• Zid

    För oss som älskar Israel

    Hej, klart du kan konvertera till judendom. Men du blir inte direkt uppmuntrad till det av religionen. Den utgår inte från att det är "bäst" att vara jude utan att du kan vara lika en lika god människa för gud ändå. Du får heller ingen särbehandling efter döden. Ibland jämförs det judiska folket med en förstfödd i en familj. Föräldrarna älskar alla barnen lika mycket men judarna är det första folk som trodde på en gud.


    Faktum är judendom talar mycket lite om efterlivet just för att vi inte vet nåt om det, mer än att vi lever vidare genom våra handlingar och våra barn. Konvertering är för de som verkligen vill bli judar, sen räknas de som lika judiska som de infödda om inte mer.


    Jag skulle inte kalla Israel rasistiskt men kanske med etnocentriskt än många andra länder. Men faktum är att nästan alla länder har en dominant folkgrupp (Sverige - Svenskar). Men i judendom sammanfaller folk och religion på ett sätt som det alltid gjorde på tiden religionen grundades, därför blir det lite annorlunda.


    Hoppas du inte tror att vi judar tror att vi är bättre än andra. Det finns så många exempel på knäppa judar att vi förstår att det inte är så ;)


     

Svar på tråden För oss som älskar Israel