Inlägg från: spökplumpen |Visa alla inlägg
  • spökplumpen

    Allergitråden

    Får jag vara lite fräck och fråga om någon kan hjälpa mig lite snabbt? Jag borde ha tagit tag i det här för länge sen, men gjort är gjort och vi ska till allergicentrum imorgon för tester. Store sonen är allergisk mot ägg, men han har problem med magen. Han är 2,5 år och har sen han var 1 år varit dålig i magen. Allergicentrum har inte velat testa honom för något annat utan sagt att små barn kan vara dåliga i magen. Jag har fått nog! Så vad kan jag insistera på att de testar honom för?

  • spökplumpen

    Sitter med plattan så jag delar upp det på två. Lillebror är 15 månader och har fortfarande inte slutat kräkas helt. Det har periodvis varit helt hemskt och när det var som värst så vågade vi inte ta med honom på stan eller hem till vänner. Alla sa att det lugnar ner sig när han börjar äta fast föda, men det blev värre. När han var 1 började vi ge lite yoghurt men då ökade kräkningarna igen, så jag misstänker att han inte tål mjölk. Ost på mackan kräks han också av. Han är prematur men har hela tiden skjutit i höjden både när det gäller vikt och längd så BVC har hela tiden envisats med omogen magmun. Men nu har jag som sagt fått nog och ska kräva att de testas ordentligt imorgon, men jag har ingen aning om vad jag ska be dem testa för? Både han och storebror har eksem som jag aldrig lyckas smörja bort helt.

  • spökplumpen

    Då var dagens testande över. Lillebror visade tydlig äggallergi han med men soja, vete och mjölk gav inget resultat. På storebror visade soja, vete och mjölk inget heller. Men vi ska få lämna två olika bajsprover på dem båda och sen få en kallelse till att göra lapptest. Fast så här efteråt så är jag osäker på om de bara menade för minstingen eller om båda skulle få göra lapptest. Känns bra att man iaf går vidare med det och inte bara skickar hem oss som vanligt.

  • spökplumpen

    Är det vanligt att de får besvär av allergitestet? Min lille har varit jättegnällig idag efter testet och kräkts före maten (kräkningarna kommer vanligtvis efter maten). Hade även svårt att somna och jag gissar att han snart kommer att vakna till igen. Han basade även 3 gånger och blev sämre och sämre i magen. Storebror basade 2 gånger med sin vanliga dåliga mage men idag stank det mer än vanligt.

  • spökplumpen

    Barn som är allergiska mot jordgubbar, hur brukar det visa sig? Båda barnen har röda prickar i huvudet, främst i ansiktet men även i hårbotten. Från början såg de bara ut som röda knottbett, men sen dess har de växt och är även utåtstående, dvs man känner dem vilket man inte gjorde förut. Låter det som jordgubbar eller kan de vara knotten i sig de reagerar på? Nere på landet är knotten framme hela tiden och det blir små röda prickar av men de har klingat av efter en natt, men dessa nya växer istället.

  • spökplumpen

    Ikväll fick grabbarna färska smultron och blåbär på kvällsgröten och som ett brev på posten så kom kräkningarna för minstingen. Varje gång han får blåbär så kräks han, ikväll handlade det om 6 st nyplockade blåbär. Är det någon som hört talas om att man kan vara allergisk mot blåbär? Jag nämnde detta sist vi var på allergicentrum men den sköterska vi hade hade aldrig hört talas om det.

  • spökplumpen
    Lindsey skrev 2012-07-03 09:12:17 följande:
    Min dotter reagerar på solkräm. Har testat både elws och acos spf 30 för barn men hon blir alldeles prickig och fläckig av båda. Någon som har erfarenheter kring detta och kanske tips på ngn mildare variant?
    Jag vet att jag har läst om flera som reagerat på acos solkräm. Ska se om jag hittar länken till en tråd om solkräm här på fl, som jag läste innan jag skulle köpa. Fast jag har iofs inte hunnit testa vår än, vi håller oss inne mitt på dagen och har långärmat när vi är ute.  
  • spökplumpen
    Sephyria skrev 2012-07-04 19:03:43 följande:
    Det va sinlac som sonen reagera på. Vi gör egen gröt på boveteflingor, polenta eller pama minutris och berikar med althera. Funkar kanon för oss!
    Vad är althera?
  • spökplumpen

    Vi ska in på måndag och göra lapptest. Jag vill ha dem testade för mjölk, soja, jordgubbar och knott/mygg. Men vad annars ska man be dem testa för? O har eksem och har varit dålig i magen i 1,5 år, han är konstaterat äggallergiker. H kräks av yoghurt,ost (så där är det säkert mjökprotein) och blåbär. Han har också eksem och är periodvis dålig i magen, ja och konstaterad äggallergiker han med enligt pricktest. Just nu har han röda upphöjda prickar i ansiktet och huvudet sen 1,5 vecka tillbaka. Har smörjt med hydrokortison men de har inte försvunnit än.

    Eftersom de reagerar på olika sätt, dvs dålig mage vs kräkningar, är det då troligt att de är allergiska mot olika saker eller kan samma saker visa sig på olika sätt i kroppen?

    Tänker om tex vete/råg/havre är vanligare vid taskig mage? Och något annat vid kräkningar? 

Svar på tråden Allergitråden