• skytt81

    Vi som väntar vinterbebisar i Umeå 10/11

    Startar en samlingsplats för oss i Umeå som väntar barn till vintern!

    Det finns väl redan sommar och höst-trådar men här tänkte jag att vi som väntar barn någongång mellan november 2010 - februari 2011 kan samlas. Men självklart är ni välkomna även om ni har BF strax före eller efter dessa månader också.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-27 15:54
    BF-lista: www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52717279.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-11-25 23:01
    När vi fått våra bebisar hänger vi här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m55824101.html

  • Svar på tråden Vi som väntar vinterbebisar i Umeå 10/11
  • thisissarah
    tessiej skrev 2010-11-27 12:21:11 följande:
    Hoppas det löser sig bra med amningen för dig. Det tar ett tag innan man får in tekniken.

    Med Ebba fick jag massvis med sår på brösten i början men med Iza har jag inte fått ett enda, så det är jag väldigt glad över :)

    puff81: hoppas det är på gång. Jag fick väldiga förvärkar den 12:e när vi var på mediamarkt (dom gjorde så pass ont att vi fick lov att fara hemåt). Jag var nästan säker på att det var på G men när jag kom hem och satte mig i soffan lugnade det ner sig och sen försvann det helt. Sen föddes hon ju den 15:e så kroppen höll nog på att förbereda sig. Minns att jag den 14:e kände mig annorlunda i kroppen, vart helt skakis när vi var på innebandy och på kvällen kom den molande mensvärksliknande smärtan i ryggen (som jag även fick med Ebba innan det startade) så då fick jag en känsla att det var på G och det stämde ju :)

    Näe nu har jag en Iza som inte vill vara hos sin pappa längre. Hennes matklocka ringer så det är bäst jag går dit och ger henne lite mat :)

    Ha en bra lördag allihopa och hoppas det kommer någon fler bebis snart!
    Ja det där med tekniken är nåt som jag jobbar på. Det är riktigt svårt och att man har bröst som gör fruktansvärt ont och späns hela tiden gör inte saken bättre. Nu blir det att ge henne mat var tredje timme eftersom hon var på gränsen till nåt som hette obs vikt, så man får väcka henne varje gång. Hon sover verkligen som en stock. Jag har dammsugat idag och haft radion igång och hon har inte reagerat. Kan också bero på att hon hade lite, lite gulsot så har varit på bb idag och det var som samma. Ska dit imorgon så får hoppas på att det ser bättre ut.
  • pampers
    Puff81 skrev 2010-11-27 11:15:35 följande:

    +3, kanske att jag har börjat får lite förvärkar, molnande mensvärkkänsla långt ner under magen i buken och lite känningar i ryggen lite då och då. Det är mest på kvällen och det kommer och går, men så försvinner det på natten när jag sover och allt känns lugnt på morgonen igen. Men när jag sitter ner och reser på mig så har jag oxå mkt känningar i magen, men det känns som blandning av värkar och att det sliter och drar i magen, ligament mm. Jag känner hur den lille håller på och grejar där inne i magen och den verkar driva en hel del med sin mamma Glad. Vi får se vad som händer i helgen.


    Ha det gott!!


    Jag vill också känna något :( Fasen jag är ju +9nu och känner inte ett skit :(
    Hoppas de kan trigga i gång mig redan på måndag :)
    Å hoppas du får igång kalaset :)
  • Erkki

    många på övertid i denna tråd - kände mig nästan ensam i förra tråden (då jag väntade Isak) kändes som alla fick på +- några dagar på BF då. (men minnet är nog rätt selektivt).

    Håller tummarna för att ni snart har era bebisar här!

    Dagen? tja började städa men hann typ halvvägs innan jag var tvungen att fara på en brush-up för ringsekreterare (nya regler efter nyår) sen har vi varit på Aquarena i Holmsund och busat ELLER jag har mest guppat omkring i vattnet och Isak och hans pappa har busat och åkt rutschkana.

    En tur på IcaMaxi och sen var dagen typ slut?

    Mera städning imorgon och lite adventspynt samt besök med min mamma på Olofsfors Julmarknad!

    Sen ska vi baka pepparkakor med Isak för första gången också - fuskbygge hela vägen färdig pepparkaksdeg OCH färdig kristyr! Nonstop var slut på hela Ica Maxi så vi testar med Smarties och ser om det går?


  • Puff81

    +4 och allt känns lugnt igen.

    Skytt81: Lycka till i morgon. I gångsättning är lite si så där trevligt. Blev i gångsatt med Hampus eftersom jag hade så tidig vattenavgång men dåligt med värkar. Men du har något underbart att se fram emot, eran lilla bebis!!!

  • Ellabay

    Är vi tre kvar nu från november. Ska vi alla få december bebisar? Jag kan verkligen förstå att du är less. Hade jag vart du hade jag blivit galen. Är världens mest otåligaste människa. ( kanske redan märkt det?) haha

  • pampers
    Ellabay skrev 2010-11-28 14:29:36 följande:
    Är vi tre kvar nu från november. Ska vi alla få december bebisar? Jag kan verkligen förstå att du är less. Hade jag vart du hade jag blivit galen. Är världens mest otåligaste människa. ( kanske redan märkt det?) haha
    Jag har bannemig tänkt klämma ut den här plutten innan november, det var mitt mål från dag ett :D
    Ska på spec. mödravården imorgon, kanske kan flörta till mig en igångsättning :D
  • Puff81

    +5 och allt är som vanligt Skrikandes.  Börjar känna paniken för att bebisen kommer att vara liten när vi ska flyga med den i jul. Visserligen är det ju bara från umeå till Sthlm men ändå. Min granne berättade att en kompis till henne flög med sin bebis till USA när den endast var 2 veckor gammal, så då borde vi ju klara 50 minuter till Sthlm.

    Jag känner verkligen att allt det här med julen och julklappar kommer i andra hand just nu även om jag har tiden så vill jag inte fara och vara på stan i mitt tillstånd. Tur att det inte är så många julklappar som vi ska fixa. Några presentkort och ramar till foton, det är nog allt.

    Vi går ju och väntar på något  helt otroligt stort som ska hända oss men samtidigt går vi och väntar på att något tråkigt kan hända. Johans farmor är tydligen jätte dålig. Hon har någon alzaimers liknade sjukdom och parkinson och nyligen hade hon en tuff lunginflammation som hon inte har återhämtat sig i från så hans föräldrar och faster med man håller tydligen på och vakar. De vet inte vad som ska hända, antingen klarar hon sig igenom detta eller så gör hon inte det, hon ligger mest bara och sover. Hon är verkligen världens mysigaste lilla tant. Har nu känt henne i snart 10 år och hon har varit så super pigg och nu det senaste 2 åren då hennes sjukdom upptäcktes så har allt gått jätte fort. Ja, man går verkligen här hemma med delade känslor. Johan och hans familj verkar dock ta allt väldigt bra och de verkar vara förberedda på det värsta men jag och mina hormoner tycker att allt som händer med hans farmor känns jätte tråkigt och hemskt. Jag hoppas verkligen att hon piggar på sig så att vi få komma och visa upp vår lilla bebis för henne (om bebisen har tänkt att komma ut någon gång). 

    Ha en bra dag alla!!

Svar på tråden Vi som väntar vinterbebisar i Umeå 10/11