Inlägg från: skärgårdsbo |Visa alla inlägg
  • skärgårdsbo

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Zodic skrev 2010-04-29 23:04:23 följande:
    hehe lite galet kväll i tråden ser jag ^^menjag svarar på mitt gamla inlägghär istället då: Det går bra.. jag känner mig så himla stressad, ALLT händer på en gång, har precis fått en lokal i haga också å nu måste jag fixa möten med banken osv o allt måste ske nästa vecka, opererar ju mig den 10/5!! När är det du ska opas?jag äter pulver sporadiskt och jag tycker inte alls det är så farligt, cambridge är helt ok :D men vet inte riktigt vad som händer med vikten.. vägde 111kg på inskrivning, vägde imorse 105kg men är rädd att jag ska väga mer på vågen på sjukhuset. men kan ju inte vara SÅ noga med något kilo egentligen så länge jag jobbat på det?!Men vi ska klara det!! :)Och jag tycker du ska följa med på en fikaträff :)
    Hej!

    Jösses vilken kväll det var i tråden igår. Hoppas det var en engångsföretelese.

    Jag har också tänkt mycket på det där med att min våg hemma inte visar samma som vågen på Sophiahemmet. Till mig sa det 8-10 kg så om jag siktar på 10 borde jag ju klara 8 på deras våg. Har hört om de som inte har fått genomgå operationen om de inte klarar viktkraven så jag är livrädd för att bli stoppad när jag kommer dit om deras våg inte säger samma som min.
    Jag tycker det är lite jobbigt att gå på pulver även om man vet att det bara är för en begränsad period. Jag har gått på Modifast vilket smakar helt ok men jag köpte Nutrilett igår och trodde jag skulle kräkas! Får helt klart gå tillbaka till Modifast om jag ska fixa detta.

    Så kul med ny lokal!! Och i Haga dessutom! Så kul!

    Jag har nog missat det här med Gbg-fika, har ni träffats många gånger? Det vore ju förstås superkul att hänga på!

    Lycka till med viktnedgången!

    Kram
    Ulrica
  • skärgårdsbo
    Nala skrev 2010-04-30 14:28:39 följande:
    Jag är som sagt opererad på Sofiahemmet och behövde gå ner 3-4 kg. Ingen jag vet som har blivit opererad där har blivit vägd när man kommer dit och skall opereras, det är alltså ingen som kollar om du har gått ner allt, de stoppar ingen heller:) Det kommer att gå jättebra!
    Tack! Nu känns det inte lika stressigt. Jag kommer ju förstås fortsätta kämpa ändå men behöver kanske inte ha samma ångest över att bli nekad. :)

    Trevlig valborg!

    /Ulrica
  • skärgårdsbo
    Zodic skrev 2010-05-10 22:11:00 följande:
    jättebra, ligger lite yr och självklart opad på rummet nu :Dinget ont alls, jätteskönt! nej men man får betalt hotell, iaf jag, gjorde det dock inte.
    Så skönt att det har gått bra! Har tänkt på dig hela dagen och hållit tummarna. :) Ser fram emot att höra mer när du är hemma igen.

    Kram
    Ulrica
  • skärgårdsbo
    ericas mamma skrev 2010-05-15 11:33:54 följande:
    Har tänkt på en sak, hur kan kroppen ta upp tabletter man äter som vitaminer men inte p-piller?
    Oj det har jag missat helt? Kan man inte äta p-piller efter OP?
  • skärgårdsbo
    lisalove skrev 2010-05-15 13:19:20 följande:
    skärgårdsbo: Jag fick med mig en brochyr om GBP-op från Ersta. Där står det allmänna råd, inte vad ersta rekommenderar. Där står det att man kan behöva sluta med p-piller 4 veckor innnan op för att minska operationsriskerna. Det står inget om efteråt. I riktlinjer från Norrtälje sjukhus, står det att möjliheten finns att p-piller inte tas upp korrekt efter op, däför bör kompletterande skydd användas i minst ett år efter op. Men det är ju vad Norrtälje rekommenderar. Det bästa är ju alltid att ringa opererande sjukhus. Inga frågor är för dumma
    Tack för ditt svar lisalove. :) Jag ska ringa Sophiahemmet på måndag för att kolla vad de rekommenderar.
  • skärgårdsbo
    Zodic skrev 2010-05-15 23:27:41 följande:
    Nu har jag skrivit ett aplångt inlägg i min blogg om första dagarna efter opn! :Dmagenochjag.blogspot.com/kan ju vara kul för er speciellt ni som ska till sophiahemmet, hur deras rutiner är :)
    Så roligt det var att läsa in blogg - känns extra bra eftersom jag snart ligger på samma operationsbord.
    Jag trodde att man inte fick ta emot besök under de 2 dagar som man ligger kvar på Sophiahemmet, men det är ok alltså?
    Jag fasar lite för hemresan, jag åker hem efter två dagar och ska ta mig själv till tågstationen, sen tåget till Gbg sen spårvagn ut till Saltholmen och sen båt hem. På vägen lär jag väl försöka svänga förbi apoteket också för att hämta ut alla mediciner. Jag kanske är lite övermodig som tror att jag ska klara detta själv?
  • skärgårdsbo
    Tinzi skrev 2010-05-16 10:05:14 följande:
     Ta taxi frå sjukhuset till tåget iaf, de pengarna får ma väl också tillbaka från samma ställe som ger en för tågresor??
    Tack, det ska jag absolut göra. Och be någon hämta mig vid tåget här i Gbg också. Onödigt att utsätta sig för mer smärta och besvär än nödvändigt. :)
  • skärgårdsbo

    Zodic - du har rätt. Jag ska genast lägga ner planerna på att klara mig själv. Självständig får jag vara någon annan dag. Det är den 26/5 som jag op:as. Längtar verkligen! Och så himla bra att man får ta emot besök. Tusen tack för ditt svar och din blogg!

  • skärgårdsbo

    Zodic -  när du kom till Sophiahemmet på morgonen för OP, vägde de dig då eller frågade de dig om du hade gått ner de kilon du skulle?

    Jag börjar noja över att jag inte ska gå ner allt som jag måste. Läkaren sa 8-10 kg till mig och under de senaste 3 veckorna har jag gått ner 6,9 kg och har alltså 1,1 kg kvar. Jag har stått still på den här vikten i över 1 vecka nu fast jag nästan inte äter alls (modifast plus lite mat på em/kvällen). Man kan ju tycka att om man går omkring och är hungrig hela tiden så borde det ge utslag på vågen. :/

    Jag har gett mig sjutton på att fixa detta och är övertygad om att jag kommer att klara de där sista 1,1 kg men är rädd för att det kanske saknas något hekto beroende på vilka kläder jag har på mig. Skulle känna mig lugnare om jag visste att det inte var så stor fokus på viktnedgången när man kommer.

    Jag har läst här om flera som har OP:ats på Sophiahemmet som inte har blivit invägda men eftersom du precis har gjort det vill jag kolla med dig också . :)

    Läste din blogg imorse igen - den är jättebra!!

Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)