Inlägg från: zafarimannensfru |Visa alla inlägg
  • zafarimannensfru

    Adoptera från Slovakien...

    Hej!
    Hittade den här tråden, ser att den är gammal men men...kul! Det verkar ju vara flera som är på gång i Slovakien, eller? vi hämtade två killar där sept 2009. Nu har vi just skickat dit våra papper igen för adoption, har medgivande för ett eller två barn, även denna gång. Nu har vi något år kvar av väntan innan vår familj får växa ytterligare =) längtar sååå...

  • zafarimannensfru

    Tack! Ja det känns såå spännande att få åka en till gång, denna gång vet man ju lite mer vad man har att vänta, även om allt med barnen blir annorlunda =) Vi har ju redan två och får vi nu två igen (vilket vi önskar) kan det ju bli lite fullt upp ;) men det är vi ju inställda på. Vilka minnen man har därifrån, så mycket känslor och sån lycka. Våra killar kommer från Kosice, men dom är inte tvillingar en är född 06 och den andra killen 08, varifrån kommer era barn?

  • zafarimannensfru

    Ja, blir det fyra barn i familjen så får vi ju definitivt fullt upp, men säkert lika mycket glädjeGlad. Vi har suttit och kollat kartan mer än en gång funderat och drömt oss bort, blir härligt att få uppleva lite mer av landet, vi kan ju lika gärna hamna på andra sidan landet nu.
    Mina killar var först på ett barnhem och sedan hos en fosterfamilj där de haft det jätte bra, vi har fortfarande lite kontakt.
    Vi träffades bara på barnhemmet och dom sa att det bor ca500 barn där, men vi knappt såg eller hörde några barn då vi var där, trots att det var olika tider på dagen, men det var fint och frächt och fanns leksaker i mängder (på våra besöksrum iaf), fick ni någon annan bild utav ert barnhem? Det kändes som att det är en lite annan syn på barnens plats i samhället i Slovakien typ "barn ska sitta stilla och vara tysta"...märktes när man var ute på stan åkte buss el. dyligt folk runt omkring, särskilt äldre blängde på en och tystade ner barnen. (och då tyckte inte vi att de var särskilt busiga/högljudda endå) Men i det stora hela vara allt så perfekt och fungerade så jätte bra, vi var jätte nöjd med både vår advokat och tolk.
    Sen är jag bara lite nyfiken men, hur gjorde dom när de skulle "lämna över" barnen till er?

  • zafarimannensfru

    Oj, vilket första möte med barnen Helle68, vilken känsla =) men vad roligt, skönt då det inte behöver vara så formellt.
    För vår del så fick vi först prata med barnhemsföreståndare, personal, psykolog mfl. Sedan gick vi över till ett lekrum där fostermamman väntade på oss med barnen, magen var full med fjärilar då vi visste att VÅRA BARN var i rummet intill, psykolog och föreståndare "övervakade" oss under första mötet. Första dan fick vi träffa killarna två gånger, andra dagen på förmiddagen, då var vi även med då de skulle äta sen på eftermiddan fick vi hämta dem och ta med dem till vår lägenhet, socialsekreterare besökte oss en gång under tiden vi var där. Men allt gick väldigt bra och smidigt.

    Blandis, va länge ni fått vänta...men det verkar ju som att det rör lite på sig nu, det var väl fyra familjer som nyligen fått bb. Det måste ju vara er tur väldigt snart.

Svar på tråden Adoptera från Slovakien...