Inlägg från: AmandaBrun |Visa alla inlägg
  • AmandaBrun

    När slutade era barn äta på natten?

    Ville bara säga att min fem månaders också fortfarande äter en flaska på natten mellan 01-03.

  • AmandaBrun
    vittra skrev 2010-07-01 10:36:15 följande:
    Vår tjej hoppade över nattmålen några gånger efter att hon blev runt 2 månader, men oftast ammade hon 1-2 gånger per natt ändå. I slutet ammade hon bara ibland på morgonkvisten, mellan 5-7 typ, och sedan slutade vi helt när hon blev runt året. Då hade vi redan trappat ner och ammade inte längre då hon vaknade på natten eftersom det inte behövdes, då var det annat som hjälpte istället (hon somnade helt enkelt inte av bröstet längre). Man kan testa erbjuda vatten istället och se om det fungerar om man inte vill amma. Det gjorde vi, men hon fortsatte ju ändå att vakna även långt efter att vi slutade amma.

    Ofta blir ju maten en vana när barnen blir äldre, och om alla är nöjda så är det ju inget problem om man sen ger välling osv, men är man inte nöjd med att mata ett barn som börjar närma sig året och mer så kan man ju försöka hitta andra sätt att ge trygghet/söva om istället för just genom bröst/flaska och helt enkelt bryta den vanan.

    Med så små som 5-månaders bebisar rör det sig dock om mycket grundläggande behov och jag skulle inte börja mixtra med det än på ett tag om jag var du. Många tar ju dessutom längre tid på sig överlag att kunna stå sig längre stunder utan mat, det är inget konstigt utan något som löser sig med tiden.
    Sant. Det stämmer inte att gröt skulle mätta bättre för alla bebisar. Inte välling heller.
Svar på tråden När slutade era barn äta på natten?