Inlägg från: Stårschan |Visa alla inlägg
  • Stårschan

    Lär du ditt barn att respektera djur?

    Ja, självklart, men med undantag. Getingar, mygg, bromsar och knott ska dö. Man ska inte leka med dem eller plåga dem, men man ska banne mig ha ihjäl dem. Det är också helt OK att fånga maskar i burk när man ska ha dem till mete. Men när man kommer hem från fisketuren så släpper man ut de maskar man har kvar.

    Vissa djur äter vi, andra dödar vi och vissa gosar vi bara med. Grundregeln är att man aldrig får plåga något i onödan. Jag är medveten om att masken blir plågad, och att fisken knappast mår så gott när den fastnar på kroken, men det sker ändå i syftet att vi ska fånga mat som vi ska äta, och det gör det i mina ögon OK. Då tycker jag att det är värre att rycka katten i svansen, röra runt med pinnar i en myrstack eller skrämma ankor, eftersom det inte har något syfte mer än att man "tycker att det är roligt att se hur de reagerar".


    Utan tvivel är man inte klok - Tage Danielsson
  • Stårschan
    Rödnäbba skrev 2010-06-07 21:58:53 följande:
    Formulera den skillnaden om du kan...
    Man kan förena nytta med nöje, men att jaga mat är fortfarande nytta, även om många finner det nöjsamt. Att ha hjäl djur utan att man uppnår någon nytta med det är bara ont.
    Utan tvivel är man inte klok - Tage Danielsson
Svar på tråden Lär du ditt barn att respektera djur?