Inlägg från: Lotus73 |Visa alla inlägg
  • Lotus73

    Adoptera från Slovakien...

    EbbaGrön: Jag har engen erfarenhet av adoption eller att göra film inför en adoption (men är på G med utredning). Har bara några allmänna funderingar på vad jag skulle ha med i en film om det blir aktuellt för oss. Såhär tänker jag: 
    Filma under en längre tid och klipp ihop till en bra film. Kan du inte göra det själv så lämna in till någon som hjälper dig! Den här filmen kan bli rolig att ha hur som helst i framtiden så det kan vara värt att göra den så proffsig som möjligt.  

    Jag skulle filma vår hus, invändigt och utvändigt och berätta (på engelska) vad som visas. Jag skulle även visa gården och kanske närmiljöer som kan vara av intresse (lekparker, skogsområde eller om det finns något bad i närheten). Barnrummet (om ni har syskon) är viktigt så att de ser vilken standard som finns på leksaker etc. 

    Jag skulle även filma vår sommarstuga, så att det syns var barnet kommer att tillbringa ledigheter. Om ni inte har någon stuga kanske ni brukar göra något annat på sommaren, åka till någon släktings stuga, åka båt, husvagn etc? 

    Sedan skulle jag filma familjesituationer. Jag tänker på födelsedagskalas, barnkalas, julgransplundring, julafton med tomten och "vanliga" situationer där man äter middag (och berättar vad man äter), läser saga (om man har syskon) etc. Man kan även filma när man är på utflykt kanske på en sevärd plats i staden där man bor, i kyrkan eller vart man nu brukar gå. 

    Har man övriga syskon så är det nog bra att filma dem, kanske när de gungar, när man är och badar etc så att det syns att man är en familj som bryr sig om barnen i första hand.

    Ja. Det var råd från en total nybörjare men så skulle jag tänka. OCH givetvis skulle jag ha ett städat hem, en nyputsad bil, hela och rena barn med på alla sekvenser (även fast verkligheten givetvis inte alltid ser ut så
     

  • Lotus73
    strawberryshortcake skrev 2012-03-06 19:49:36 följande:
    Vi har varit på ett litet samtal på familjerätten men börjar utredningen nästa vecka på torsdag!! :)
    Vår utredare sa åt oss att ta med almanackan för ALLT ska bokas in och bestämmas. Gillar't!

      
    GRATTIS!
Svar på tråden Adoptera från Slovakien...