• Embla82

    Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011

    Hej!


    På min femte insättning så fick jag helt plötsligt plus!! Det känns helt galet och underbart roligt. Har du också fått plus och vill snacka lite? Jag känner mig inte så jättehemma i vanliga gravidtrådar. 
    {#lang_emotions_sunny} Välkommen {#lang_emotions_sunny}
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-09 15:37
    listtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m52966641.html
  • Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011
  • Tezzy
    cotton skrev 2010-06-02 13:53:54 följande:
    Avundas förresten er med hus faktiskt... jag önskar att vi bodde i hus redan. Men vi ska börja titta på allvar efter bröllopet (gifter mig den 4 september). Men vi har tänk på områden såsom Härryda, Långedrag, Sävedalen,  vissa delar av Partille och Kålltorp.

    Tänk vad mys ni har nu med trädgård, grill och mys och fixa med barnrum och allt. Är så trött på vår lägenhet i stan nu alltså. *morr*
    Åh, vad roligt med bröllop! =)

    Du får trädgårds-livet nästa sommar med grillningar och rensning av ogräs i rabatterna. Då har du dessutom en knubbig liten bebis som ligger och jollrar på en filt på gräsmattan =)
  • cotton

    Å Tezzy, man blir inte mindre sugen på hus efter din underbara beskrivning!

    Jag längtar verkligen efter min bebis och hade gärna snabbspolat fram nio månader fram till bebis och hus och allt! Men jag ser mycket fram emot graviditeten också! Speciell mage så att det syns att det bor någon där!

    Någon annan som tänker likadan eller är jag bara konstig...

  • Tezzy
    cotton skrev 2010-06-02 14:38:13 följande:
    Å Tezzy, man blir inte mindre sugen på hus efter din underbara beskrivning!

    Jag längtar verkligen efter min bebis och hade gärna snabbspolat fram nio månader fram till bebis och hus och allt! Men jag ser mycket fram emot graviditeten också! Speciell mage så att det syns att det bor någon där!

    Någon annan som tänker likadan eller är jag bara konstig...
    Du ska ju gifta dig också knasboll! Glöm inte det =)

    Du är nog inte ensam om att längta efter magen. Den är ju liksom som en bekräftelse på att det är en bebis på g. Så att man slipper kissa på en ticka för att få det bekräftat =)
  • cotton

    Satt och läste lite och magen kommer ju vanligtvis ganska sent för förstagångsföderskor. Runt vecka 20 börjar man kunna se (om man inte är naken i profil då förstås). Det känns väldigt långt dit!

    Tezzy, hur är tankarna med andra barnet jämfört med första? Mer oro, mindre oro?

  • Tezzy

    Mer oro får jag nog säga... I alla fall över själva graviditeten. Däremot tror jag att jag kommer ha mindre oro för förlossningen och bebistiden, det är inte riktigt lika läskigt andra gången känns det som.


  • Tezzy

    Det där med magen förresten, det är också väldigt olika. Min mage fick en bula redan i vecka 10-11 förra gången som bara växte efter det. Jag var ganska liten från början, så det var väldigt svårt att dölja. Men jag har kompisar som det inte synts alls på förrän strax före vecka 20 också.


  • cotton

    Jo det är väl så att det är indivuduellt! Ingen idé att hitta mallar som ska passa "alla".

    Vet din son att han ska bli storebror än förresten Tezzy? (kanske för liten att greppa det?)

    I helgen ska vi berätta för föräldrarna. Det känns väldigt pirrigt faktiskt.

  • Tezzy

    Vi har inte berättat för sonen. Vi tänkte vänta så långt det går. Dels för att minimera riskeran för besvikelse om det skulle hända något, och dels för att tiden att vänta inte ska bli så lång för honom.

    Min familj och ett par mycket nära vänner vet. Övrig släkt och vänner får veta efter vecka 12 =) Fast ibland listar ju folk ut det när man avstår alkohol och har svullen mage och så... och då kan det ju kännas fel att ljuga om någon frågar rakt ut.


  • cotton

    Det är nog klokt att vänta ja. Nio månader är ju en otroligt lång tid för ett barn!

    Ja, det där med direkta frågor tycker jag är svårt. Personer som inte är nära vänner har jag faktiskt ljugit för och sagt att jag har magproblem som gör att jag inte kan dricka på ett tag. Men ikväll ska jag på bio med några av mina bästa tjejvänner, och då blir det olustigt att ljuga. Troligen berättar jag och får väl informera om risken att det kanske inte går hela vägen och att de inte ska börja köpa saker till bebisen än.

    Ja, idag har jag inte gjort många knop på jobbet. Det är lite svårt att koncentrera sig just nu.

    Jag som tidigiare tyckt att gravida som bara snackar bebissnack och graviditet är sorgliga... här sitter man själv.

Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011