Inlägg från: Trinity78 |Visa alla inlägg
  • Trinity78

    Halloween är INTE samma sak som Alla helgons dag! Firas ALLTID 31/10

    Nu har jag nog missat nåt? Var är Leeloos inlägg?

  • Trinity78

    Det brukar aldrig komma några barn och ringa på i vårt hyreshus Jag väntade på dem förra året men det kom ingen och jag var tvungen att äta upp allt godiset själv. Attans.

  • Trinity78

    Leeloo: Halloween har anor 2000 år tillbaka och USA bara 200 år så det är inte ett amerikaskt påhitt. Många av traditionerna runt Halloween däremot kan nog tillskrivas amerikanerna.

  • Trinity78

    hailey: Jag håller med, alla ursäkter för att fira och festa är välkomna!

    Om nån här bor i Jönköpingstrakten är ni väldigt välkomna att komma och "tigga" hos oss, vi får aldrig några påringningar varje sig på Halloween, Lucia eller påsk. Det har inte ens varit nån här och sålt jultidningar eller majblommor. Det var dock två tjejer här i våras som sålde hembakta (jättegoda) muffins för att samla ihop pengar till en skolresa och jag blev så glad att jag köpte 10 st!
    Hoppas det blir bättre när vi flyttar till hus.

  • Trinity78

    Nu kom besserwissermonstret fram igen... Jag såg en trailer på TV3 för deras "Halloweenhelg" som är... NÄSTA helg! Grr! Jag skrev faktiskt ett mail till dem och upplyste dem om skillnaderna (ja jag vet, jag är en pain in the ass) men jag tycker faktiskt att det är väldigt synd att de inte kollar upp när Halloween faktiskt är, utan spär på folks förvirring om skillnaderna mellan Halloween och Alla Helgons Dag! De borde ha haft Halloweenhelgen denna helg (29-30 okt) istället vilket skulle varit mer korrekt. Jag tycker naturligtvis samtidigt att det är kul att de har en Halloweenhelg men det är som sagt synd att de inte kollar vad som är vad först.

  • Trinity78

    Juice: nja, inte riktigt. SVENSKA Alla Helgons Dag och AMERIKANSKA/ENGELSKA Alla Helgons Dag (Halloween/All Hallows Eve) har olika traditioner och har utvecklats olika pga kulturella skillnader. Den första firas i stillhet och den andra med fest och stoj. Vi kan ju inte bara byta ut våra urgamla Allhelgonatraditioner mot de amerikansk/engelska trots att de kommer från samma grund och botten. Då kan vi ju lika gärna flytta julklappsöppnandet till Juldagen också, eftersom de gör så både i Storbritanninen och USA.

    Linda1976: Dumma ignoranta %¤#&@

  • Trinity78

    Tulip: Jag håller fullständigt med dig! Ska man fira Halloween är det sista helgen i oktober som gäller, då blir det inga krockar (förutom de år Alla helgons dag infaller 31 okt)

  • Trinity78

    Tulip: Jag tror att det är många som kommer att fira till helgen så tyvärr är det nog inte helt över än.

  • Trinity78

    Linda1976: Jag frågade faktiskt redaktören på Graffiti (GPs ungdomsavdelning) Emma Bergström om hur de hade tänkt och hon svarade att "vi tog hänsyn till när de flesta kommer att fira". Hon såg heller "inga problem med att förnya traditioner, vill folk
    hellre klä ut sig till vampyrer än att tända ljus på kyrkogårdar tycker jag
    det är helt okej." Jag vet inte hur gammal hon är men hon verkar ganska ung och dessutom okunnig. Jag insåg heller inte hur viktiga traditionerna vid Alla helgons dag är förrän min bästa vän dog. Vidare tyckte hon att "det är inte vår uppgift att propagera för
    bevarandet av gamla svenska traditioner". Tydligen är det dock deras uppgift att för
    införandet av nya svenska traditioner eftersom hon tycker att de ska publicera artiklar om Halloween när de flesta tänker fira.

    Jag trodde att journalister hade ett visst kvalitetsansvar och borde kolla sina fakta lite bättre innan de skriver artiklar, men jag hade visst fel. Det är folks missuppfattningar som styr dagtidningsjournalistiken tydligen. *ironi*

Svar på tråden Halloween är INTE samma sak som Alla helgons dag! Firas ALLTID 31/10