Silvermedaljen blev guld värd
Forum Hundar - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bra sällskapshund!?

  Mån 26 apr 2010 15:20 Läst 9404 gånger Totalt 21 svar
  Mån 26 apr 2010 15:20

  Jag och min sambo har länge funderat på att skaffa en liten hund!
  Mest till sällskap men även för att komma ut och promenera mer...

  Jag har fastnat mest för rasen Papillon då jag hade en sån när jag bodde hemma. Sambon har fastnat för dansk gårdshund.

  Ni som har mycket erfarenhet av hundar.. Vilka raser passar bäst för att ha till sällskap? Har ju en liten kille på 2 år så måste ju vara bra med barn.

  Tacksam för svar! =)

 • bollan­mollan
  Visa endast
  Mån 26 apr 2010 16:54 #11

  Vi har haft många olika hundraser i min familj men den jag älskar mest är strävtax.
  Vår älskade hund dog förra året så nu har vi en 6 månaders tax hemma som funkar perfekt med min son på 16 månader.

 • Mån 26 apr 2010 17:55 #12

  Jag har både pappis och sheltie så jag tycker det är supertrevliga raser.

  Om jag var uppfödare skulle sälja nån pappis till nån med en tvååring om dom inte har väldigt mycket hundvana.

  En sheltie modell större skulle passa bättre...dansksvenksarna är lite "underliga" och många har väldigt mycket jakt i sig (då kan dom aldrig vara lösa) så en sån skulle jag inte skaffa.

 • Mån 26 apr 2010 21:31 #13
  PeGw skrev 2010-04-26 15:25:17 följande:
  Tyvärr stämmer inte alltid det. Tjejkompisen och hennes sambo skaffade en hund. Minns tyvärr inte vilken ras det var men en av de mindre sorterna.. När dom hade haft honom i 3 månader började han hugga efter deras dotter gå på henne i ansiktet och då, sålde dom tillbaka honom till uppfödaren. Tidigare hade han varit hur bra som helst mot henne.
  Visst finns det alltid individer som inte är friska men överlag hugger inte en hund ett barn utan förvarning. Barnet kan ju gjort något som föräldrarna missade, eller så missade de bara hundens signaler.
  Men det är ju synd om barnet, förståss.
 • Tis 27 apr 2010 13:29 #14
  hmcc skrev 2010-04-26 17:55:02 följande:
  Jag har både pappis och sheltie så jag tycker det är supertrevliga raser.Om jag var uppfödare skulle sälja nån pappis till nån med en tvååring om dom inte har väldigt mycket hundvana.En sheltie modell större skulle passa bättre...dansksvenksarna är lite "underliga" och många har väldigt mycket jakt i sig (då kan dom aldrig vara lösa) så en sån skulle jag inte skaffa.
  Du menar att du inte skulle sälja en papillon till någon med en tvååring om dom inte hade mycket hundvana??
 • Tis 27 apr 2010 13:30 #15
  hundpuss skrev 2010-04-26 16:03:55 följande:
  Rent generellt är det ju hundarna i grupp 9 som kan passa bäst som sällskapshundar,men det är mycket beroende av vad ni vill göra med hunden. Vad vill ni träna? Kanske agility eller lydnad?Tycker ni pälsvård är kul eller värsta scenariot ni kan tänka er?Försök tänka ut vad ni kan erbjuda hunden, inte tvärtom. Då har ni en bra start inför hundletandet.Gå gärna på utställning, prata med rasklubbar och besök uppfödare, gärna flera av samma ras. Då kan ni bilda er en uppfattning.Men kom ihåg att alla hundar blir vad man gör dom till, samt att det är otroligt individuellt vilka hundar som är bra runt barn, oavsett ras.Min cavalier är inte överförtjust i barn, trots att rasen i stort ofta nämns som den perfekta familjehunden.Men vill ni ha en glad familjemedlem som hänger med på det mesta kan säkerligen papillon passa utmärkt, de är pigga små hundar som gillar det mesta i aktiveringsväg.
  Tack för tipsen! :)
 • Tis 27 apr 2010 13:31 #16
  SeTa skrev 2010-04-26 21:31:02 följande:
  Visst finns det alltid individer som inte är friska men överlag hugger inte en hund ett barn utan förvarning. Barnet kan ju gjort något som föräldrarna missade, eller så missade de bara hundens signaler. Men det är ju synd om barnet, förståss.
  Hon var väl antagligen på honom för mycket och en dag fick han nog och började försöka hugga henne! Men nu i efterhand har jag fått höra att det måste ha varit nåt fel i huvudet på honom för hans syster var tydligen sån med!
 • Tis 27 apr 2010 13:35 #17
  PeGw skrev 2010-04-27 13:29:10 följande:
  Du menar att du inte skulle sälja en papillon till någon med en tvååring om dom inte hade mycket hundvana??
  Hade både sett och hört om dvärghundar som råkat mycket illa ut och naturligtvis menar jag att FÖRÄLDRARNA ska ha mycket hundvana och förstå hur illa det kan gå.
 • Tis 5 nov 2013 07:02 #18

