Inlägg från: M C |Visa alla inlägg
  • M C

    14 år och gravid

    Tycker det är tragiskt att ingen åtalat din pojkvän för våldtäckt eftersom du är 14 och med barn. Det är för det första olagligt av en orsak, för det andra: hur ska du förstörja ett barn när du är ett barn själv?
    Finns inte på världskartan att man är mogen nog att bli förälder vid 14, oavsett hur cool eller tuff mamma man tror att man ska bli.

    Du har lätt 25 fertila år till framför dig, varför ta död på din chans till gratis utbildning? Det är tio gånger värre att ta igen det man tappat.

    Jag blir ledsen när jag läser alla idiotiska uttalanden om hur fantastiskt det är att vara ung mamma - ni har inga refensramar! Ni har inget att jämföra med!
    Naturligtvis gäller det mig med, men jag har å andra sidan sett hur illa det går för de som väljer att behålla i jämförelse med de som väntade med att skaffa första.

    Usch, det är tragiskt och helt sjukt att en 14åring blir med barn och ens överväger att behålla. Varför är inte polisen inblandad?


    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C
    saltabanditen skrev 2010-04-28 12:26:44 följande:
    Det här var faktiskt det mest generaliserande, mest korkade jag läst i tråden.Därför att du inte kan ta dig själv som mall och applicera det på andra.Det hade varit ärligare att säga att du saknar referensramar. FYI: Jag har fler referensramar än den som ung förälder. Det är dessutom inget ovanligt i Sverige idag.Samma sak med att gå illa: du kan åter inte enbart utgå från dig själv och göra det till en allmängiltig sanning. Det finns gott om exempel på att det går bra. Men förvisso, dessa trådar går mer eller mindre ut på att trycka ner TS därför tas goda sidor aldrig med. Världen är inte svart eller vit. Inte heller råder en sanning.
    Så alla lullullinlägg om hur underbart det är, är inte generaliserande? Tror du de som ångrar sitt val skulle säga det här? Då blir de halshuggna.
    Sen undrar jag hur du läser inlägg, läs om läs rätt.
    Jag ser inga bra exempel kring mig, bara en massa skit. Fattiga, outbildade, många barn som staten försörjer. Hur kan det bli bra ex av det?

    Passa på att lära dig skillnaden på sak och eprson när du ändå är i farten.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C
    evitape skrev 2010-04-30 01:32:34 följande:
    Åsikt: Sånna som dej brende man på bål på femtonhundratalet...Åsikt: ja precis! Okej, de här människorna är så fulla av mörker, så handikappade när det gäller att visa respekt och omtanke om andra så det är ju tragiskt. Förmodligen är det typ svåra barndomar etc som de skadats av, men det visar ju också att man inte behöver fästa någon vikt vid deras åsikter om att en fjortonårstjej som vill behålla sitt barn inte skulle kunna bli nog mogen för att vara mamma. Själva är de ju inte ens mogna nog att vara på en sajt och hantera att andra har åsikter de inte håller med om.....Människor som inte kan respektera andra eller gemensamma regler för umgänge finns det ingen som helst orsak att ta på allvar.
    Men ursäkta?
     Du skriver som en frireligiös fundamentalist, men säger inte att det är det du är. Känns det OK?

    Det är INTE coolt att få barn när man är barn själv, man berövar sig själv på att få vara ungdom. När alla andra är ute på byn och lever loppan så sitter unga morsor hemma. När de sen har vuxna barn och vill ut och leva loppan sitter alla andra hemma med småbarn. Plus att det ICKE kommer hålla med killen, statistiken är väldigt tydlig på den punkten. Så en ensamstående mamma, hur stort värde har det på begagnatbörsen?

    Sen glömmer du att det killen gjort är brottsligt, man FÅR INTE KNULLA MED SÅ UNGA TJEJER!
    Du verkar inte speciellt gammal heller, dina åsikter vittnar om en indoktrinering och noll egna tankar. Har du ens passerat den åldern då man FÅR gå på krogen? Jag säger inte att det är för alla, men att inte ens kunna göra som man själv vill när man har barn?

    Dina åsikter suger riktigt illa, skärp dig.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C
    lördagsgodis skrev 2010-04-30 13:42:23 följande:
    Jag tycker inte den fria aborten skulle få finnas kvar, jag tycker att man ska ta ansvar för sitt handlande och om i extremfall tex om ett barn yngre än 13 skulle bli gravid och kroppen inte skulle klara av det då skulle man kunna ansöka om abort eller om mammans och barnets liv skulle riskeras om man försökte fullfölja graven, valet till adoption skulle alltid finnas.Jag tycker alltså inte du ska göra abort tänk på det hjärta som tickar i din mage, för det börjar ticka redan i v. 6 har själv sett det och det är så häftigt! Det är ett barn du har i magen som kommit dit pga att ni slarvat trots att ni vetat om riskerna, jag tycker det har rätt att leva!
    En sån tur att sådana åsikter som dina - rena kristna fundamentalistpropagandan -  inte är i majoritet här. Som tur är finns det vanliga normala vettiga vuxna människor med bättre perspektiv än du har.
    En 14åring? Är du från vettet? Det är ju våldtäckt att hon ens ÄR med barn! Och det är INTE ett hjärta, det är celler som har spasmer. Några få celler.
    Men ingen hjärna, ingen ryggrad, ingeting som ens är i närheten av nerver.

    Du kan faktistk ta ditt "rätt till liv" till kyrkan där det hör hemma.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
Svar på tråden 14 år och gravid