Inlägg från: Probably the best in the |Visa alla inlägg
  • Probably the best    in the

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Eima skrev 2010-04-21 18:24:32 följande:
    Skrev just en tråd med lite funderingar, och så hittade jag den här, kan ju säkert få bra svar här inser jag Kopierar direkt från tråden:Har sköldkörtelsjukdomar i släkten, och börjar ana att min egen sköldkörtel inte är som den ska..De vanligaste symptomen som onormal trötthet och nedstämdhet har jag haft ganska länge, men har bara lärt mej leva med det.Har även börjat bli andfådd lättare, känns i vissa lägen lite svårt att andas, och att hjärtat då och då slår väldigt hårt. Har fler symptom också men många av dom kan kanske förklaras på annat sätt.Men nu har jag börjat känna ett tryck över halsen, som en klump eller svullnad som sitter ungefär i mitten av halsen, och jag har blivit lite hes. Ingen förkylning, och jag har aldrig upplevt en vanlig förkylning på det här sättet heller.Ska självklart boka in en läkartid, men nu vill jag höra lite från andra som har hypo-/hypertyreos och/eller struma. Känner ni igen symptomen? Var det "lätt" för er att få diagnos? Hur snabbt blev ni piggare efter att ni börjat behandling? Vet att det kan ta tid att ställa in rätt dos..Tacksam för svar :)
    Känner igen symtomen Spec det där med hårda hjärtslag. Det försvinner när jag ligger rätt. Och tryck över halsen, åtsittande kläder där är bara att glömma. Men det har blivit bättre det med sen jag fick mer medicin.
    Så bums till dr för utredning och tänk på att TSH värdet är sänkt till 2,5, låt dig inte nöjas med "dina värden är bra"...se till att få dom på papper!
    Lycka till!
  • Probably the best    in the

    Jag har haft jättejobbigt med humöret, väldigt upp och ned, men sen jag fick börja med Liothyorin är det som att jag har kraft över att ta tag i det! PMS:en är också lindrigare, men när jag hade stigit i TSH en period så var det som att ha PMS from hell 31 dagar i månaden.

  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 09:17:55 följande:
    Vad gör Liothyorin?Jag har bara hört om levaxin och svinkörtelhormon som behandling.
    Levaxin är ju hormonet T4 som ska omvandlas till T3 (Liothyorin är T3 syntetiskt)som sen då ska in i cellen och göra nytta. Naturligt hormon innehåller ju båda delarna.
    Det finns studier som visar att många mår mkt bättre, mest psykiskt/välbefinnande på att äta en kombo av Levaxin och Lio. Lio är betydligt mer snabbverkande och kan behöva tas både morgon och eftermiddag.
  • Probably the best    in the
    Eima skrev 2010-04-22 09:32:39 följande:
    Tack för svar! Hoppas bara jag blir tagen på allvar nu. Sist jag ville kolla blev jag nästan dumförklarad för att jag ville kolla upp det, fick inte träffa en läkare utan fick bara komma och lämna blodprov, de kollade järnvärdet, som var ok. Sen sa dom att dom skulle ringa, men de ringde aldrig upp och sen flyttade jag och bytte vc och tänkte inte mer på saken.. Misstänker nu att dom aldrig ens kollade mina värden..Får man svar på provet direkt eller tar det ett tag?Väntar på att bli uppringd av vc nu iallafall...
    Det tar några dagar (ivarjefall där jag bor) vissa prover samlar dom på hög och kör bara vissa dagar i vekcan. Men det beror väl på hur stort labbet är dit proverna skickas.
    Och nöj dig inte med att proverna är bra, du ska ha dom på papper
  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 09:40:05 följande:
    Ok, då är jag med Ni som har fått behandling; vart går ni? Är det på vårdcentralen?Är det någon här i tråden som fått diagnos trots "bra prover"?Någon som fått provbehandla? Idag känner jag mig desperat! Har huvudvärk som sagt och jättetrött!Dessutom ringde de från jobbet och började prata om rehabplan! Jag har varit hemma FYRA dagar!!!!
    Mina prover var "bra", men fick testa och slutade för jag tyckte inte Levaxin hade effekt, slutade och märkte att det hade haft effekt Det var hos rätt Dr på VC. Sen har jag fått Lio av "specialist" som jag sökt upp på egen hand. Endokrinologen ville inte ens ta emot mig, provenra var bra så det var inget fel på mig....
  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 10:04:46 följande:
    Vad är det för specialist? Min läkare har skickat remiss till endokrinologen men risken är ju stor att de skickar tillbaka det eftersom jag har "bra" värden.hjälper Lio dig?
    Ja, Lio har hjälpt mig rejält tycker jag. Tappar inte orden, bättre i humöret, mindre hårda hjärtslag bla.
    Den läkaren jag vänt mig till använder sig inte av Scandlabs prover. Men jag antar att du vet vilken doktor du ska gå till med dom?
  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 10:21:09 följande:
    Nej, jag har ingen aning om vart jag ska vända mig. De flesta som scandlab rekommenderar är ju näringsteraputer.Det innebär ju också att även om man får behandling via dem så kommer sjukvården aldrig erkänna att man har hypo. Men jag hoppas att bara JAG får diagnosen så kan jag trycka på hårdare med provbehandling. Vad hade du för provsvar?
    TSH 2,2 men med struma. T4 i mitten på referens ung. T3 ej taget.

    Mottagningen Vitale i Stockholm har läkare som använder sig av Scandlabs tester.
  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 10:32:28 följande:
    Ja, i värsta fall får vi ta en tripp upp till stockholm. ok,jag har tsh 2,0 men ingen känd struma (har däremot haft när jag var yngre)T4 på 14 med ref 12-22 och t3 4,6 med ref 4-6,8 om jag minns rätt.Jag tycker ändå att det borde tas på allvar när man har så rejäla symtom som jag har.
    Ja, men tyvärr fungerar ju hela vården så här. Man ska ha tur att träffa rätt helt enkelt.
    Bor du i Göteborg? Haga kliniken har det tipsats om.
    www.turtles.egensajt.se där ska du kolla in.
  • Probably the best    in the

    Hela vården av sköldkörtelsjuka ska det stå stop the tyroid madness finns det en facebook grupp som heter, och även en motsvarande på svenska.
    Vet inte om Haga kliniken pratarom hypo typ 2, men ring och fråga hur dom ställer sig till scandlabs prover.

  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 11:30:00 följande:
    Jag har pratat med dem och enligt sköterksan tar läkaren där hänsyn till alla provsvar man har med sig bara det står namn och personnummer på osv. Jag sa som det var att jag har varit på vårdcentralen och att mina värdden ligger innom referenserna osv. Hon lät deffenitivt positiv i alla fall.
    Kanon! Då ser jag fram emot att höra vad dom säger sen då!
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17