• Embla82

    Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011

    Hej!


    På min femte insättning så fick jag helt plötsligt plus!! Det känns helt galet och underbart roligt. Har du också fått plus och vill snacka lite? Jag känner mig inte så jättehemma i vanliga gravidtrådar. 
    {#lang_emotions_sunny} Välkommen {#lang_emotions_sunny}
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-09 15:37
    listtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m52966641.html
  • Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011
  • cotton

    Jag har hört att de som ska hålla på till vecka 12 antingen är gravida genom ÄD eller har haft återkommande missfall och svårigheter att producera eget progesteron... men det är bara vad jag läst, så jag har inga medicinska belägg för det.

    Tezzy, du märkte ingen skillnad på kroppen efter att du slutat ta dina vaggisar?

    Jag ska ta vaggisar till och med onsdag egentligen, men efter det trappar jag nog ner till två vaggisar per dag till dess att de tar slut... det vill säga söndag.

  • Embla82

    Jag tog ett digitalt test förra veckan det som har veckoindikator, och då blev det 2-3. ganska precis enl. vad jag var då.. men nu är min test slut så jag har inte köpt några nya. Funderar på att göra det bara för att se att det står 3+... men tänk om det inte gör det? Så jag vågar helt enkelt inte det heller.

    Hmm.. och varför ska man fortsätta om man väntar tvillingar? jag ruvade ju på två embyron så chansen finns att det är två i min mage.. bäst jag fortsätter med vaggisarna lite till då

  • cotton

    Embla82, jag tänkte göra samma sak som dig för att försäkra mig själv att graviditeten går åt rätt håll, nämligen köpa digitala tester och se till att veckoindikatorn ökar som den ska. Mitt UL känns så långt bort, och då kan detta vara ett sätt att se att man är på rätt väg. När har du BF förresten?

    Tänk om du väntar tvillingar? Å vad häftigt i sådant fall!

  • Embla82

    haha, ja tvillingar skulle nog komma som en chock Men jag hade ganska låg poäng på mitt ena ägg så jag tror att det är större chans att jag bara bär på en. Men samtidigt hade jag rätt hög tvillingchans, 20-30%.
    Bf är 1 februari enligt fls uträkning.

  • Tezzy

    Embla: Nej, inga blödningar tack och lov! Ännu i alla fall.

    Cotton: Nej, jag känner inte direkt någon skillnad, förutom att det är skönt att slippa de kladdiga vaggisarna... =) Jag blev ju hemskt trött av vaggisarna, men det är jag fortfarande, så jag antar att kroppen producerar eget progestron.

    Nu är det bara två dagar till VUL för mig! Jag är sjukt nervös...


  • Embla82

    Tezzy, å va spännande med vul!! I övermorgon är ju här supersnart. Själv måste jag vänta 15 dagar till, det känns som en evighet. Vilken vecka kommer du vara i på vulet?

  • Tezzy

    Jag kommer vara 7+1. Fast det känns ju bättre att säga i vecka 8 =) Hur som helst så ser jag verkligen fram emot det med skräckblandad förtjusning!


  • cotton

    Å Tezzy, det kommer att gå strålande, det är jag helt säkert på! Men jag förstår och respekterar din nervositet till fullo! Jag oroar mig redan inför mitt VUL den 23 juni. Och dit är det ändå två veckor! Lååånga veckor!

    Man säger väl förresten rent medicinskt att man är i exempelvis vcka 7+1 men man säger allmänt i åttonde veckan? Så står det i min mammabok i alla fall! :.)

  • cotton

    Det tycker jag att du gör helt rätt i Tezzy!

    Jag är ju i v 4+5 nu men säger att jag är i femte veckan. Men på onsdag när jag är i vecka 5+0, GÅR jag in i sjätte veckan. Det känns bra att säga så, lugnande och bra.

Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011