Inlägg från: Leeloo |Visa alla inlägg
  • Leeloo

    Halloween är INTE samma sak som Alla helgons dag! Firas ALLTID 31/10

    Usch jag tänker då inte öppna dörren om det kommer små barn som tigger snask. Tycker att Halloween är fånig och skapad enbart i kommersiellt syfte.
    Allhelgonadagen/afton däremot tycker jag mycket om, då brukar jag tända ljus på min farfars grav och så. Lite ot, jag vet.

  • Leeloo

    JoNiCa>> Halloween är ett kommersiellt tjafs från det stora landet i väst och precis som Alla Hjärtans Dag skapad för att tjäna pengar. För mig är det tiggeri, absolut. Påsk däremot då lämnar man påskkort och har man tur så får man en frukt eller en godisbit. Men på halloween så hotar man med bus om man inte får nåt, det tycker jag är gräsligt. Det visar ganska väl hur barnen uppfostras generellt idag tycker jag. Jag säger absolut inte att dina barn uppfostras fel, det har jag ingen aning om. Men rent generellt så tror jag att barn tar till sig sättet för på halloween får man hota med bus om man inte får som man vill, varför ska man inte få göra det resten av året. Jag vet inte, men jag tror.
    Vad mina barn kommer få göra eller inte i framtiden angående att tigga har du inte med att göra. Visst är det kul att spexa men inte på det viset.
    Jag firar inte halloween så om den blir härlig eller inte, vet jag inte. Men däremot uppmärksammar jag mina närstående som gått bort, på Alla Helgons Dag.

  • Leeloo

    Okej jag var nog inte så tydlig i det jag skrev. På det sättet på vi "firar" Halloween var det nog inte från början, (har jag svårt att tro men rätta mig gärna ) men varför vi öht har det i Sverige är av rent kommersiella syften. Så är det bara. För vi har ingen som helst anledning att fira halloween från början. Vi hedrar våra döda på Alla Helgons Dag ist. Så sättet halloween firas på idag kommer från usa och i Sverige firas det enbart pga att folk vill tjäna pengar på "lättlurade" konsumenter.
    Näe fira halloween kommer jag aldrig göra, tycker det är tramsigt, men hedra mina närstående som inte finns här längre, det kommer jag alltid göra.

    Jag tror att gemene man knappt vet varför halloween firas och då förstår jag inte varför man firar det öht.

  • Leeloo

    JoNiCa>> Jag har aldrig påstått att dina barn är ouppfostrade! Hur skulle jag kunna göra det? Jag känner varken dig eller dina barn.

    Och ja, vi ska åka och tända ljus på gravar och jag tänkte visa upp min son för min farfar, även om jag tror att han redan sett honom.

Svar på tråden Halloween är INTE samma sak som Alla helgons dag! Firas ALLTID 31/10