Inlägg från: supersötasilversara |Visa alla inlägg
  • supersötasilversara

    Vad ska vi göra för att slippa bråk och gråt vid läggning av 4-åringen?

    Blir snart galen på vår 4-åriga dotter. VARJE kväll är det samma visa, hon blir nästan hysterisk och gråter och tjafsar när det börjar närma sig läggdags. Hon ska inte borsta tänderna, inte tvätta sig, inte på med pyamas, allt är fel och inget är rätt.

    När hon börjar ana att det kanske är kväll så kan hon nästan få lite panik och säga "ska jag lägga mig snart?" Även om jag säger att det är en stund kvar och att hon ska ju se på tv först /leka och sedan äta kvällsfika så kan hon börja gråta om att hon inte vill gå och sova.

    Vi brukar alltid borsta tänderna/tvätta, på med pyamas och så väljer vi en bok eller två tillsammas som vi läser i hennes säng. Sedan ligger vi där tills hon somnat, vilket oftast går på runt 5 minuter. Hon lägger sig mellan 19-20 (oftast den senare tiden nu när det blivit så ljust om kvällarna) och sover oftat till runt 7 på morgonen. dottern är kvällstrött av sig.

    Vad ska vi göra? Jag nästan får ångest när det börjar närma sig kväll och det blir samma tjafs och gråt och skrik. Det har varit så här kanske ett halvår. Ibland låter vi henne somna i soffan för att slippa hela proceduren, men samtidigt blir hon oftast uppe längre än vad hon borde (för att hon blir trött dagen efter) och därför vill vi inte göra så för ofta. Nu är hon helt hemma från dagis då jag är mammaledig så vi har ju inga tidiga dagistider att passa. Jag blir snart galen på detta!!!

    Hur gör ni? Har ni några tips på hur vi kan få bort det här kring läggdags?

Svar på tråden Vad ska vi göra för att slippa bråk och gråt vid läggning av 4-åringen?