Inlägg från: Trinity78 |Visa alla inlägg
  • Trinity78

    Halloween är INTE samma sak som Alla helgons dag! Firas ALLTID 31/10

    Sammie: Helgen som kommer.

  • Trinity78

    Jag har köpt hem lite godis så alla barn är välkomna att ringa på här. Helt klart är ju utklädnaden roligast.

  • Trinity78

    numberone: det bästa kanske vore att hålla sig till just fester hemma och strunta i att knacka dörr, så behöver ingen ta illa upp. Som barn kommer jag dock ihåg hur mysigt och spännande det var att knacka dörr vid Lucia och påsk fast då gjorde man ju faktiskt nåt för sitt godis eller peng. Man sjöng julsånger på Lucia och delade ut teckningar på påsk. Vid Halloween antas man bara ge godis eller pengar men man får ju iofs se en massa roliga utklädnader.
    Såg förresten i gårdagens JönköpingsPosten att flera husägare hade polisanmält barn/ungdomar som hade kastat ägg på deras hus eftersom de inte fått godis där och det är väl inte så kul som förälder.

  • Trinity78

    Hanjo: Jag citerar Tulip från sidan 6 i denna tråd:

    så här skrev Aftonbladet en dag förra veckan:

    ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''
    Halloweenfesten är över.
    Redan innan den börjat.
    ? I år satsar vi i stället på rosa lördagen, alltså bröstcancerkampanjen, säger Cecilia Gierta, Svensk Handels presschef.

    Det innebär att handeln har övergivit den hysteriska satsningen på halloweenhelgen.
    ? Nyhetens behag har väl gått över, säger Cecilia Gierta.
    Halloween dök upp som ett fenomen i slutet av 80-talet. Sverige skulle fira allhelgonaaftonen som det görs i USA och det började på krogen.

    Medierna hakade på
    ? Några restauranger lyckades ?sälja in? halloween som en fest på hösten. Medierna hakade på och så skapades ett halloweenfirande i Sverige, säger Jonas Engman, etnolog och folklivsforskare på Stockholms universitet.
    Under de första tio åren hölls halloween-festerna på allhelgonaaftonen, precis som i USA. Svenska kyrkan protesterade mot det allt våldsammare firandet på den dag som kyrkan håller för en högtid för de avlidna. Lyktorna på kyrkogårdarna lyser upp höstmörkret.

    Mindre skyltning
    Handeln och krogarna gav med sig. Nu firas den svenska halloween under den sista helgen i oktober.
    ? I leksaksaffärerna skyltar man upp halloween men inte lika mycket som för några år sedan. Spetshattar och spökdräkter kan ju barn ha under flera år. Men fortfarande är det en bra helg för försäljning, säger Cecilia Gierta.
    I år har dock handeln beslutat att satsa på bröstcancerkampanjen. Sista lördagen i oktober ska kallas rosa lördagen och det innebär att en del köpcenter och många affärer i landet ska kläs i rosa. Även höghusen vid Hötorget i Stockholm ska gå i rosa.

    ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''

  • Trinity78

    Har inte barnen novemberlov denna vecka? Det har de i alla fall i Jönköping och då borde det väl inte ha varit några problem att fira Halloween på rätt dag. Det är ju mer barnens fest än föräldrarnas.

Svar på tråden Halloween är INTE samma sak som Alla helgons dag! Firas ALLTID 31/10