Inlägg från: MammatillJacob |Visa alla inlägg
  • MammatillJacob

    Första barnet BF januari 2011

    Hej på er!

    Vad kul med denna tråd, man känner sig så "hemma" typ:)

    Själv väntar man första barnet med en bf den 22 januari..

    Nu på fredag ska vi på rul, längtat i evigheter! Jag undrar hur det går till och vad man bör ha med sig på undersökningen (papper från bm eller något?)

    Tror ni att man får reda på könet ifall det skulle vara tydligt att se? Vi ska på rul i Malmö, någon annan som har varit där?

    Lycka till allihopa :)

  • MammatillJacob

    Tack så mycket tjejer:)

    Nu kan jag inte sitta still i tankarna om rul imorgon fredag, jag är ändå lite orolig och väldigt nervös.. Vill att allting ska visa sig okej och att bebisen vill visa sig:P Hoppas man får en snäll bm som är trevlig då man frågar om kön, för jag har hört att de flesta inte talar om kön (skiljer sig från län til län)

    Jag har faktiskt hört det där med att man ska dricka mycket innan undersökningen för det är då bebisen "flyter" som bäst. Då får man ta med sig vattenflaskan;)

    Ohhh.. Vi läängtar till att få se pyret där inne, jag hör av mig imorn hur det gick.

  • MammatillJacob

    JanuariMamma11   -  BF 15 Januari-2011 hade varit kul att stå med i listan :)

  • MammatillJacob

    Ojoj, på tal om bristningar, så ska ni bara se min mage. Fullt med bristningar. Har endast två små under bysten men dock så tror man att man har haft en tuschpenna och ritat till de på magenTungan ute 

    Måste bara påpeka att jag har sedan 2 dagar fått oehört ont i matstrupet med en brinnande känsla så fort jag äter/dricker något.. Jätte jobbigt Rynkar på näsan Nu måste jag hålla mig till kokt mat, vatten, mjölk och youghurtprodukter. Jag som smaskar in mig massor med choklad och sötsaker, kan inte det längre. Får heller inte äta fet mat, kryddig mat och allt annat som kan påverka halsbränna.

    Hur har ni haft det so far?
    Idag är jag i vecka. 28+1

  • MammatillJacob

    Hejsan gott folk


    Idag är jag i vecka 29+1 (v.30) igår morse vakna jag vid halv 8 på morgonen och sprang in på toa för att kissa. Gissa vad jag får syn på? Blod när jag torkat mig, gissa om jag blev förskräckt =( jag blev självklart jätte rädd och sprang in till min man och berättade vad som hade hänt. Då börja tårarna rinna =( Som tur var, så sov vi över hos mina föräldrar så jag berätta för mamma direkt och vi åkte till förlossningsavdelningen.. Jag hade ringt de i förväg, så jag fick komma in direkt, där lyssna de på bebisens hjärta och bevakning en stund sen fick jag göra en gyn-undersökning, de kunde inte finna något. Så jag blev bara hemskickad och de sa åt mig att vila. Jag blev besviken då de inte gjorde något ultraljud för att se om att var bra i magen. De gjorde ju trots allt bara "ytlig" undersökning på mig. Barnmorskan sa att jag dessutom var öm i magen =S men inget gjordes. Har ni också fått små blödningar, hur reagerade ni? Vad skulle ni ha gjort?


     


     

  • MammatillJacob

    Vilka fina magar ni har. Jag tycker att min mage är fortfarande liten och det är något jag alltid fått höra av folk som kommenterar. Jag har gått upp massor i vikt, 16kg ;) har även fått en karta på magen (bristningar) de är extrema. Kan det vara ett tecken på att min mage växen som bara den, eller hur ska jag tolka det? Känner mig orolig att bebisen inte växer så mycket :( Ska på ultraljud den 23november. Förresten så är jag i v. 31 (30+1)

  • MammatillJacob
    LokesMammi skrev 2010-11-08 14:03:55 följande:
    samma vecka du o jag. är i 30+0 idag! =) va kul!
    vi kan byta alla säger "Vilken stor mage du har, väntar du två?" till lilla mig! =) vet inte hur mkt jag gått upp då det var ett tag sen BM vägde mig o jag har ingen våg hemma. men har inga bristningar...........än....... =)
    Det låter jätte kul att vi bara har 1dag imellan :) Vet du könet på bebisen? Jag har faktiskt ingen om vad jag ska tycka om min mage, kanske borde lägga in en bild så ni får se och avgöra själva vad ni tycker? Oh, grattis, du ska se min mage med världskartan på =P
  • MammatillJacob

    På tal om ränder, så har jag somg jag nämnt innan, jag har världskartan på magen;p det hade min mamma också. Kanske ärftligt som ni säger?? Men det är ju underbart att ha de som bevis som man kan visa bebisen när den börjar förstå. Däremot har jag börjat få de ner mot troskanten, det är riktigt obehagligt, gör ont och kliar då man har något åtsittande. Nån mer som känner likadant? Var hos bm i torsdags och då var mitt sf-mått 31cm och jag befann mig i v.32, imorgon v.33 alltså 8 kalendermånad, jag lääängtar nu!!

  • MammatillJacob

    Ojojoj, så som du känner dig nu, kände jag alldeles innan graviditeten började.. Jag mådde så psykiskt dåligt så jag kunde bara gråta ut liksom. Jätte jobbigt var det, jag förstår dig verkligen. Nu däremot så är jag extra känslig.. Vilka häftiga symptom graviditeten har, eller hur??

Svar på tråden Första barnet BF januari 2011