Inlägg från: sabinaa |Visa alla inlägg
  • sabinaa

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Hej alla glada.

    Jag hittade till min stora glädje denna sidan igår när jag jobbade.
    Jag står i kö för en operation, har gjort sedan i februari. När vi fick hem papperna så stod där att väntetiden var 2 år lång men vi ringde och ville använda vårdgarantin. Ja, sa han då, som vi pratade med, räkna med att komma till senast maj. Vi ringde igen i slutet på april men då sa tjejen i luren att det kunde man ju glömma för det var bara politikernas önskemål men att jag iaf skulle få en op i år. Jag bor i södra skåne. Och vågar inte hoppas på en op iår.

    Det gick så långt att i julas hade jag självmordstankar. Utan mina barn vet jag faktiskt inte om jag funnits idag. Jag mår dåligt psykiskt och har tänkt många gånger att skilja mig från manne då han förtjänar bättre eftersom mitt humör är inte att leka med.

    Jag trodde att sommaren skulle kännas okej, att man inte skulle tänka på kön så mycket för då var det ju sommar och sol, men oboy så fel jag hade. Tänker på feta mig mer än någonsin eftersom ingenting passar, svettas som fan på jobbet och vem vill se min kropp i linne och shots? Inte jag iaf. Min man styrketränar och har fin kropp. Han fastnar framför speglen ofta medans jag vill täcka över den.

    Jag har läst lite av vad ni skrivit och har lite frågor, detta med att själv beskosta resan och sånt, hur går man tillväga då? Ringer jag Landskrona och säger det? Att jag är villig att betala resa och boende själv? Och Ersta? Ska man ringa och prata med dom själv? Såg att Lund också gjorde sådana op sam Kristianstad. Ska man ringa och fråga dom?
    Och vad är detta ni skriver om en lagstifting som träder i kraft den 1/7? FÖr jag hittar inget om det på nätet.

    Jag vet att en bekant till mig blev op av aliris, att hennes remiss skickades dit och hon sa att vi skulle ringa dit, men dom kunde ju inte ge bättre svar eftersom det är inte dom som bestämmer. Läser dock på deras hemsida att deras kö inte är så lång, varför använder inte Region Skåne dom mer då?

    Usch, vad långt inlägget blev men blev så glad när jag hittade tråden och ibland blir man så nere att man inte vet var man ska ta vägen.

    Funderar på att ringa läkaren igen eftersom jag känner att dom "onda" tankarna är på väg igen.

    Ni får inte tro att jag är ett psykfall för det är jag inte. Detta sitter hela tiden i huvudet så till sist orkar man inte. Enda gången jag inte tänker på vikten är när jag är med mina barn. Och då träffar jag dom några få timmar under veckorna, kan ni då tänka er hur mycket jag tänker på min kropp? Ja, säker som så många andra.

    tack för jag fick skriva av mig.


    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa
    Mli79 skrev 2010-06-08 08:58:00 följande:
    Välkommen hit! Bra att du hittade tråden, här kan du ventilera.
    Jag bor också i Skåne och jag gjorde så att jag ringde Ersta 08-714 61 88 och kollade vilka kötider de hade, sen ringde jag till Landskrona och bad dem skicka min remiss dit + en betalningsförbindelse (behövs eftersom Skåne ska betala OPen). Det som händer då att är att man utnyttjar det fria vårdvalet, och då får man betala resor och andra omkostnader själv. Och så ställs man utanför vårdgarantin. Vårdgarantin ska bli en lag från den 1/7, men för att det ska fungera i praktiken behövs det mer vårdplatser och mer pengar, så att det fungerar vågar jag inte lita på..
    Skåne har idag avtal med en del sjukhus, bla Ersta och Danderyd, och det är enbart mellan dessa man kan välja om man inte vill betala OPen själv. Landskrona köper in platser från privata Aleris, anledningen till att de inte köper in mer platser är bristande ekonomi.
    Åh, tack för ditt svar. Jag ska minsann göra detsamma. Man kan ju alltid hoppas. Men vad menar du med omkostnader? Hotell och sånt? För det är ju en piss i Nilen om man bara kan få en op.
    Jag ska ringa så fort jag lämnat barnen på dagis så får vi hoppas på några få och små goda nyheter.
    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa

    Nu tog jag mod till mig och ringde Ersta och dom sa att dom hade 6 månaders väntetid för att komma till och prata med läkare sen ytterligare 3 månder för att få en OP. Jag skulle få min resmiss uppskickad och anmäla betalningsförbindelse.

