Inlägg från: WilleViking |Visa alla inlägg
  • WilleViking

    Hur länge var ni sjukskrivna?

    Jag fick 3 månader sedan tyckte läkaren att fk är så hårda så jag kommer inte få vara hemma längre. Jag bytte då läkare, han frågade hur jag mådde och vad jag tyckte men han lyssnade inte på vad jag sa. Jag fick som tur var hjälp av komunhälsan (fast det egentligen inte var jobb relaterat.. Men jag har haft utmattnings perioder och hade efter den sista bara jobbat heltid 3 månader innan katastrofen inträffade.) Tillsammans med den nya läkaren, min chef och fk så lade vi upp en rehablilteringplan. Jag fick först och främst arbetsträna i 3 månader när jag kom tillbaka till jobbet. Det var jätte viktigt för mig att inte räknas in i arbetslaget, jag kunde gå ifrån om det blev för mycket. Men det var så tungt att börja jobba först 2 timmar/ dag, sen 3 sen 4 sen 6 och tillsist 8.. Min rehabilitering blev alltså helt sjukskriven 7 månader (med arbetsträning de sista 3 månaderna) jobbade 50% 3 månader sedan 75% 3 månader. 

    Har du fått någon hjälp? Sömntabletter, kuratorskontakt?
    Försök att fokusera på att bli bättre.. Försök att inte lägga så mycket tid på att oroa dig hur länge du får vara sjukskriven.. Jag vet att det är svårt. Jag försöker fokusera på att äta, träna och vila. Så länge jag sköter mig så mår jag bättre.
    Fk var svår att ha att göra med tills jag fick min handläggare, då fungerade allt helt plötsligt och inget var omöjligt.

    Lycka till. Bamse kram Anna

Svar på tråden Hur länge var ni sjukskrivna?