• WAAC

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Jag tänkte höra om någon haft samma problem som mig- Håravfall, fläckvist. Fick det för ett tag sedan, var och tog prover och såg då att mitt tsh inte gått ner nästan någonting med levaxin. Men min läkare trodde inte att det hade något samband. Men när jag kollat lite så verkar det ganska vanligt att man har dessa två samtidigt... Då jag ligger precis på gränsen 3,9 vill min läkare inte göra någonting tyvärr... Men hon skickade mig till hudspecialist, tror att jag har svamp. Det är jag HELT säker på att det inte är, hårbotten är helt slät på fäckarna och det kliar inte. Men men bättre att bli kollad, det är lite jobbigt att tappa håret så här, man döljer det gärna. Fast det är ju bara hår...

  • WAAC

    Chio- jag får väldigt ofta blåsor i munnen. Blåmärken har jag också jämt, räcker med att trycka mig på benet så blir det blått.

  • WAAC

    Grattis! vet dock inte om man skall höja utan att först ha tagit prover... Men, grattis igen!

  • WAAC

    Hej,

    någon som vet hur många veckor det bör gå innan man tar nya prover vid höjning av levaxin. Behöver nytt recept så jag måste gå till läkaren men det kanske inte är någon ide att ta nya prover om det bara gått 5-6 veckor?

  • WAAC

    Jag pratade med dom på vårdcentralen men hon visste inte riktigt... Ibland är det lättare att ta reda på saker själv har jag märkt. Behöver inte ta nya prover för att få nytt recept, det får jag nog per telefon, men jag höjde dosen för ett tag sedan och dom vill att man skall kolla tsh efter ett tag. Tänkte slå två flugor i en smäll, slippa gå två gånger.

  • WAAC

    Nikannika- Dina värden är som mina, högt både på t4 och tsh, du ligger ju utanför referens värdet så det verkar ju konstigt om hon inte vill ge dig levaxin...

    Jag tycker pockså att det blivit mycket sämre nu på sommaren. Främst värken i leder och vätskan. Skall snart börja en lpg behandling på mina ben, måste bli av med värken.

    Skall testa citronvatten från idag. Tack för tipset!

  • WAAC

    Linda 55- Jag har int lyckats gå ner sen jag fick levaxin, men mina värden är inte heller så bra än. Mitt tsh går upp istället för ner...
    Jag är också väldigt yr, var hos öronläkaren men det såh bra ut. Han trodde det berodde på att kroppen höll på att vänja sig vid en ny medicin (levaxin), så jag hoppas det skall gå över med tiden.

    Har ingen aning om antikroppar, dom har aldrig testat det på mig. Men någon annan vet säkert!

  • WAAC

    Hej,

    jag ville bara berätta att jag har ätit efter gi metoden i snart 2 veckor. Och jag mår bättre! Har inte lika ont i lederna och jag känner mig något piggare. Har också lyckats tappa över 2 kg!

    Sen en uppdatering kring adrekomp som jag åt i ett par månader, först tyckte jag att jag mådde lite bättre, men tyvärr var det nog bara att man hoppades...

    På tisdag börjar jag en LPG behandling, bindvävsmassage. Nu skall jag få ordning på allt ödem i min kropp. Om 1 månad är det dags för nya prover och om dom inte är bra så kommer jag att kräva att få en remiss. Det får vara nog nu!

    Jag läser ofta här i tråden att ni känner att ni inte orkar mer, ge inte upp! Ta med någon som står er nära till läkaren, som kan hjälpa er att stå på er.
    Min mamma fick diagnosen depression efter att hon fick mig och min syster, dom pumpade i henne alla möjliga tabletter ( som hon givetvis blev beroende av ), hon sa alltid att hon trodde det var något annat . Hon klagade över klumpen i halsen jämt, hon hade ödem, torr hud, tröttheten, minnet osv osv. Ingen förstod henne. Hon tog till slut sitt liv, när vi blivit gamla nog att klara oss själva, hon var då 49 år. Jag förstod så fort jag blev sjuk, det stämde så bra in på allt hon alltid sa. Så stå på er!

  • WAAC

    Vintertös- Jag är väldigt dålig på vad som är vad inom detta, men jag tror att struma kan vara flera olika saker. Kanske kan man ha en känsla av klump i halsen av annat, gissningsvis depression eftersom alla läkare sa att det var det hos min mamma. Till slut var hon ju psykiskt sjuk, och tablettmissbrukare. Det var ju det som tog hennes liv. Men jag tror att det kunde gått på ett annat sätt om hon fått rätt hjälp från början och inte bara en massa starka tabletter och bli tillsagd att hon inbillade sig att det var nåt annat som var fel.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17