    Jag passade på att ringa Aleris eftersom jag fått det nummret av en bekant och hon sa att hon inte kunde säga hur lång väntetiden var förrän hon fått min remiss. Men eftersom min vårdgaranti gått ut så skulle jag ringa dom och fråga vad som hände nu. Tydligen så tar dom upp ens journal på möte när vårdgaranting gått ut. Fick man väl sin remiss ditskickad så tog det ca 2,5 månad sen var man "opererad och klar" som hon sa.

    Så nu sitter jag och ringer och ringer och ringer till Landskrona. Upptaget, upptaget, upptaget.
    Men det känns skönt iaf att ha fått svar.

    Har en timme att ringa till Landskrona sen får man gå och vila eftersom man ska jobba kväll. Hoppas dock att få tag i dom innan annars kan man inte släppa det när man jobbar!


    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa

    Fick tag på dom i Landskrona och fick ett nytt telenr där dom besvarar frågor ang GBP. Tydligen många som ringer. Öppet 2 timmar, två dagar i veckan..... Så jag får minsann skjuta på sömnen ringa i eftermiddag.


    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa
    Pussgurkan81 skrev 2010-06-08 22:56:19 följande:
    Hej.

    Har läst en del i tråden, dock inte allt. Har börjat att se en op som mitt sista försök  till ett bättre liv. Har lite funderingar som ni kanske kan hjälpa mig med?

    Har ett BMI på 39,6, tror ni att jag kan bli beviljad en op då?
    Hur gör man för att "sätta stenen i rullning"? Vem ska man kontakta? VC? Eller kan man ringa direkt nånstan?
    Jag ringde min läkare och berättade hur jag mådde och kände. Han föreslog själv en OP utan att behöva fråga. Och det var ju det jag ville. Och vill inte din läkare skicka en remiss så gå till en ny.
    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa

    Hej alla igen!

    Jag är så helt underbart glad att jag hittat denna tråden.
    Jag fick till slut tag på Landskrona och får min remiss skickad till Ersta. Det var ju 6 månaders väntetid men nu har man en tid iaf.

    Hon i Landskrona sa att dom snart hade fyllt kvoten för OP för detta halvåret sen var det sommaruppehåll sen börjar dom åter i höst igen. Och det var ju inte säkert att jag kom med då heller. Så jag tog beslutet att få remissen skickad. Och hela kvällen igår gick man och funderade med fjärliar i magen. Dock lite orolig att det ska bli nåt fel så dom inte får min remiss eftersom hon tog bort mig ur kön igår. Men ska ringa Ersta om en månad, tänkte jag, och höra så dom fått den. Fast det är så länge tills dess blir jag orolig inför resa, hur tar man sig från flygplatsen till sjukhus eller ev hotell? Men det löser sig det med.

    Hon sa också att eftersom min vårdgaranti gått ut så fick jag min resa betald.

    Detta med att OP bort överflöd med skinn, så har jag iaf läst att man får en bukOP betlad. Men det gäller kanske inte alla.

    Kan ju tilllägga att jag inte gärna lägger pengar på mig själv men det ska jag minsann göra när jag gått ner så mycket jag vill gå ner. Jag tänker iaf lyfta brösten. Det är det värt. Man har ju hört om personer som gått ner i vikt men sedan mått dåligt för all överflöd. Och det tänker jag ikke gå med på.


    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa

    Mli79:

    När du ringde och hörde om kön i Erstad, vad sa hon till dig då?

    Och hur längesen var det du gjorde en OP?

    Tack på förhand!


    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa
    Cilla71a skrev 2010-06-09 13:25:19 följande:
    Är lite nyfiken bara eftersom jag själv står i kö i Landskrona, sa hon vilket år de var inne på nu? Sist jag pratade med L-krona så var de i början på 2009.

    Funderar oxå på att ringa till Ersta & få remissen flyttad. Min VG gick ut i början på maj, det visste jag faktiskt inte att man fick resan betald för att VG:n gått ut, det är ju himla bra .
    Nej, hon sa inget om det. Bara att kvoten för detta halvåret började närma sitt slut, sen sommaruppehåll sen börjad det till hösten igen. Och då kanske man inte heller kom med.

    Nej, jag visste inte heller att man fick resan betald, men det var nytt sa hon. Så jag anmälde mig direkt.
    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
  • sabinaa

    Måste man gå ner i vikt innan OP?

    Och hur går en utvärdering till? Man vill ju säga rätt saker.

    Alla har varit så duktiga och gått ner jättemycket i vikt. Jag har svävat på moln sedan i tisdes då jag fick reda på att kön i Ersta var 6 månader. Äntligen någon ca tid! Fast det är ju långt kvar. Jag är också orolig att jag inte ska gå ner i vikt.

    Men just nu lever jag på era inlägg och suger i mig all info jag kan om OP, innan och efter.


    OoOoOo Wille Och Svante oOoOoO
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)