Inlägg från: Blandis |Visa alla inlägg
  • Blandis

    Adoptera från Slovakien...

    Hej,

    Jag och min man ska adoptera och har våra handlingar i Slovakien. Jag undrar om det finns någon mer som planerar att adoptera där ifrån, har adopterat eller på gång att adoptera från Slovakien?


    Vore jättekul att få kontakt med fler som vill dela med sig av sina erfarenheter och funderingar om adoption från just Slovakien.

    Några har jag hittat på adoptionslistan men alla kanske inte står med där?!?


    Självklart är ni som inte valt att adoptera från Slovakien också välkommna att dela med er av era erfarenheter. Kan aldrig få för mycket goda råd och tips.


    Kram.

  • Svar på tråden Adoptera från Slovakien...
  • Blandis

    Va kul att ni också tänker adoptera från Slovakien. Vi skickade ner våra papper i April i år, så det är inte särskillt länge sedan. Ha det bra. Kolla din inbox.

  • Blandis

    Åååååååå vad kul! Grattis Agustibruden.

    Ett tips, vet inte om ni vet vad ni ska samla in för papper ännu, men börja med videofilmen ni ska göra. Alla andra papper gick fort att samla in. Myndigheterna och alla andra var jätte snälla och efter man hade ringt och förklarat  vad man skulle ha allt till så låg det ett brev i lådan 2 dagar senare. Vissa myndigheter ringde till och med upp en extra gång bara för att föräkra sig om att papprena vi skulle ha blev helt korrekta.

    Ja, vi hoppas också på att få adoptera syskonpar. Vårat medigivande är 0-4 år för syskonpar eller 0-2 år för ett barn. De Slovakiska myndigheterna godkände våran ansökan maj 2010, så vi har väntat sedan dess.
    Kul att du har hittat en kurs i Slovakiska, var hittade du den?

    Vem vet vi kanske får barn samtidigt.

  • Blandis

    Hejsan Idoli,
    Grattis, va kul att det ser ut att blir Slovakien för er med. Ja, vi har inte hört något ännu utan väntar fortfarande på barnbesked. Jag har skrivit lite i din ibox.

  • Blandis
    zafarimannensfru skrev 2011-09-20 13:26:30 följande:
    Hej!
    Hittade den här tråden, ser att den är gammal men men...kul! Det verkar ju vara flera som är på gång i Slovakien, eller? vi hämtade två killar där sept 2009. Nu har vi just skickat dit våra papper igen för adoption, har medgivande för ett eller två barn, även denna gång. Nu har vi något år kvar av väntan innan vår familj får växa ytterligare =) längtar sååå...
    Grattis, vad kul med ännu en Slovakienfamilj. Hoppas ni inte behöver vänta så länge som vi. Vi har väntat 16 månader.... suck! Men va kul att ni redan har barn därifrån och vill ha fler. Hoppas vi hörs, jag har svarat på ditt meddelande. Ha det bra.
  • Blandis

    vilken härlig känsla det måste ha varit när ni insåg att det var just era barn som kom springande, blir lite tårögd å vad underbart.

  • Blandis
    Helle68 skrev 2012-03-03 07:48:53 följande:
    Hej Ekke, välkommen till den här tråden! Tråkigt att ditt IVF-försök inte gick bra. Har själv fem misslyckade sådana bakom mig och när vi bestämde oss för att lämna det och i stället satsa på adoption kändes det som en enorm lättnad för mig. Det kändes så rätt, även om också den vägen är lång och krokig... Grattis till ert beslut, hoppas det går snabbt och smidigt för er! Oavsett vilket land det blir, men det skulle givetvis vara kul med ytterligare en Slovakienfamilj. När vi valde Slovakien 2007 tror jag vi bara var två här på FL som skulle adoptera därifrån så det kändes lite ensamt... Om jag inte har fel befinner sig Blandis just nu i Slovakien för att hämta guldklimpen! Själva fick vi vänta i. 9 månader från det att ansökan lämnades in till BFA tills vi fick barnbesked. Det var för fyra år sedan men jag har förstått att väntetiderna i landet nu är ungefär som då - varierande. Det fanns de som bara väntade i någon månad och de som väntade i nästan 1,5 år, allt beroende på att man matchar föräldrar och barn och alltså inte går i turordning. Hör gärna av dig om du undrar över något! Och lycka till!
    Ja vi är nästan i Slovakien... Sitter på ett Hotell i Krakow just nu. Vi sitter här helt tagna av stunden tänk att vi och våran lilla älskling endast är 4 timmar ifrån varandra. Helt otroligt. Är nästan som om vi kan röra vid varandra, känns det som.  Kul att vi blir fler Slovakienfamiljer. Lycka till och kram till alla som väntar oavsett land.
Svar på tråden Adoptera från Slovakien...