Inlägg från: Hugful80 |Visa alla inlägg
  • Hugful80

    Sonen om nyss fyllt 8 år fick köpa energidryck på ica! *arg*

    maria81 skrev 2010-06-09 23:43:28 följande:
    Jag tycker bara att man ska använda sitt sunda förnuft när det ändå är en diskussion om detta och kanske låta bli att sälja det till små barn...
    mamma till Buspojkarna Jonathan och Elias *älskar*
    Varför?

    Ska hon använda sitt sunda förnuft och inte sälja Mums-Mums till tjockisar också? Eller cigaretter till nån som hostar?

    Nej, det tycker jag inte. Så länge det inte finns någon lag eller bland ICA's regler att inte sälja energidrycker till barn under 15 år så ligger det på förälderns ansvar att se till att de inte dricker sånt.
    För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras
  • Hugful80
    LillaTanten skrev 2010-06-11 22:06:24 följande:

    När jag tidigare bodde i en pytteliten by där alla kände alla så pratade jag med butiksinnehavaren om detta - fast då gällde det cider med samma promillehalt som lättöl - det ena fick de sälja och det andra fick de inte sälja till minderåriga. Han - liksom jag - ogillade dubbelmoralen i det och han och hans personal erbjöd oss föräldrar att komma in och tala om huruvida vi accepterade att våra småttingar köpte cider och energidryck.

    I samma veva fanns en trend bland 10 -12 åringarna att köpa spray av olika slag och tända eld på drivgasen så han omfattade "förbudet" till att gälla även tändare och tändstickor. Om han hade laglig grund för detta har jag ingen aning om och bryr mig inte heller faktiskt - men där är enligt mig ett lysande exempel på hur vuxenvärlden samarbetar för barnens/ungdomarnas bästa - utan att vilja dyvla över skulden och ansvaret på någon annan.


    Man blir som man umgås - är jag otrevlig kan det mycket väl vara ditt fel!
    Så du anser att enskilda butiksbiträden skall anse vad som är rätt och fel att sälja till olika individer som försöker köpa något?
    För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras
  • Hugful80
    Rakad Apa skrev 2010-06-11 22:00:46 följande:
    Tycker att det är lämpligt med en 15 årsgräns.
    Det kan man tycka.

    I det här fallet fanns varken laglig eller enskild regel om inköpsålder för energidryck var 15 år eller äldre, således borde TS ha förmanat sina barn att inte köpa energidryck istället för att skylla på butiken som sålde.
    För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras
Svar på tråden Sonen om nyss fyllt 8 år fick köpa energidryck på ica! *arg*