Inlägg från: Lovica |Visa alla inlägg
  • Lovica

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Hej!

    Här är en tjej till med Hypo, det är lite osäkert hur länge jag haft det dock. Min fd. familjeläkare uppmärksammade att värderna inte var rikigt ok  någongång omkring -98/-99 men sa då att jag inte behövde nån medicin. Han sa aldrig va det hette utan bara att jag hade lägre ämnesomsättning än "normalt".

    2008 hade jag en annan läkare som testade mig och gav mig Levaxin direkt och tyckte att det var mycket märkligt att min fd. familjeläkare inte satte in medicinen direkt -98/-99 när värderna var så dåliga...

    I höstas träffade jag en NY läkare som påstod att jag INTE behövde medicinen.. värderna var ju bra nu (eh.. ja kanske för att jag äter medicin??).. Hon påstod också att Hypotyreos beror på stress och om jag slutade stressa så skulle det försvinna (när stressar jag mer än andra??).. Jag äter iaf Levaxin nu och ska träffa en NY läkare igen den 6e maj.

    I vilket fall som helst vill jag fråga er: Har ni många av er problem med övervikt och/eller ont i kroppen? Själv lever jag med ständig värk i bäcken/axlar/nacke mm.. Och jag funderar på om det beror på Hypo eller något annat. Men hittils har jag inte fått nån vettig hjälp.. Kanske skulle sluta stessa (*asg*)..

  • Lovica

    Just ja, en fråga till. Jag har aldrig fått veta vilka värden jag har. Har ni andra frågat för att veta eller hur hur får ni veta värdena? Ska banne mig fråga om en utskrift på provsvaren från flera år tillbaka!

  • Lovica
    Probably the best in the skrev 2010-04-25 12:59:40 följande:
    Självklart ska du få en utskrift på dina värden. Om du äter Levaxin bör ditt TSH ligga under 1 (enl min läkare) många mår bättre ju lägre det ligger. Men det är viktigt att även följa T4 och T3 samt B12 värden och järn. Värk i kroppen är ett hyposymtom som din läkare måste ta på allvar!.
    Jag har haft värk och inflammation/svullnad i kroppen lääänge och ingen läkare har någonsin förknippat det med Hypon.. Men jag läste här om dagen att det kan hänga ihop och att Levaxinet inte riktigt gör den nytta den ska. Värdena kan se bra ut men kroppen kan inte använda medicinen som det är tänkt. Är det något du vet något om?
  • Lovica

    Japp det ska jag göra! Fick läkartid den 6e maj.. en månad efter att jag ringde.. Inte är man prioriterad direkt *s*

  • Lovica
    blondtjej skrev 2010-04-28 20:48:26 följande:
    En fråga till - hur är era symtom? Kommer dom och går bara? Perioder som är bra och andra som är sämre eller är det samma dag in och dag ut?
    Hej! Jag har ätit medicin för hypo i 2, 5 år ca men har troligen haft det mycket längre än så. Egentligen ska jag säga att jag inte VET vilka symptom som tillhör hypon och vad som kan vara något annat. Jag har ont i kroppen (inflammation i bäcken/höfter och en bit upp i ryggen) Ont i axlar, nacke och ut i armarna bla. Problem med magen (IBS), trött, huvudvärk ofta, kalla händer och fötter osv. Men som sagt om dessa symptom hör ihop med Hypon eller ej det vet jag inte.

    Det jag vet är däremot att t.ex. då tröttheten, kommer i perioder. Men det hänger också ihop med hur ont jag har och hur länge jag haft ont (detta går oxå i perioder, men är aldrig helt sympromfri). Vikten är också ett stort problem. Den kan vara stabil i månader och vips så har man gått upp flera kg utan att egentligen ändrat något.

    Det jag undrar över är hur ofta går ni på kontroller, ni som ätit medicin ett tag?
  • Lovica
    Cute Angel: IBS är typ irriterad tarm och det är precis vad den blir ibland. Mina egna problem består framför allt av att magen blir jättesvullen och spänd efter att jag ätit. Sen är jag aldrig "bra" i magen om du förstår vad jag menar.. antingen som cement eller alldeles för ofast.. Ont i magen är oxå en sak. IBSen går i perioder och om jag missköter kosten och dricker mycket kaffe en tid då är det kört sen.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17