Inlägg från: dogcatbird |Visa alla inlägg
  • dogcatbird

    Luktar prutt/ruttet ägg/gammalt blomvatten i ett rum i huset - Vad ÄR det?!

    Det läcker med all sannolikhet från avloppet, men känns kanske i ett annat rum. Titta precis runt toan vid golvet och se om det inte läcker där. det brukar bli olika stark lukt beroende på hög/lågtryck.

  • dogcatbird
    Snigelkotten skrev 2010-05-16 18:56:16 följande:
    Det finns ingen mysko lukt där alls, vilket är rätt konstigt egentligen med tanke på vilken helt sjukt dålig renovering de förra ägarna gjort därinne.
    Vad menar du med "där"? 
    Om det luktar som från avloppet så är det för att det är hål *före* vattenlåset i toan eller handfatet t ex. Det kan ju vara under huset, eller så gör drag att det luktar i ett visst rum.
    Du måste kolla alla avloppsrör upp till vattenlåsen.
  • dogcatbird

    Om det luktar prutt och ruttet ägg satsar jag nog ändå på avloppet. Om det luktar fukt skulle jag satsa på mögel. Du ska nog ta dit en besiktningsman i vart fall.

  • dogcatbird

    Men det är (som det var för oss när det luktade ruttnande kål, speciellt vid lågtryck) hål på avloppsrör UNDER vattenlåset. Inte så att det kom ut vatten när man spolade/diskade, men så mycket att det pyste ut avloppsluft. Det finns ju en miljon gamla packningar säkert som kan ha blivit otäta! Känn under handfat osv samt bak på toan. Vissa toalettstolar har en rensningslucka där bak. Tejpa den osv osv  Överallt där luft kan pysa ut. Man kan känna att det blåser lite, lite kallt från hålet


    Silikon kan hjälpa i alla fogar.
  • dogcatbird

    Min poäng är att avloppet inte bara finns på toan. Det går ju vidare under huset, eller hur? Där någonstans kan det vara hål. Avloppslukt kommer inte upp genom toavattnet eller genom vattenlåsen... 


    Skaffa en ritning över var dina avloppsrör går och kolla upp dem. Med avloppet menar jag inte vattnet i toan.
    Du vet väl vad som menas med vattenlås?
  • dogcatbird
    Snigelkotten skrev 2010-05-17 15:06:20 följande:
    Kan lukten månne komma från elementet? Vatten som finns i element brukar ju lukta prutt/blomvatten. Det syns ingen läcka dock, och det luktar inget i hålet där man avluftar. Vad tror ni?
    Kanske vattenskada under elementet i golvet?
Svar på tråden Luktar prutt/ruttet ägg/gammalt blomvatten i ett rum i huset - Vad ÄR det?!