• vänat

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Lalalong skrev 2010-05-01 19:52:12 följande:
    Jaa, det blir ju en hel del! Men ska man vänta några minuter mellan varje tablett och ha 10 st så får man alltså avvara 30 min bara för att ta tabletter? Får börja gå upp i tid på morgonen med andra ord
    jag tar 8 st tabletter varje mprgon ta de en och en men vä'ntar absolut inte 10 minter utan tar en tablett sväljer med litte vaten tar nästa på en gång tills jag tagit ala min tabletter och  har så gjort från första dagen jag opades.
  • vänat
    Lalalong skrev 2010-05-01 22:19:39 följande:
    Okej. Ja, jag har bara förutsatt att vårdgarntin kommit till på initiativ från "högre ort". Och nu när det blir en lag så måste det ju ha klubbats i riksdagen. Naturligtvis gäller det mer än gbp, och det är självklart så att annat måste komma före. Jag är skeptisk till att ha något som heter vårdgaranti överhuvudtaget. Varför säga att 90 dagar ska gälla när "man" (har svårt att säga politiker för det låter så enkelt att skylla på politiker i allmänhet men jag hoppas ni fattar vad jag menar) inte ger en möjlighet att uppnå det. Jag tycker det hade varit mer ärligt att inte inge falska förhoppningar! Men ni får inte missförstå mig. Jag lägger ingen skugga över något sjukhus alls! De gör så gott de kan med de medel de tilldelas och jag tycker självklart att andra operationer ska prioriteras framför gbp! Men därför tycker jag heller inte man ska säga att det finns en vårdgaranti som ska gälla alla operationer.
    Sen är de inte bara operationer utan även övriga behandligra som fattas av vårdgartin. Vist som du och andra skriver här fins de saker som är mer akut och måste prioriteras men för denskulle ska de som väntar på en GBP operation inte enbart nöja sig med ett sådat svar utan måste stå på sig om de överhutaget ska kunan ske någon förm av förring poch att GBpP oprerationer ska kunna priortiras högre fram över.

    För de är verkligen så att att även GBP opertionerna omfattas av vårdgartin men som sagt många är helt enklet för snäll när sjukhusen säger att dessa oprtioner inte omfattar av vårdgartin finner sig i de.

    Men så länge vi alla gör de kommer ingen förändring till stånd man måste helt heklt stå på sig så fungara de att och de går att få genom vårdgarin de fick jag. Skulle annars fortfrande ståt och vänta på min bedömning och inte inte fått en GBP opertion på minst 7 år.
  • vänat
    J L86 skrev 2010-05-02 10:20:05 följande:
    hej. jag får ingen hjälp av läkare på vårdcentralen. dom bara skrattar åt mig och påpekar att jag väger för mycket... åh det visste jag inte redan om !!! blir galen....¨men nu till min fråga. HUR SKRIVER MAN EGEN REMISS?? hur vet man vilka sjukhus som tar i mot det??? någon som skrivit i närheten av blekinge ??  Jag kan tänka mig att resa för att få hjälp! men då helst runt blekinge och inte ex sthlm...Någon som kan hjälpa mig ??? tack på förhand =)
    En egen remiss skriver du som ett brev din vikt längd hur länge du haft övervikt vilka försök du gjort för att gå ner i vikt hur de gått.

    Skriv om din övervikt gett dig några följdsjukdommar eller om du har sjukdommar som påverkas negtift av din övervikt.

