• Mile

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Hej hej!
    Ja en ny tråd, den andra var många sidor och mycket inlägg..

  • Mile
    Mli79 skrev 2010-04-30 09:37:40 följande:
    Svarar dig i den här tråden istället. Om du väljer valfrihet inom vården har du rätt till en bedömning inom 90 dagar och sen en OP inom 90 dagar därefter. Tyvärr funkar det inte så i verkligheten, sjukhusen har inte kapacitet för att ta emot alla patienter. Väljer du valfrihet kan du be Sofie på Landskrona att skriva en betalningsförbindelse till det sjukhus du vill bli flyttad till, det innebär att de står för kostnaderna för själva OP men inget annat typ som resor och boende och sånt. De kan skriva betalningsförbindelse till de sjukhus som de har avtal med, tror att det i dagsläget är Ersta, Danderyd och något till. Då ringer du och kollar med dessa sjukhus och ser om de kan erbjuda en bättre väntetid än Landskrona, är det något som verkar bra så kan du flytta remissen dit. Men om du får din remiss flyttad står du helt utanför vårdgarantin. Om det sjukhuset du har valt helt plötsligt får längre väntetider än utlovat så har du inga rättigheter att skynda på dem. Så är det med Ersta nu, de har plötsligt ändrat till 6 månader från 3. Man får helt enkelt överväga om man tror går fortast, vårdgarantin eller valfriheten..
    Om du skulle välja eller överväga, vad hade du då gjort?
  • Mile

    Hallå?

    Är det denna tråd som gäller nu, är helt snurrig, jag har 3 samma trådar som är startade av anity och fraige och felicia typ de namnen och alla är aktiva!

    Vilken ska vi alla hålla oss till{#lang_emotions_dreamer}kramaar

  • Mile
    Mli79 skrev 2010-04-30 09:53:03 följande:
    Det är den här tråden. Den första skulle stängas eftersom de gamla FLreglerna var att trådarna stängdes efter 3 månader. Den som då skapades flyttade vi ifrån pga allt strul där det senaste dygnet, risken finns att den stängs ner. Så nu är det denna som gäller När jag pratade med Landskrona i slutet på januari så hade de skickat alla från förra året till Aleris, sen _tror_ jag inte att det har hänt något där eftersom Aleris-platserna tog slut. Så väljer man vårdgarantin så har man alla som fått remiss tidigare detta år framför sig i kön för att ens komma på bedömning. Väljer man att flytta till ex Ersta så säger de 6 månader till bedömning nu, så jag tror ändå att det går fortare att flytta till Ersta än att stå kvar i kön. Men det säkraste är att ringa runt och kolla vad de olika har för aktuella tider det kan ändra sig från en dag till en annan. Det är ett skitsvårt val. För mig var det dock viktigt att inte OPas på ett sjukhus som låg fel till geografiskt. Om man väljer vårdgarantin kan man bli OPad nästan varsomhelst i sverige, och snart säkert även i eu. Trots att jag bor i skåne så passade Ersta mig bra eftersom jag har hela min släkt däruppe. Hellre vänta ett par månader extra och kunna välja ett sjukhus som man vet håller en bra kvalité än att skickas till ett ställe man aldrig har hört talas om innan och som kanske är nyöppnade och nyutbildade.
    Hej!
    Vad jag förstod så valde du då valfrihet i vården? du flyttade din remiss till erstad
    jag hittade en sida, vilka sjukhus som kunde ta emot patienter från andra sjukhus och väntetiden!

    Jag bor ju oxå här nere, så men både krianstad och landskrona har två år så det är skit långt tid
    jag kanske e tjatig men jag måste få rättsida på all info..

