Inlägg från: Mandelskorpan |Visa alla inlägg
  • Mandelskorpan

    Allergitråden

    Hej i tråden!

    Jag undrar om era barn tål fiskolja/omega 3 olja? Det borde väl vara lugnt att ge... eller?  

  • Mandelskorpan
    spökplumpen skrev 2013-01-31 11:34:28 följande:

    Det beror helt på vad de inte tål. De flesta omega 3 innehåller tex soja.
    Ok, tack för svar! Nu lusläste jag och tog den sorten som inte innehöll sojalecitin. Det är majsstärkelse i, men det hoppas jag ska gå bra i liten mängd.
  • Mandelskorpan
    spökplumpen skrev 2013-01-31 11:31:54 följande:
    Men som ni kanske minns så har vi strul med både allergicentrum och dagis när det gäller maten på förskolan. På allergicentrum blir vi inte trodda och förskolan vill ha intyg på att han inte tål allt det som vi utesluter ur kosten. Så istället för att fortsätta med vanlig mjölk så har jag gått över till att börja testa med produkter sominnehåller druvsocker (och antagligen blir det både på vete och majs eftersom det sällan skrivs ut vilket det är, men jag försöker hålla det till vete om jag kan) för att förenkla för dagis. De har blivit lösa i magen, men det kan ju också bero på att de inte ätit sånt på länge. Men hur länge kan man skylla på det och när kan man säga att det är druvsockret som de reagerar på? De har ätit druvsocker i 2 veckor nu och är helt saligt lyckliga över leverpastejen på mackorna. De har inte diarréer men är lösa i magen. De har inte heller tillkommit eksem, mer än att de är lite prickiga i blöjområdet.

    Nu vet jag ju inte vad er läkare säger, men där vi går så tycker man det är OK att barnen är lite lösa i magen, så länge de är OK för övrigt. Det ska då såklart bli bättre/mindre löst bajs vart efter magen vänjer sig vid det nya. Får ni inte göra provokationer på sjukhuset? Antar att det inte syns på tester....
  • Mandelskorpan
    spökplumpen skrev 2013-02-01 10:39:32 följande:

    Pratar vi då veckor eller månader innan magen vänjer sig? Det känns svårt att testa Tt återinföra annat om de hela tiden är dåliga i magen... Vi får ingen hjälp eller stöd alls från vården, den svenska sjukvården går som bekant ut på egenvård och den försöker jag sköta så gott jag kan med hjälp av internet.

    Jag vet faktiskt inte. Inte månader, det tror jag knappast. Men det är liksom den inställningen, alltså, att mycket kan tolereras bara magen får en chans att vänja sig. Och att det är OK med lite lös mage men absolut inte hela tiden.

    Ska tilläggas att sonen har reflux o mag/tarmproblem och bedöms vara överkänslig icke-allergisk.

    Synd att ni inte har en bra läkare... vi får bra hjälp, går hos ett "ät-team" med dietist barnpsykolog läkare barnsjuksköterska. Barnet får äta på plats så de ser hur måltid går till och eventuella reaktioner som magknip, kräks etc.   

    Ni har inte möjlighet att söka hjälp någon annanstans? Det är mkt värt att få hjälp och kan vara värt att åka några mil för.  
  • Mandelskorpan
    spökplumpen skrev 2013-01-31 11:22:16 följande:
    Vi har kunnat börja med laktosfritt mjölk till barnen!! Tom till minstingen som tidigare kräks bara han tittade på en skiva ost typ! Till storebror på 3 ger vi det utan restriktioner och lillebror på 2 får lite mindre mängder men varje dag. Vilka nya möjligheter detta ger med maten!

    Grattis till detta förresten!! Man får försöka glädjas åt det positiva så man inte bara gräver ned sig i det negativa...
  • Mandelskorpan
    Avena skrev 2013-02-13 10:21:30 följande:
    Hejsan alla!
    Längesen jag var inne här nu (fick en bebis för en månad sen och har haft fullt upp...) men jag har en undran till er.
    Ni som har barn som reagerar med kräkningar och /eller diarée, hur länge brukar det hålla i sig? Vår pojk, 2 år, kan kräka och ha diarée flera dagar i sträck. Dock äter han som vanligt och är pigg och glad på dagarna men så på natten kräks han plötsligt. 
    I lördags åt han för första gången majs (mycket!) och på natten till söndag kräktes han. Sen har han haft diarée på dagarna men varit glad och ätit och verkat frisk och så inatt (natten till tisdag) kräktes han igen. Är inte det konstigt? Det kan ju vara så att han är magsjuk, men ingen annan i familjen är dålig. Varför går det så länge mellan kräkningarna?
    Vet ni någon som reagerar så på majs? Vi vet alltså inte om han är allergisk mot det eller ej, men det var det enda nya han hade fått i sig. Han kräks även av soja och morötter...
    Tacksam för svar!

    Inte kräkningar i flera dagar men däremot diarré i uppåt 5-6 dagar. Har han inte tålt majs tidigare, eller?
  • Mandelskorpan

    En fråga till er i tråden som har barn som reagerar i mage/tarm: har de haft ont i magen efter måltid? Sonen får ont efter ca 1/2h, alltså även efter mat jag vet att han tål. Det blir alltså inte diarre eller så sen utan "bara" ont och sen bra igen efter en stund. Är det vanligt?? Som vanligt måste man ju ha något att oroa sig över... 

  • Mandelskorpan
    shine skrev 2013-04-17 13:49:13 följande:
    Hej!

    Min son är 2 år och har mjölkprotein, ägg och veteallergi. Jag har ammat honom till för en månad sedan. Han klarade inte av varken Nutramigen eller Altherna. Det enda som fungerade var Neocate men det vägrade han äta. Så vi fick Neocate Active att ge i matlagningen.

    Nu  är jag gravid igen och har 4 veckor kvar till förlossning. Jag har diabetes typ 1 vilket gör att barnen är i stort näringsbehov när dom kommer ut och det ges mjölkersättning direkt.  Så jag har lite  frågor till er som har flera barn. 

    1.  Är alla era barn allergiska?

    2. Tog ni några säkerhetsåtgärder med andra barnet som att utesluta det ert första barn är allergisk mot direkt?

    Jag känner instinktivt att jag inte vill ge min bebis mjölkersättning baserad på komjölk. Jag ringde allergimottagningen förra veckan och pratade med en sjuksköterska om mitt dilemma. Hon hade aldrig varit med om att skriva ut innan barnet är fött. Hon skulle höra med läkaren och sen skulle dom återkomma. Har inte hört något än. I dag var jag till specialistmödravården och träffade min diabetesläkare och tog upp mitt dilemma även med henne. Hon hade heller aldrig hört talas om att utesluta till syskon och sa att det behöver man inte ta ut i förskott att syskonet också är allergisk. Vad jag hört så är det en ökad risk.

    Hur har ni gjort? 



    Långt ned i sidan på länken står det om Ursulas bebisar el liknande och där beskrivs en teori om vad man ska äta som gravid o ammande för att minska risken för allergi. En teori som sagt....

    www.allergimat.com/topic.asp&topic_title=Alla-veteallergiker-se-hit
Svar på tråden Allergitråden