är det bättre med de andra.
    Nä, ammar inte alls.
    Hon har väldigt lätt för att bli hård i magen så då kanske nutramigen inte är bra för henne?
    Men är inte vassle = mjölk? Minns från när sonen föddes att man skulle akta sig för vasslepulver eller vad det hette. Han åt nutramigen och han hade verkligen dålig mage men han tålde den bra. Kan kanske prova den först? även om ni säger att det är sällsynt så vill jag helst få bort all laktos och mjölkprotein till en början men blir hon förstoppad lär hon ju bli ännu grinigare. Så svårt det här.
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil

    miralicia: Tack! inte för att jag förstod vad du skrev, men jag tror jag förstod poängen.
    Då ska vi testa nutramigen nu redan imorgon och hoppas att det gör nytta. Men summan av kardemumman så betyder det kanske att ni anser att man bör testa det i 2v och sen testa någon av de andra märkena med? tex althera?

    Ska begära ett mjölktest också, vet att det inte behöver visa något men skönt att ha det gjort.

    ni ska verkligen ha stort tack. Känns lite lättare nu när jag vet vad jag ska ta mig till härnäst.


    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    Allrona skrev 2010-12-16 09:31:01 följande:
    Men har inte läkarna lyssnat om hon har astma? Det är ju ganska vanligt att hosta som inte går över samt rosslande och pipighet är astma. Min dotter har astma och det visade sig precis så. Låter hon även liten andfådd eller väsande?
     jag har varit till 5 olika läkare. 3 av dom har varit vanliga allmän läkare på vc och 2 skrev remiss och den första ville inget säga för lillan inte rosslade just då. 2 läkare har jag träffat på barnmott, både varberg och halmstad men de anser att hon inte är tillräckligt dålig för att hon ätit bra och kunnat le och skratta när de pratat med henne + att hon följer sin kurva. Ibland kan hon låta väsande, men det är inte jätteofta och andfådd tycker jag hon blir av minsta lilla ansträngning. Hon är faktiskt bättre nu. förut rosslade och pep hon konstant i 2,5mån men nu kommer det bara kortare perioder. en dag här och där. vet faktiskt inte vad jag ska tro.
    Kavat skrev 2010-12-16 14:49:30 följande:
    Bättre att testa Alhéra först eftersom hon ibland var hård. Funkar den bra så byter man inte sort.
    jahapp.. tur jag aldrig hann in till apoteket idag då. Kanske bäst med althera ändå.
    Men ni, kan det verkligen vara mjölkallergi om hon inte får ont varje mål? Har kollat på henne nu under dagen och ibörjan av dagen verkar hon inte ha speciellt ont men sen blir det lite mer och lite mer för varje gång hon äter. Kanske är något annat? usch.. det är så svårt det här.

    vi misstänkte ju mjölkallergi hos sonen med, eller bvc gjorde rättare sagt men han blev inte bättre när vi uteslöt mjölk. vad som var hans problem kom vi aldrig fram till men de löste sig självt när han var 10-11mån. Kanske samma med hans syster? Jaja.. testa ska man alltid göra iaf. så man vet.
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    Kavat skrev 2011-02-13 11:46:21 följande:
    Såg att du fått svar och håller med, tycker absolut du ska testa att ta bort allt mjölkprotein.
    Tack!
    Jag får ta och göra det.
    Blir lite irriterad på mig själv att jag inte redan gjorde det för flera månader sen när jag sist var in här i tråden.
    Kanske hade besparat henne en massa om jag bara tagit itu med det istället för att låta det bero pga att hon inte var gnällig och skrikig hela tiden. Men hellre sent än aldrig eller vad säger man.
    Får ta att läsa på nu.

    Hur gör ni med andra med välling?
    Gör ni egen eller köper ni enago eller liknande? Minns att sonen tyckte den var så äcklig att han spydde, likadant med mjölkfri gröt och så. brukade tidigare ge ersättning som mellanmål, vad kan man ge henne som mellanmål nu? Hon är snart 8mån men började med maten sent eftersom hon hela tiden blev förstoppad av allt hon åt så vi var tvugna att avbryta gång på gång.
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
  • mithrandil
    ELI 79 skrev 2011-02-13 20:56:52 följande:
    min son har aldrig druckit välling...vi hade lite ersättning ett tag som välling men det var väldigt sällan
    Vet i tusan hur vi skulle kunna sluta med välling. vår dotter har alltid ätit ersättning och fått välling morgon och kväll sen 6mån. Tror hon har sin flaska välling likamycket för trygghet som för mättnad.
    Vad äter er kille istället för välling?
    Alexander 2009-03-11 -♥- Amanda 2010-06-23
Svar på tråden Allergitråden