  Hej!
  Just rasen shetlands sheepdog är en helt fantastisk hund, dom älskar barn och vill gärna ha en familj att valla då det är en vallhund men nu sitter shetlands sheepdog mest under familjehund. Dom blir ca 35-37 cm höga och dom har en ganska lång päls men det är otroligt lättskött an vad man tror. Det finns också i 4 olika färger. Sobel,Blue Merle, Trefärgad och Svart/Vit. Otroligt söta och sällskapliga och dom anpassar sig till matte och husse. Dom tycker om att upptäcka saker mm... Dom är också otroligt smidiga då dom passar med agility. Svara gärna vilken hund nu väljer!! Lycka till

 • Tis 5 nov 2013 07:23 #19

  har en 9 månaders blandrasvalp cockerspaniel\polsk vallhund här hemma  som är perfekt med Vår 11 månaders dotter, dom leker tillsammans på golvet, har dragkamp m.m men självklart måste man ju hålla koll så inte dottern blir för hårdhänt heller trots att hunden är mycket snäll och inte visar någon agressivitet överhuvudtaget...

 • Sön 8 feb 2015 17:55 #20

  Dottern är nu 2 år och drygt 2 månader och hunden är drygt 2 år...

  Mera perfekt hund med barn kan man nog hamna att söka efter. Hunden blir "tvångsmatad" av dottern ibland utan att ge nån signal ifrån sig... Kommer upp I famnen på mig och dottern emellanåt...

  Tvångsmatningen går ut på att dottern hämtar torrfoder en åt gången och öppnar hunden smun och plockar in torrfodret I den, sen är det förstås upp till hunden själv att tugga och svälja... ( dessutom kommer hunden undan om den själv vill...

  Hunden har nu även användts som påklädnings docka, fått tröjor, kjol och mössor på sig, och är gladeligen med på det... Däremellan är vi ute på isen eller I skogen med hunden så¨hon får springa av sig men då dottern sover ute I sin vagn så ligger hunden bredvid eller under vagnen och vaktar vagnen fast hunden alltid är lös på egna tomten...

 • Sön 8 feb 2015 21:19 #21

  Jag har bara träffat trevliga dansksvenska gårdshundar!

  Skulle vilja nämna mittelspitz också, om du hittar en vettig uppfödare som avlar på sund mentalitet och hälsa och inte bara utställningsresultat!

  En ras som överlag är väldigt trogen sin familj, lätta att ta med storleksmässigt, inga jättar men ändå stora nog för att orka med heldagar ute på fjället (med plus för pälsen om man skulle vara en som gillar att vara ute).

  Lite skäliga dock, varierar så klart (jag har en som skäller konstant och en som aldrig öppnar munnen), men det tycker jag både sheltien och papillonerna också är

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!