Inlägg från: JohannaL |Visa alla inlägg
  • JohannaL

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Hej en fundering blir förhoppningsvis opad nu på tisdag, har ni lite tips om flytande mat som e bra att ha hemma till efter op?

    känns rätt tomt i skallen när jag försöker komma på nått...

  • JohannaL
    Full av förhoppning skrev 2010-05-01 18:38:12 följande:
    Är det Aleris så tänk på att det inte får vara nåt sött som fruktsoppa och smaksatt fil eller så. Mild naturell yoghurt att göra smoothies på,  lättmjölk, lättfil och kanel. Kelda Tender tomato soppa är supergod. Gärna blanda i lite 1% kesella för proteinet. Gärna ett rått ägg i smoothie för proteinet.  God morgon juice + kalcium och D-vitamin (sila bort fruktköttet), Grönsaksjuice och Morotsjuice.
    jupps aleris ju =)
    men ska det verkligen va lätt fil osv, tyckte läkaren på infot sa att man skulle köpa orginal produkterna? hmm men va mycket bra tips, helst på atnka på att jag älskar smothies och har levt på det mycket förr, e smidigt att stoppa ner lite krossade linfrön också i det så funkar magen också =)
  • JohannaL
    Mile skrev 2010-05-01 20:02:36 följande:
    Usch, jag vet inte vad jag ska välja, har inte bråttom men vill inte vänta 24 mån som det stod på min remiss...
    Om jag vore dig så skulle jag ringa runt till de olika sjukhusen och fråga om deras väntetider, först fram till bedömning och sedan väntetid från bedömning till op. För dte som står på väntetids sidan stämmer inte särskillt bra.

    De som va bra när jag ringde runt var norrköping, ersta, ljungby, danderyd, uppsala akademiska, verkar ingen av dem bra eller andra du hittar så vänta på din vårdgaranti istället... =)
  • JohannaL
    babytime skrev 2010-05-06 22:46:09 följande:
    Hejs. Har idag kommit hem från sjuksängen, opererades i tisdags o de går ganska bra, men va lite nyfiken på va ni andra "stoppar" i er för flytande o hur kan en dag me flyt se ut för er??
    blev också opad i tisdags och sen dess har jag ätit ungefäör så här och tänkte forsätta med det:

    vaknar 1,5 dl lättfil
    mellis 1 dl utspäddjuice alt mjölk
    middag hemmalagad soppa (gjorde en super smarrig slät igår med rotgrönsaker och lättkorv)
    mellis 1-1,5 dl smoothie alt juice
    middag, 1-1,5 dl soppa
    kvällsfika, juice, smoothie alt fil

    har fnkat bra dessa dagar, och nästa vecka blir det fler långkok och goda soppor =) e lite sugen på att göra en tomat och köttfärs soppa tex.. mannagryn som nån anan åt fick tex inte vi äta hade varit gott annars...
  • JohannaL
    litenkisse skrev 2010-05-08 10:39:51 följande:
    Ni andra nyopae, hur gör ni med alla tabletter? Har ni börjat med dem direkt, eller väntat ett tag? I mina papper står bara att jag ska vänta me järntabletterna en månad efter op, med inget om de andra dvs vitamintabl, B12, kalk. Ska jag verkligen ta dem redan, opades i tisdags? Vad har ni fått för direktiv?
    vi skulle bara börja med b12 och magsårstabletterna direkt, de andra skulle vi vänta 2veckor med, blev också opad i tisdags =) testade dock ta allaigår vid ett tillfälle, funka pissigt,blev jätte mätt direkt så jag väntar nog med resterande som sagts.

    Ni andra som opas hur har ni haft det i ryggen jag har fruktansvärt ont i ryggen efter op, riktigt jävla ont, har inte ont i magen alls men tarsmärtstillande pga smärtan i ryggen =( nån som känner igen sig?
  • JohannaL

    vill bara att vårdgarantin funkade hyfsat för mig med, skickade egenremiss mitten av noveber och blev opad nu i början av maj.

    Sex frågan, hur länge väntade ni med sex efter op?
    och hur lång tid tog det innan all smärta och orolighet försvann från magen?

    pöss alla goingar!


  • JohannaL

    skillnaden på vårdgarantin och fria valet är ju också att med våårdgaratin är det upp till sjukhuset att välja vem som ska op just dig, och försöka hitta snabbaste möjliga.  Fritt val innebär att du själv letar upp det sjukhus du vill bli opererad på och ber att bli flyttat dit.

    =)

  • JohannaL
    Mile skrev 2010-05-12 00:12:30 följande:
    Hej! Några tips till lilla mig, landskrona kommer ingenstans, men vågar inte gå ur vårdgarantin, ringt runt till alla som lanskrona har förbindelse och alla säger samma sak, 3 mån och efter det 3 mån, men vi kan inte hålla kraven och nu e det sommar, så allt kommer på efterkälke Ska ja flytta, erstad eller danderyd, eller tips på nått annat?
    har du testat ringa ljungby och kolla deras tider samt norrköping, de ska också ha hyftsat snabba...  man kan ju alltid ringa =)
  • JohannaL

    ni som e opade, på tisdag är det 2 veckor sedan för mig, men jag börjar få jätte svårt att äta, orkar knappt nått och är kräk trött på sopporna, nått tips eller råd? e bara tre dagar kvar med soppor ju men blääää, och jag e så jäkla mätt...


    viirigt.blogspot.com -12kg, op 4/5 på aleris.
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)