    Skriv även om de finns övervikt i släkten och om de med fört evtuella följdsjukdommar.
  • vänat
    Anna 73a skrev 2010-05-02 14:11:29 följande:
    Jag mailade en "egen reniss" till SofhiahemmetViktLängdBmiVikthistoriaSjukdommar i släktenHur min övervikt påvärkar mitt dagliga livFick svar dagen efter att jag skulle ringa dom!!Vilket jag gjorde. När jag pratade med vårdslussen så sa dom att ju mer du ligger i själv dessto fortare kan du få oprationen.Jag satt en hel dag i telefonen och ringde runt som en tok.Och på den dagen så lyckades jag fixa tid för bedömning på Sofhiahemmet samt fixa betalningförbindelse från mitt län.Detta är inte ens en månad sedan och jag har redan vart på bedömningsmötet samt fått en op tid den 15 Juni.Finns hemsidor där det står om väntetider i vården..Googla det så kanske du kan hitta ett sjukhus/privatklinik som passar dig och som har ett avtal med ditt länLYCKA TILL!!!
    De är inte alltid de sidorna är uppdatre då jag skulle operas ståd de att något sjukhust hade kortare än 8 veckor men ringde jag dit vissade sig att de var  upp i ett års kö och pånågot sjukhus där de ståd att de har över 12 veckor vänte tid var de bara två veckor så de som sagt inte alltid dessa sidor uppdaters.
  • vänat
    Lalalong skrev 2010-05-02 16:58:17 följande:
    Nä, det har du rätt i i och för sig! Och om det var så att alla fick betalningsförbindelser, till vilket sjukhus man ville. Då skulle man kanske kunna klara 90+90 dagar för alla. Ett tag. Men sen skulle trycket förmodligen bli så stort så att det inte gick där heller. (Spekulationer, men det är alltså vad jag tror). Som på Ersta nu då om det stämmer att de nu har 180 dagar till bedömning eftersom så många valt att flytta sina remisser dit... Jag tror det är bitterheten från tidigare i veckan som hänger kvar när jag trodde jag skulle få vänta 6 mån på min bedömning.
    Men de är ju de som är de ursprugla tanken att de remissen och betlningsförbindels ska kunan skickas til vilket sjukhus som helst först och främst inom svergie sen inom noden sen inom EU men vet att sjukhsuen säger at de bara smaarbetar med viss sjukhus inom svergie men som sagt de försökert alltids hitta kryp hål.
  • vänat
    Mile skrev 2010-05-01 19:40:37 följande:
    Hej!Hur många möten eller bedömningar måste man gå på innan op, tänkte mest om man bor lång bort?någon som vet?
    Jag bor i umeå fopades i skövde alla mina bedömningar möten gjorde på en dag träffade kirugen,ssk och dietsten alla på samma dag. sen kom jag ner i gen til skövde dagen innan operationen.
  • vänat
    Annicka skrev 2010-05-03 07:10:13 följande:
    Har någon nått tips mot hår avfall och jag tappar väldigt mycket hår känns som att jag börjar bli flintis Kram Annicka
    Vet att vissa tycker att hårkontroll,panto 3 3ller protien pulver brukar hjälpa mot hår av fall men för andra finns inget som hjälper utan de slutar tappar så mycket hår sedan de blivigt vikt stabil och vart de ett tag.
  • vänat
    storkvinnan9901 skrev 2010-05-03 15:20:01 följande:
    Lite känsligt kanske men är det någon mer än mig så får vattning avförning av pulver diet???
    Jag fick de i början av pulverdiet persioden men de gick över efter några dagar.
  • vänat
    blyg viol skrev 2010-05-03 17:40:28 följande:
    Sorry kommer nu dela lite mindre angenäma erfarenheter...känsliga kan vända bort ögonen till nästa inlägg! Jag har aldrig varit såhär hård i magen i hela mitt liv. Måste försöka hitta alternativ till de mängder kaffe jag sätter i mig för att hålla magen igång. Messmör och katrinplommonjuice är inte alternativ för att få igång magen, är nämligen kräsmagad med och kväljer lätt om ngt är för konstigt. Är det ngn som har tips? Magen har funkat bra efter op till nu. Livet är en faslig ketchup av händelser, roliga, bra, galna samt lite jobbigare känns som efter op livet satt igång i fastforward. Jag mår rätt bra mentalt men har en del saker som tär på mig nu som hör livet till så magtjafset får jag gärna styr på så fort som möjligt. Är så hård att jag tom blöder. Så nöjd med operationen har inga ångertankar alls bara behov av tips att komma till rätta med magen. Kära medsystrar och bröder tips tages gärna emot.
    Får du i dig till räckligt med vättska om inte försöka dricka mer även att röra på sig brukar under lätta förmagen att komma i gång.
  • vänat
    JohannaL skrev 2010-05-03 20:25:18 följande:
    iiii börjar bli nervös, och ska packa väskan nu, för imorgon, vad ska jag packa med tro?
    Kom också i håg att ta med dig mens skydd även om du inte haft mens på flera år eller om du nyss haft så kan de koma i gång ganska direkt i smaband med at man opas.
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)