Inlägg från: millis2 |Visa alla inlägg
  • millis2

    Vi som fick barn runt 11 oktober i Stockholm del 3

    såja, nu har han varit o kollat på bilen. Så jag kommer in till stan till kl 13 också! Ska vi säga den stora entrén som vanligt? vad kul o träffa alla igen :)


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
  • millis2

    Malin: Det där skulle jag också behöva få tips om, innan när jag ammade funkade det alltid att amma honom så han slocknade på natten, men nu är det lite trixigare. Vi försöker puffa på rumpan, om det inte funkar så får man gå runt lite med honom (inte bra att vänja honom vid det dock), vi har ju inte ens nappen man kan trycka i honom. Vi ger honom inte välling på natten, vällingen dricks kl 20 precis innan läggdags, sen blir det välling runt kl 6 på morgonen.

    Imorgon åker vi till gotland över en vecka. Fy fan va mkt saker vi måste ha med oss, resesäng, matstol till silas, vagnen, packning, leksaker, lakan o handdukar o skit (läs: kläder, sällskapsspel mm). Men kul ska det bli att få leva stug-liv i ett par dagar och göra gotland. Lummelundagrottan, fårön, visby mm. Några andra bra gotlandstips?


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
  • millis2

    Hoppas ni alla haft en härlig midsommar. Nu är vi hemma i sthlm igen och ses gärna om några andra också vill. Igår fick jag tyvärr ett väldigt tråkigt samtal från min VD på jobbet som sa att vårt företag satts i konkurs, så jag har nu inget jobb att komma tillbaka till i nov som planerat. Som tur är har jag ett antal månader på mig nu att leta efter nytt. Annars får jag bara förlänga mammaledigheten tills jag hittar något nytt. Känns ändå så j*vla piss just nu! Poängen med fast anställning brukar ju vara just det att ha ett jobb att komma tillbaka till efter mammaledighet typ! Hmpf! Aja, det löser sig på något sätt.  


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
  • millis2

    och till annat: Silas har nu börjat ställa sig mot ALLT (vardagsrumsbordet, stolar, pallar, soffan mm), är helt överlycklig när han lyckas ta sig upp helt själv, sen så står han där o vinglar, oftast lyckas han dock sätta sig ner väldigt fint, men då och då slår han i huvudet och gråter hejdlöst. Nu krävs ständig uppmärksamhet på lillen här hemma. Har era bebbar också kommit på det här med att stå själv?


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
  • millis2

    Tack för trösten om förlorade jobbet, känns lite jobbigt nu med allt det administrativa också just i semestertider, tusen frågor också hur allt funkar nu men har idag haft ett givande samtal med bolagsjuristen vad som gäller mig som mammaledig, garantilöner, uppsägningstid och innestående semestrar mm. Någon annan som varit med om konkurs på arbetet innan? Nu ska man tydligen anmäla sig till arbetsförmedlingen också men jag är lite osäker hur det funkar då jag ju är mammaledig än så länge. Får kolla upp nästa vecka. Suck. Sen vill jag ju inte att mitt sgi ska drabbas av detta, men får väl ringa o kolla med försäkringskassan också. Som sagt, om någon har koll på dessa saker, hojta till.

    bio låter roligt, men dock har jag inte sett filmen innan den än, men ska försöka se den innan biot isf. Så skulle vi kunna käka innan/efter något också som sist! Var så himla trevligt! Vilken dag passar bäst? Jag kan alla andra dagar förutom måndag och ev onsdag.


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
  • millis2

    ingen idé att vänta till efter lunch tycker jag. Jag tar med lunch till Silas så får han äta sen!
    Finns inga andra förslag än Hagaparken för imon? Typ nåt mer strand-aktigt? :)


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
  • millis2

    Silas är också 9,5 månader nu och har blivit en riktig BUSE! Han bara ler och testar gränserna HELA tiden. Vi har varit på landet i finland i 2 veckor nu och efter dessa veckor tyckte till och med min mamma (som har 3 barn själv samt 6 barnbarn) att Silas är väldigt aktiv och nyfiken som få. Allt ska testas och klämmas på, ännu roligare när mamma och pappa säger strängt nej, då ska det testas ÄNNU mer! Och envis som synden har han blivit. Han kryper men går även väldigt bra med sin lära-gå-vagn nuförtiden. Står ett par sekunder helt själv på golvet utan stöd. Jag är lite orolig att han lär sig gå snart.. det behöver han absolut inte ha någon brådska med..
    Han kan också säga mamma och pappa och förstår när man pratar enkelt med honom, typ nej, var är lampan, var är pappa, titta, kom. Även enkla finska fraser och ord förstår han. High five kan Silas också samt vinka, skaka på huvudet och klappa händerna. Han har fått 4 tänder, 2 nere och 2 uppe. Men det är nog fler på gång då det dregglas galet mycket.
    Själv håller jag på att kika på nya jobb för att kunna börja jobba till november som planerat, men annars förlänger jag bara föräldraledigheten tills jag hittar något. Har även lite planer på att ev flytta tillbaka till gbg ifall Niklas skulle hitta något intressant jobb där. Får se vem som hittar jobb först och var helt enkelt. Ibland får ödet styra lite :)


    Silas 091014 - mirjas.blogspot.com
Svar på tråden Vi som fick barn runt 11 oktober i Stockholm del 3