Inlägg från: Smileycat |Visa alla inlägg
  • Smileycat

    Allergitråden

    Hej!
    Undrar lite hur era barns allergier "ser ut"? alltså eksem/ magont/ dålig tillväxt/ kräkningar/ avföringen..mm..?
    Och i så fall vad de är allergiska emot?
    Ska nu utreda sonen för bla celiaki (gluten), börjar väl där, ska ta blodprover på onsdag.. mest pga dålig tillväxt, han är nu 19mån o väger 9kg och 79cm.. Men han har lite "tendenser" till eksem (men storasyster är värre) och astmabesvär.. Allergier o astma i släkten, framförallt hans pappa..


    (¯`°•.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.•°´¯)
  • Smileycat

    Vet inte om de skulle ta andra prover oxå, men läkaren sa att det definitvt "såg ut att kunna vara celiaki" det var det första han kom att tänka på, bla då Liam har så typiska drag av det..
    Smala armar, hålögd, revbenen syns väääldigt tydligt men han äter bra, bättre än storasyster men har dock en liten kula -inte alls stor som "afrika-barn" men ändå det där utseendet..

    De pratar bara om blodprover nu ( vet ej exakta vilka ännu, det kan ju vara fler saker de kollar), och läkarbesök för mer grundligt senare då de har mkt uppbokat nu tyvärr, men läkaren undrade på en gång varför vi inte hade kollat upp han innan då han haft så dålig tillväxt?
    Men han var pyttig när han föddes men det var storasyster oxå, jag får helt enkelt små barn men hans kurva har varit dålig, men då har han haft såå många vändor nu som han är sjuk..
    Han får inte vara frisk långa perioder, men innan har han varit "världens gladast kille", det är han nu oxå men nu är det mammamammamman och bära, bära o bära som gäller.. och den här killen sprang omkring innan hans ett års dag, han har inte tid o vara still med två systrar som härjar runt
    så det är mest nu när man inte känner igen honom längre som man reagerar faktiskt, innan har han alltid alltid varit glad lixom
    Vad är lapptest?
    Astma har hans pappa, och min bonusdotter behandlades för det när hon var yngre men troligtvis växt bort nu.. Han har knappt eksem alls, utan mer torr hud och kan få ngn liten prick om man slarvat med minderm eller så.. Ebba har ngt mer, nu är hon full av prickar osv..
    Självklart tänker jag mkt på att det kan vara allergier då sambon har en hel del sånt oxå och min syster mm.. men inget jag märkt av annrs då barnen verkar må bra,( förutom Liam nu då) eller iaf har mått bra..


    (¯`°?.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Smileycat

    Ni som är vana vid allergi, proffs eller vad ska man säga?!
    Kanske ni vet om någon kan vi tecken på allergi genom utslag typ "blåsor" i rumpan runt anus?
    Min son har haft så typ ett halvår de har inte besvärat han så mkt förut, men nu sista tiden har de kliat och gjort mer ont fa på kvällen.. de har blivit lite fler nu också.. (på sista tiden har även fått utslag lite grann runt munnen, men de försvinner väldigt snabbt igen?)
    Han ska på tre års koll om två veckor ungefär, så tar upp det då om det inte blir mer "akut"..
    Han dricker laktosfri mjölk då han vaknade och pep på nätterna för han hade ont i magen, det försvann då vi tog bort den "uppenbara laktosen", men äter behandlade mjölkprodukter, tex yoghurt, ost osv.. så han är lite känslig för det åtminstone..
    Han har astmatiskt liknande symptom vid förkylning osv. men det beror mest på att han har nyss opererats för ASD "ett hål i hjärtat" som upptäcktes för ca 1år sen men operades vid påskas, han hade "astma" innan och låg inne för RSliknande virus vid 2mån, men nu i efterhand så har hans andningsbesvär mest berott på hjärtat, hålet satt nämligen så att blodet till lungorna syresattes dåligt..
    men det här i rumpan har funnits läänge men blivit värre och nu har det påverkat honom.. 