    Dessa kan ta emot, vilket blir om man väljer valfrihet/vårdgaranti Stockholm Ersta sjukhus, Stockholm Stockholm Capio S:t Görans sjukhus, Stockholm Stockholm Danderyds sjukhus, Stockholm Stockholm Norrtälje sjukhus Uppsala Akademiska sjukhuset, Uppsala
    Dessa är väntetiderna på de olika/alla gäller ju inte vid vårdgaranti
    Falu lasarett 5 - 8 veckor Sunderby sjukhus 5 - 8 veckor Danderyds sjukhus, Stockholm 9 - 13 veckor Ersta sjukhus, Stockholm 9 - 13 veckor Gävle sjukhus 9 - 13 veckor Hudiksvalls sjukhus 9 - 13 veckor Lycksele lasarett 9 - 13 veckor Länssjukhuset i Kalmar 9 - 13 veckor Sjukhuset i Torsby 9 - 13 veckor Sjukhuset i Varberg 9 - 13 veckor Södersjukhuset, Stockholm 9 - 13 veckor Västerviks sjukhus 9 - 13 veckor Akademiska sjukhuset, Uppsala Längre än 13 veckor Blekingesjukhuset, Karlshamn och Karlskrona Längre än 13 veckor Capio S:t Görans sjukhus, Stockholm Längre än 13 veckor Centrallasarettet Växjö Längre än 13 veckor Karolinska universitetssjukhuset, Huddinge och Solna Längre än 13 veckor Kärnsjukhuset i Skövde Längre än 13 veckor Lasarettet i Landskrona Längre än 13 veckor Lindesbergs lasarett Längre än 13 veckor Ljungby lasarett Längre än 13 veckor Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand Längre än 13 veckor Norrtälje sjukhus Längre än 13 veckor Nyköpings lasarett Längre än 13 veckor SU/Sahlgrenska sjukhuset, Göteborg Längre än 13 veckor Universitetssjukhuset i Örebro Längre än 13 veckor Vrinnevisjukhuset i Norrköping Längre än 13 veckor Värnamo sjukhus Längre än 13 veckor Östersunds sjukhus Längre än 13 veckor
  • Mile

    Då är det ju erstad/ danderyd om man väljer valfrihet, ligger bäst till och har en väntetid på 13 vecker typ!

    Skönast hade ju vatt runt om hemma men då är det 1 år till 2 år

  • Mile
    Mli79 skrev 2010-04-30 10:11:31 följande:
    Även om det står att de kan ta emot måste Skåne ha avtal med dem. När jag pratade mer Ersta igår så sa dem att de hade en väntetid på 6 månader, så tyvärr kan man inte lita på den listan.
    Hej igen!
    6 mån i erstad är det till bedömningen eller op du tänker på då?
  • Mile
    Titti Långstrump skrev 2010-04-30 10:57:54 följande:
    Ersta har inte en väntetid på 6 månader, de bara säger det för annars blir folk sura om det inte går fort nog. Jag fick veta samma sak när jag ringde och frågade. Först sa de sex månader. Så jag ringde tillbaka några timmar senare och då sa de 4 månader. Och nästa dag när jag ringde för att en annan tjej fått höra 3 månader när hon ringt samma dag sa de att de drar till i överkant just för att slippa bli nedtjatade om att få komma snabbt. Så från att de tog emot remissen tills jag blev opad tog det två månader.
    Oki, men flyttade du då remissen till erstad eller valde du vårdgarantin? Var tillhörde du då?
  • Mile

    Hej igen!

    JAg vet fan inte vad som är bäst och det är inte bara att få en tid snabbt utan vad som är bäst, vårdgaranti eller valfrihet!

    Det verkar ju vara bästa att flytta sin remiss än anropa vårdgaranti, erstad verkar ha bra med platser och kompitent personal efter som ni skriver mycket om det?

    Tips tack, tjatig kanske, men så osäker hur jag ska säg på måndag!

  • Mile
    Full av förhoppning skrev 2010-05-01 18:55:11 följande:
    De var mycket noga att mjölkprodukterna skulle vara lätta och det stod även i häftet jag fick på infomötet. Sen verkar det vara lite olika info från kirurg till kirurg, men dietisten sade också lättprodukter och de serverar lättmjölk efter lunchen dagen efter operationen. Vilken läkare hade du? Jag hade Sven Fredriksen men den som står som kirurg på op var Bent Johnny Nergaard
    Hej!
    Du opas i kristanstad va? Hur gjorde du valfrihet eller vårdgaranti, hur länge väntade du?.. Vad tycker du man ska välja?
    tack
  • Mile

    Hej!
    Hur många möten eller bedömningar måste man gå på innan op, tänkte mest om man bor lång bort?
    någon som vet?

Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)