• TomMon

    Taiwan och icke troende?!

    BFA meddelade mig att vi eventuellt inte kan välja Taiwan, eftersom jag inte är med i svenska kyrkan. Men hon som informerade mig om detta var inte helt säker, då det ofta är rotation på personal på beslutande poster i landet.


    Vad är er erfarenhet av detta? Är det idé att gå med bara för detta? Egentligen är jag emot det, men är det vad som krävs så kanske man ska tänka om? Men i vår utredning står det att jag inte är med i Svenska Kyrkan, så det är ju ganska uppenbart om jag går med att jag endast har gått med för detta ändamål...

    /TomMon


     


     

  • Svar på tråden Taiwan och icke troende?!
  • TomMon

    Ja, låtsas vara troende är ju en annan sak. Jag hade ju inte blåljugit, det hade ju stått i våra papper isåfall att jag nyss gått med i svenska kyrkan. Hade jag fått en fråga om det så hade jag varit ärlig. =)

    Jag är bara nyfiken på andra som har adopterat från taiwan, eller har funderingar ditåt, om det är någon som är precis som jag, och inte är speciellt troende? Förstår att det är svårt att se in i framtiden, men om jag hörde redan nu att alla som någonsin funderat på taiwan varit med i svenska kyrkan och  är aktivt kristna, så hade jag och mannen kunnat ställa in siktet på något annat land i våra drömmar...

    /TomMon

  • TomMon

    Tack för era svar! Kunde inte se ditt senaste inlägg Smulan, men det kan vara min dator som spökar.

    Det dumma är ju att det i vår utredning står att jag inte är med, men eftersom vår trossituation var med som en av punkterna på utredningen så antar jag att det är obligatoriskt. Hoppas du har rätt Systerbus, och att reglerna inte ändrats. För en kristen grundsyn har jag ju, jag lever efter de värderingarna, plus att jag går i kyrkan vid dop, begravningar och bröllop.

    Men, räcker inte det så får vi väl tänka om antar jag, även om Taiwan är ett av våra absoluta favoritval...

    /TomMon

  • TomMon

    Tack för all er info! Måste säga att jag känner mig lite mer hoppfull efter era svar, det verkar ju inte helt omöjligt att adoptera från Taiwan som icke medlem i svenska kyrkan.

    Har BFA båda barnhemmen, eller är det endast BV som har Cathwel?

    /TomMon

  • TomMon

    Tänkte bara meddela att jag efter diskussion med BFA beslutat att gå med i svenska kyrkan. Det enda som skiljer min man och mig åt när det gäller våra värderingar är ett medlemsskap, och jag tycker det är onödigt att det ska stå ivägen för oss som blivande föräldrar. Dessutom ska vissa detaljer angående åsikter kring religion tonas ner i vår utredning, och den ska därför upp i nämnden igen. Men tid är ju en sak som vi blivande adoptivföräldrar har mycket gott om, inte sant?

    Detta känns helt rätt, och jag är glad att jag lyfte frågan här på FL i god tid, så att jag fick tid på mig att göra de förändringar som verkar vara nödvändiga för att vi ska nå vårt gemensamma mål!

    /TomMon

  • TomMon

    Ja, det där med dop ska tonas ner i utredningen. Men hur kan de egentligen kräva det, när det isåfall blir aktuellt så är ju barnet vårt? Men i nuläget kan jag till och med gå med på ett dop, om det nu ska vara det som krävs...

Svar på tråden Taiwan och icke troende?!