Inlägg från: BlommyNess12 |Visa alla inlägg
  • BlommyNess12

    14 år och gravid

    Din pojkvän kan hamna i fängelse, barnet bevisar dessutom att han begått "våldtäkten" på dig(för ja, det räknas som våldtäkt mot barn att ha sex med någon som är under 15 år, oavsett om du var med på det eller ej). Fundera noga på om det är det du vill uppnå med det hela.

  • BlommyNess12
    Majskolven skrev 2010-04-27 08:27:13 följande:
    Min tremänning blev gravid vid 14 års ålder, hon räknas oxå som den lite mer mogna typen för den åldern om det spelar nån roll.Hennes pojkvän var då 15 lr 16 år vilket gör att han var könsmyndig men inte hon, inte blev han anmäld för det.De behöll barnet och mognade i rollen som föräldrar.Jag tycker inte att vi kan råda till något här då det ligger i ts och hennes pojkväns händer vad och hur dom vill göra.Däremot bör de stöttas i vilket beslut som än tas.Min sambo och hans fd har en dotter som blir 15 i år, de hade varit ihop drygt ett halvår när de fick reda på att min sambos ex var gravid, vid 18 års ålder.Hennes föräldrar ville att hon gjorde abort, hans föräldrar är emot abort men ville stötta dom hur det än blev.De mognade oxå och ångrar sig inte.Därmed inte sagt att ts ska behålla barnet och mogna i rollen som mamma, men det finns faktiskt unga mammor som klarar detta.Jag tycker inte heller att barn ska föda barn, förlåt ts, men nu har det skett och detta är ingen lätt fråga.Kanske är dina föräldrar oroliga för att ansvaret för barnet ska hamna på dom?
    Nej, det blir ingen anmälning om killen är jämngammal med tjejen, dvs 1-2 år äldre. Det görs en anmälan till soc om killen är myndig och tjejen inte ens är byxmyndig, det garanterar jag dig.
  • BlommyNess12
    Pregga skrev 2010-04-27 08:30:30 följande:
    beror ju lite på, om Ts föräldrar anmäler han så kan han få fängelse.
    När man gör faderskapsutredningen kan de också anmäla det, främst till sociala myndigheter.
  • BlommyNess12

    Tror inte TS får ha vårdnaden om sitt barn heller, tror man måste vara över 15 år för att få ha vårdnad om sitt barn, annars utses en lämplig vårdnadshavare tills faderskapet är fastställt, det lär ju bli ts föräldrar. Efter det så får väl antagligen ts pojkvän vårdnaden om inte han anses olämplig att ha vårdnad om ett barn (kan vara eftersom han begått våldtäkt mot barn)

  • BlommyNess12
    caaroooline skrev 2010-04-27 08:37:36 följande:
    Okej .. Men dom jag vet som är 14 år å varit gravida de har inte hänt nå med deras pojkvänner..
    Det beror ju som sagt på om killen är vuxen eller jämngammal, och sånt.
  • BlommyNess12
    Triskele skrev 2010-04-27 08:42:18 följande:
    Det stämmer inte. Det finns en klausul som täcker detta i lagen. www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&...:700 6 kap. Om sexualbrott"14 § Den som har begått en gärning enligt 5 § eller 6 §första stycket mot ett barn under femton år eller enligt 8 § första stycket eller 10 § första stycket, ska inte dömas till ansvar om det är uppenbart att gärningen inte inneburit något övergrepp mot barnet med hänsyn till den ringa skillnaden i ålder och utveckling mellan den som har begått gärningen och barnet samt omständigheterna i övrigt."
    Du, en kille här på orten blev dömd för våldtäkt mot barn, på sin flickvän, han var 14 han var 16. Så visst fan händer det.
  • BlommyNess12
    Majskolven skrev 2010-04-27 08:46:19 följande:
    Men är det inte lite upp till deras föräldrar att ha det i åtanke när man "tillåter" sin dotter/son att ha ett förhållande med sån åldersskillnad.Jag menar, sex är ju något som "alla" är nyfikna på.Tillåter man ändå att de träffas får man väl informera om skydd och vad sex innebär och kan leda till, vilket jag för övrigt är säker på att ts redan visste.Föräldrarna måste också ha tänkt scenariumet att en sån situation kan uppstå, även om de flesta tänker "Det händer aldrig mig".Jag frågade min styvdotter (14-åringen som fyller 15 i nov) lite försiktigt om hon hade haft sex med sin kille som är 17 år.Jag anser det vara vi vuxnas ansvar att informera och försöka skydda våra barn i den mån det går.Det skulle vara väldigt trist om ts föräldrar då anmäler killen när de så väl visste att de träffades, så länge de inte tog för givet att deras dotter föddes steril.
    Behöver inte vara föräldrarna som anmäler, det mest troliga är att det anmäls från myndigheternas sida i samband med faderskapsutredningen vet du.
  • BlommyNess12

    Nej, det betyder inte att han kommer klara sig, myndigheterna kommer mest troligt göra en socialanmälan om att ett barn (du) far illa och har blivit våldtagen när det kommer fram vem som är pappan.

  • BlommyNess12
    Triskele skrev 2010-04-27 08:50:04 följande:
    Tja, svårt att uppskatta varför han blev det utan närmare insikt i fallet. Men denna klausul ska förhindra åtal av samtyckande sex mellan ungdomar.
    Jo, allt jag vet är att jag var vän med den tjejen. Hon hade suttit i rätten och berättat att hon var med på det och hur kära de var.
    Hon var helt förstörd när han blev dömd, grät i flera veckor.
  • BlommyNess12
    Majskolven skrev 2010-04-27 08:54:08 följande:
    Som ts kan ljuga för isf å säga att hon inte vet vem killen är.Då lämnar dom rutan blank för faderskap, de frågade mig iaf å jag hade lätt kunnat ljuga men jag ville ha en pappa på pappret, vilket han oxå ville.(visserligen var jag 24 när jag fick barn så det är väl kanske lite skillnad, men ändå)Man måste inte uppge faderns namn. Om ingen annan gör det vill säga.
    De ngör en utredning och söker efter fadern om ts uppger fader okänd, de kommer prata med hennes föräldrar, skolan ev fritidsgård, och uppger någon att hon har haft en pojkvän under tiden så blir det dna prov.
Svar på tråden 14 år och gravid