• Jamilja

    BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?

    Jag kan säga att min son inte fick  sig vaccinationer innan vi åkte till Turkiet. Han var då 7 veckor gammal och vi reste till 40 gradig värme. BVC sa till mig (för två år sedan då) att sålänge vi inte gav annat än modermjölk eller ersättning innan han fått vaccinationen skulle det inte vara något problem. Hon nämnde något om att amningen skyddade rätt bra. Sedan kunde vi undvika att ovaccinerade sjuka människor tog i vårat barn. Annars såg hon inget probem för oss att åka.
    Vi bor i Turkiet och vår son har aldrig lidit av värmen.
    Åk på semester ni. men tänk på värmen - små barn har svårt att reglera kroppstemperaturen.
    Ha en blöt handduk i vagnen som du kan ta fram såfort barnet verkar varmt.

    Ha en trevlig resa.

  • Jamilja

    jag vill även nu när jag läst era svar till TS påpeka en sak.
    Aircondition kan vara väldigt farlig för de små. Här i Turkiet läggs måga barn in på sjukhus med hosta osv varje sommar pga aircondition. Man ska vara sparsamma med gradantalet, tex. är det 33 grader så sätt aircondition på exempelvis 27 grader. Det räcker! Man blir nedkyld utan att bli sjuk. Är så lätt att barnen blir sjuka fort om de ligger i kalla rum, tas ut till värmen, kyls ned igen, värme...ja ni förstår. Så om ni åker o har aircondition; tänk på att inte överdriva gradantalet... :)

  • Jamilja
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:06:25 följande:
    Nej, VÄLDIGT FARLIGT är det inte. Klart man tänker på gradantalet.
    Det kan visst bli väldigt farligt när barnen får sådan hosta att de inte kan andas.
    Om du visste hur många som INTE tänker på gradantalet och får sina barn sjuka, i tre fall har vi fått barn från "vårt" hotell inlagda på intensiven pga detta. Många sätter graderna på 18 grader för att det är skönt, sedan blir hela familjen liggande med hosta resten av semestern. Men jag är ledsen om jag på något sätt kom med ett fel tips om att hon kunde tänka på det...var bara ett tips.
  • Jamilja
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:07:38 följande:
    Vad har vaccination med saken att göra?
    Trodde hon frågade längre in i tråden om det?
  • Jamilja
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:36:20 följande:
    Ja, men varför skulle det va bättre så länge barnet INTE blivit vaccinerat. Tbc-vaccin behövs inte till Spanien o Grekland o vad jag vet inte till turistorter i Turkiet.
    Nä tbc behövs inte om man ska semestra, men är man bosatt på stället så kan det ju va bra...
  • Jamilja
    paloma84 skrev 2010-07-10 08:41:54 följande:
    Jag uppfattade det inte som att det var bättre så länge barnet inte blivit vaccinerat. Utan hon konstaterade bara att deras barn ej hunnit få någon vaccination och att då bvc avrådde dem att umgås med "ovaccinerade" människor... som att åka mycket tunnelbana i rusningstrafik osv.
    Ja precis så menade jag och det tycker jag framgick tydligt. Ville bara ge min erfarenhet ang. vaccination eftersom TS frågade... Tur någon förstod.
Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?