• Omorfia

    min man stjäl narkotika från jobbet..

    Jag är själv sjuksköterska och om det var min man så skulle jag absolut reagera. Att vara missbrukare är en sak, men att vara så ryggradslös att man inte kan stå för att man har ett beteende som är kriminellt och etiskt vidrigt och dessutom potentiellt livsfarligt för andra människor är ingen jag skulle vilja leva med. Vilken fantastisk förebild för ert barn. Om han inte är beredd att erkänna att han gör fel så kommer du inte kunna att hjälpa honom. Då handlar det om att skydda ert barn.

    Att bara ställa ett ultimatum "knarket eller familjen" räcker inte. Om han väljer knarket utan att arbetsgivaren/polisen informeras så kommer du inte kunna hindra honom från att ta hand om ert barn. Är han så fantastisk och omtyckt på jobbet (fast inkomst och ordnat liv) så kommer bara ett dokumenterat missbruk (om ens det) kunna hindra gemensam vårdnad.

    Kärnan i det hela är att han måste visa arbetsgivaren att han är villig att "rehabiliteras", då kan han få ha kvar sitt jobb. Basically. Jag har jobbat med en ssk som missbrukade och stal läkemedel från jobbet, hon var borta ett tag (rehabliterades eller nåt, jag har inte frågat) och började sen jobba själv men utan att få hantera knarket. Det blev ingen hysteri på avdelningen och hon är tillbaka helt och fullt nu och en del av umgänget på avdelningen. Inget skitsnack bakom ryggen eller nåt.

    Mitt råd: Om han inte anger sig själv så gör du det. Det gör varken dig eller honom till bättre människor att han fortsätter att knarka och stjäla läkemedel på jobbet.

    Lycka till, jag är verkligen glad att jag inte är i din sits..

  • Omorfia
    Anonym skrev 2010-07-12 12:46:10 följande:
    Du menar att det skulle vara på nått sätt bättre om mannen i fråga hämtade sina droger från gatulangare och fick betala 3-4 gånger dess egentlige värde?
    Stödja den svarta marknaden lite?

    Bruk även av tyngre preparat är långt ifrån likvärdigt med missbruk, försöker man "rehabilitera" (läs tvångsanpassa) en person som inte missbrukar så skapar man bara onödiga problem för individen och drar på onödiga omkostnader, fast vist, folk här tycker om att stödja både kriminalitet och slöseri av fantastiska summor som skapar sådan.
    Kan man låta bli att ta narkotika så är man inte missbrukare. TS man verkar inte kunna låta bli.

    Som övrig kommentar till dina rationaliseringar så är det inte TS sak att hålla sin man borta från kriminalitet - det är hans egen uppgift om han vill behålla sitt arbete och sitt barn.
  • Omorfia
    Anonym skrev 2010-07-12 14:10:21 följande:
    Upprepar man saker som inte stämmer så är man en idiot.
    Nej, man är ingen missbrukare bara för att man använder droger punkt.
    Du pratar om dig själv eller? Det är ingen som sagt att alla som någon gång tar droger är missbrukare. Jag själv skrev att om man inte kan låta bli att ta droger så är man missbrukare. Du kanske ska ta dig ur dimmorna och läsa inläggen innan du svarar.
  • Omorfia
    Anonym skrev 2010-07-13 11:40:24 följande:
    Fin vinkling, så om man inte kan låta bli droger (vilket säger sig själv om man faktiskt brukar dom) så är man en missbrukare?
    Det är snarare så att om man inte är en missbrukare och inte har några problem med sina droger så ser man helt enkelt ingen anledning att låta bli.

    Kolla in DSM IV om du vill veta var gränser går för missbruk.
    Så länge mannen sköter sitt jobb, sina åtagande i det övriga livet och inte försummar sig själv så missbrukar han inte.
    Moralister med inställning att vissa droger är helt enkelt fel och kan/ska inte användas har en egen uppsättning av problem, synd bara att dom i regel väljer att göra sina egna problem till andras.
    När det gäller drogval så finns det inga fel, bara olika mål och smaker.
    Bara för att man säger det många gånger så blir det inte sant. Att inte kunna låta bli att berusa sig (oavsett om det handlar om alkohol, majja, benzo eller heroin) gör att man är beroende. Jag tycker om att dricka vin, men jag behöver det inte för att fungera. Jag har inga problem med att låta bli att dricka alkohol eftersom det inte alltid passar sig.

    Missbrukare är man om det dessutom går ut över ens liv i övrigt. Roligt att du hänvisar till DSM-IV men ändå inte förstår att det TS beskrivit är ett missbruk. Det går definitivt ut över hans jobb (han stjäl och förfalskar journalhandlingar) och hans åtaganden i det övriga livet (ljuger för sambon, har humörsvängningar, lämnar narkotika i hemmet så att hans barn eller andra kan få tag i det).

    TS man är extremt oansvarig gentemot sin familj och dessutom kriminell. Att du inte förstår att det är skillnad på att ta gem från jobbet än stesolid säger mer om dig än alla andra i den här tråden.
Svar på tråden min man stjäl narkotika från jobbet..