• Anonym

    min man stjäl narkotika från jobbet..

    Vad är det du vill hjälpa han med?
    Sist jag kollade så tar dom allra flesta skit från jobbet med sig, så länge det handlar om smågrejer så kommer man undan med det.
    Om du däremot  anmärker det på jobbet så kan din man få problem, din så kallade hjälp kan då bli ganska kontraproduktivt.

  • Anonym
    Anonym (hur hjälpa?) skrev 2010-07-11 18:33:19 följande:
    Han tar ur dosetter som skall kasseras, skriver att han ex ger 2 tabl till en patient o så tar han en själv. Jag är själv ssk o detta är mkt allvarligt, han skulle kunna förlora sitt leg, därför har jag varit så mesig o inte gjort ngt. o dels för att han blivit helt galen på mig då jag tagit upp problemet. nu står vi inför en separation för han är även väldigt labil o jag vet inte om det beror på missbruk el ej. dock kan jag se ett mönster, att de perioder då han är elak av sig o labil så då hittar jag narkotika. gömt fr mig såklart. men vi har ett litet barn tillsammans o oavsett om vi går tillbaks t varandra eller ej måste detta fram någonstans. jag känner att jag absolut inte skulle kunna låta lill.n ex sova hos sin pappa då jag vet att det kan finnas tabl på olämpliga ställen o dels vara orolig om han e påverkad tex en natt så han inte skulla vakna om barnet grät. detta har nämligen hänt, att bebben grät hysteriskt i en timme en natt o pappan vaknade inte!!! mycket märkligt tycker jag o han nekade till att han tagit ngt... instinktivt vaknar man väl!! aaaa detta är en röra, han är så skötsam annars o poppis på jobbet vad jag vet så känns som ingen skulle tro mig! Önskar han blev påkommen, det hade ju varit enklast!
    Men han skulle tvärneka till detta ända tills han blev ertappad, det är jag hundra på! så aldrig nånsin att han själv skulle ringa chefen.. men på ngt sätt måste detta fram, det är mitt ansvar som mamma! 
    Ursäkta? Är det ditt ansvar att göra din man arbetslös?
  • Anonym

    kan du inte tala med hans chef (och kräva största förtroende) och berätta att du MISSTÄNKER dylika saker och att de kan vara observanta så att de tvingas "upptäcka" det själva. ja nu är det väl iofs svårt för bara chefen att upptäcka nåt såvida den itne själv jobbar som ssk ibland... ja jag vet inte. kanske chefen kan ta upp med arbetsgruppen (utan att peka ut någon) att man misstänker att det försvinner narkotika och att alla ska bli bättre på att räkna efter/man måste vara två som hanterar detta och dubbelsignerar eller nåt.....?

    absolut måste du göra NÅGOT iaf. ditt ansvar som mamma...men även som ssk... vad händer om han är påverkad på jobbet så att han gör något tokigt som ev kan förorsaka någon skada?

    om man stjäl sånt på jobbet ÄR man beroende.
    har han behov av sådana läkemedel smärtstillande/sömn/lugnande eller vad han nu tar skulle han väl kunna kontakta sin läkare och få utskrivet därifrån...?

    han kanske tar ännu mer än du tror dagligen och kan behöva hjälp med en avgiftning?

  • Anonym
    Anonym (hur hjälpa?) skrev 2010-07-11 18:48:00 följande:
    nej det är det inte men som mamma är det mitt ansvar att inte vårt barn ska bo hos en pappa som missbrukar! är det svårt att förstå? och uppenbarligen finns det ett problem eftersom han fortsätter stjäla trots att han lovat hundra gånger att sluta! och då behöver han hjälp! min fråga här var hur jag bäst gör det.
    Missbrukar han då ? Eller tar han bara skit från jobbet?
    Dom allra flesta av oss "stjäl" från jobbet, det är egentligen ingen problem förrän man gör det till en.
  • Anonym
    MickeN1973 skrev 2010-07-11 18:55:00 följande:
    förvisso men det är en sak att sno hem papper och pennor från jobbet.

    En helt annan är att sno narkotika... 
    Sak samma, man tar grejer man har nytta av.
    Endast för att han tar överblivna tabletter för egen/nöjets skull innebär inte att han missbrukar.
  • Anonym
    Anonym (hur hjälpa?) skrev 2010-07-11 18:56:40 följande:
    eeeh ursäkta mig men det tror jag inte att de allra flesta gör. o klart som fan det är ett problem när det göms på olika ställen, bla där barnet kan komma åt! mkt allvarligt!  o vaddå "tar han bara skit"? det är ett brott o patientsäkerheten äventyras. o nu även vårt barns säkerhet i hemmet!
    Prata med han då att han får lägga sina tabletter på ett säkert ställe, antar att du gör ett helvete varje gång du hittar såna så det är inte speciellt konstigt att dom "göms".
    Givetvis bör man inte ha starka piller liggande här och var med småbarn i huset.
  • Anonym
    MickeN1973 skrev 2010-07-11 19:00:15 följande:
    Nu har inte samhället riktigt den synen
    Det är mycket möjligt. vad förändrar det?
  • Anonym
    MickeN1973 skrev 2010-07-11 19:04:40 följande:
    straffet för att sno narkotika blir hårdare än att sno annat..
    Vilket leder mig tillbaka till punkt ett, ts gör ingen nytta genom att ange sin man på jobbet. skapar bara onödiga problem.
    Onödiga problem problem med tanke på "brottet".
  • Anonym
    Anonym (herregud) skrev 2010-07-11 20:01:43 följande:
    Är du på riktigt eller? Hur f-n kan du försvara att en individ snor med sig narkotika från en arbetsplats? spelar ingen roll vad det skall användas till, det är oetiskt samt olagligt!

    ts: Jag tycker du ska anmäla detta, speciellt med tanke på att du säger att det förekommit under flera års tid. Förr eller senare kommer han säkerligen åka dit iaf.
    Jag sätter människans bästa framför lagar och moralpanik.
    Ja, han tar med sig saker från sin arbetsplats, det gör vi alla.

    Vad han väljer att roa sig med är hans business.
  • Anonym
    MickeN1973 skrev 2010-07-11 20:10:05 följande:
    Är du av samma åsikt om det drabbar dig eller någon nära anhörig ?
    Drabbar?
    Anonym (herregud) skrev 2010-07-11 20:09:19 följande:

    På vilket sätt anser du detta vara hans bästa? haha tillåt mig skratta men det dummaste jag hört idag.


    Om han nu pundar så nr1 riskerar han sin hälsa och nr2 riskerar att bli av med arbetet.


     


     


    Att på papper stämpla han som en tjuv missbrukare och se till att han blir av med sitt jobb , tycker inte att det skulle ligga i hans bästa.

    Om han använder benzo och andra mediciner i rekreationssyfte så är det hans val, kanske inte dom bästa droger att roa sig med men fortfarande hans val, dom flesta som "stjäl" på jobbet riskerar minst tillsägelse, lik förbannad så gör vi alla det.
Svar på tråden min man stjäl narkotika från jobbet..