Inlägg från: rudbeckia |Visa alla inlägg
  • rudbeckia

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Hej på er alla, det var ett tag sedan jag var inne.
     
    Det har visat sig att jag har fått ytterligare en autoinom sjukdom utöver Hypon, PCO-S och Viteligo!!!! Jag blir så trött!!!
    Är bara nyfiken om det har något samband eller om jag är ensam.

    Är det någon annan som har Sarcoidos ut över sin Hypo? Det är en inflammations sjukdom som kan sätta sig lite var stanns i kroppen och på mig har det yttrat sig med elak ögoninflammation, ryggont, slemmig hosta= den har angripit lungorna, feber svullna anklar (som jag har länge trott beror på hypon), ledvärk osv. Det hela exploderade för ca 2 månader sedan och har bara blivit värre, men nu är jag under bra läkarvård och de håller på att utreda mig.

    För den som är nyfiken så kolla in länken, tyvärr finns bara information på engelska men den här är den mest lätt förstålinga jag har hittat.
    www.nhlbi.nih.gov/health/dci/Diseases/sarc/sar_summary.html

  • rudbeckia
    Lovica skrev 2010-04-25 14:43:03 följande:
    Jag har haft värk och inflammation/svullnad i kroppen lääänge och ingen läkare har någonsin förknippat det med Hypon.. Men jag läste här om dagen att det kan hänga ihop och att Levaxinet inte riktigt gör den nytta den ska. Värdena kan se bra ut men kroppen kan inte använda medicinen som det är tänkt. Är det något du vet något om?
    Det finns en mängd andra sjukdommar som kan orsaka värk/svullnad i kroppen. Jag har själv gått runt länge med svullna anklar och missfärgningar vid fotknölarna och trott att det berodde på Hypon men så var inte fallet. Det visade sig att jag har Sarkoidos, en inflammations sjukdom och det finns andra med liknande syntom.
    När du träffa din läkar berätta alla dina symtom du har så får de göra en bedömning.
  • rudbeckia

    Pimbi om du håller på med IVF så borde de ha koll på dina värden, har de inte pratat med dig? När man vill bli gravid är det optimala TSH värdet mellan 0,4-2,0. Vad har du för värde idag på TSH och T4?

    Jag har genomgått IVF och har Hypo men jag har även PCO-S, där av IVF för jag har ingen ägglossning, Hypon hade inte mina infertilitets problem att göra. När jag gjorde mitt IVF så hade de koll på det hela och såg till att jag tog en lagom dos så jag låg på ett TSH kring 1,0.

  • rudbeckia

    Se till att få dina TSH och T4 värden kollade för jag tycker det låter som att du ligger lite högt-TSH/lågt-T4. Konstigt att de inte har pressat ner dig lite till, när jag gjorde IVF så hade jag ett TSH på 0,44 för läkaren ville ha mig under 1,0 för att det skulle vara optimat + att värderna brukar skena i början om du blir gravid.

    För oss så lyckades det faktist på första försöket och min kille är nu 8,5 månader och jag är nu mera snart 39. Men jag vet inte om jag hade gjort en IVF behandling till för jag blev överstimmulerad och rätt dåligt pga min PCO.

    Vi försökte också med Pergo/tabletter men trots att jag tillslut åt trippel dos så  hände det inte mycket med ägglossningen så därför gick vi över till IVF. Det var under utredningen som de hittade min Hypo så innan Hypon blev behandlad så hade den ju faktiskt påverkan på min infertilitet... tänkte inte på det i mitt förra svar.

    Däremot har jag inte någon koll på om kost eller något annat skulle påverka, jag försökte leva så vanligt som möjligt och det gick vägen.

  • rudbeckia

    Både PCO och Hypotyreos/Hypertyreos är Autoimmuna sjukdommar. Enligt min läkare så har man en autoimmun sjukdom så har man större risk att få fler ex diabetes, någon form av reumatisk sjukdom osv.

    Själv har jag så här långt PCO-S, Hypertyres, Viteligo och för en vecka sen fick jag diagnosen Sarkodios.

  • rudbeckia

    Jag fick först höja från 162,5 ug till 200 och men sen fick jag sänka dosen de sista 6 månaderna till en dos som var lägre än innan jag blev gravid 150 ug. Ännu har jag inte stött på någon som har haft lägre dos under graviditeten än innan som jag.

    Efter jag slutade amma för 3 månader sedan så fick jag sänka dosen ytterligare till 125 för TSH var för lågt och T4 för högt. Så i dagsläget har jag sänkt min dos från innan jag blev gravid 162,5 till dagens 125 och det är nu 9 månader efter förlossningen.

  • rudbeckia
    Felicitas skrev 2010-05-05 18:59:54 följande:
    Har nu fått utskrift av mina första prover - TSH 3,9 T4-Fritt 10...men de har inte tagit ngt T3. Brukar de inte göra detta också? Tog ett nytt test igår som jag inväntar resultat... Har mått riktigt dåligt idag och vill gärna får det undersökt av en specialist som tar alla prover. Har bett om remiss av min läkare och hon ville ta ett prov till innan hon skickar en remiss. Brukar de behöva två prover? Känner mig inte riktigt trodd av min läkare... uttrycker man sig -"har du provat psykolog" så är nog känslan rätt. Jag har ju även sänkt B12 och kan vara trött av detta också, men eftersom jag hade en höjning av sköldkörteln under min första graviditet och har även en höjning nu så borde det vara något som inte stämmer. Symptom: Trötthet - förlamande trötthet emellanåt. Kramp i fötterna Ont i min högra trampdyna ont i min bröstkorg och armar...känns som det värker i nerverna det sticker i mina fingrar Alltid röda ögon och ser sämre. Torra ögon. Torr hud Känner mig ibland gråtig...vill gråta men har ingen anledning att vara ledsen Ångestattacker när jag somnar in...känns som om saliven fastnar just där sköldkörteln sitter...så det känns som om jag ska kvävas. Andfådd när jag går i vanlig takt Lättirriterad Humörsvängningar Glömmer lätt Tankspridd Yr Känsla av att allt inte står rätt till Låg temperatur
    Kolla med din läkare vad det är hon vill kolla för rätt många av dina symtomer passar in på andra sjukdommar också ex Sjögrens syndrom osv och inte bara Hypotyreos.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17