    (¯`°?.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Smileycat
    2små2stora skrev 2011-12-29 20:36:33 följande:
    Det är precis det samma som W har, han blir röd och får blåsor i ett område runt anus. När han reagerar på ägg blir det dessutom lite tjockare hud på det röda området. 

    Han fick vara med och baka chokladbollar idag med resultatet att ha blev knallröd på kinderna och nu på kvällen bajsade han löst och trots att vi bytte direkt blev han röd där bajset nuddat huden. 
    Ok.. så han är allergisk mot ägg som ni vet? vad tror ni att det kan vara mer eller så.. eftersom han reagerade?
    (¯`°?.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Smileycat
    The Luckiest skrev 2012-01-01 12:50:11 följande:
    Grattis Älsklingen!! =))

    Sm ileycat:

    Min dotter har fått blåsor av frukt o av mjölk!!  
    I rumpan (runt "hålet"?
    Detta sitter alltså kvar i fleeera månader nu, tänkt gå till läkaren men det är bara sista tiden han verkar besvärad av det..
    Ser typ ut som finnar/ bölder/ blåsor typ.. svårt att förklara men..
     Men det är som små utväxter som innan varit hudfärgade typ, men nu är det mer rött, både analhålet och "blåsorna" och runt om.. stackarn..
    (känns sååå dåligt att vi inte tagit itu med detta innan, men jag trott det berott på typ streptokockerbakterier då han varit så mkt sjuk... MÅSTE kolla upp detta i veckan, svårt bara att veta vart man ska vända sig.. :-S dumt att man väntat, även vad det nu än är..)
    (¯`°?.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Smileycat

    Min son har de senaste månaderna haft torra fläckar på bröstkorgen, lixom myntstora eksem över revbenen, som nästan alltid sitter parvis..

    Haft laktosfri kost i typ ett år förut pga magsmärtor, diarré osv..

    Tog sakta in det i kosten igen strax innan sommaren o det har funkat kanon tills typ nu då!

    Har ju absolut inte koll på att det verkligen är så egentligen dock..

    Men han snarkar högt, är alltid täppt, hostig o snuvig. De där eksemen, magknip o lite krånglig mage typ..

    Tog en del prover i somras för vi misstänkte poolen då bla.. Men alla blodprover var negativa.. Då kollas allt "vanliga" vad det nu är...?

    Har nu börjat ge helt mjölkfritt smör, mjölk o pålägg. Men har gett liiiite i mat, (har ju ändå ingen diagnos än). Och eksemen är nästan borta.

    Men han hostig fof en massa på nätterna (dock mindre än innan), tills han spyr slem ibland..

    Vad ska jag fråga läkaren om? Vad tror ni behöver kollas mm? Så jag inte ammat in mig på en bana...?


    (¯`°?.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Smileycat
    Trasan0606 skrev 2012-12-27 20:44:21 följande:
    Smileycat - har han varit täppt i näsan hela tiden och snarkat, alltså även under den mjölkfria perioden? Om inte och det kommit efter du förde in mjölk i kosten så skulle jag ta bort mjölken helt några månader och se om det försvann igen.



    Tja lite svårt o svara på då han lätt blir sjuk, (han är hjärtopererad). Men både jag o maken,upplever att hans tunga andning, snarkningarna o täpptheten ökade ngn vecka efter vi införde mer mjölk igen!

    Och det där slemmiga sitter i bra MKT längre nu samt sjuk längre, oftare o värre nu igen överhuvudtaget!

    Sammanhanget hade vi inte tänkt innan din fråga! tack!

    Han vaknar oftare oxå men det måste inte ha ett sammanhang.. Fler i samma ålder "beter sig lika".
    (¯`°?.¸ ღ♥ Älskade barn ♥ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Allergitråden